發新話題

[others] 新手玩GBB~

新手玩GBB~

小弟玩過AEG, 想買支GBB for CQB~
以小弟所知較多人用既牌子係Kingarms, WE, GHK~
請問師兄有冇提議??~~咩槍款小弟唔係好介紹, 但最好唔好ak
條件:耐操(包括彈匣唔好咁易漏氣), 準(夠CQB用)
呢次係小弟第一次買GBB, 唔想執黎執去...所以想搵支一買番黎就打得~
小弟Budget係$3000~
THX!!

WE would be ur best choice~~
1 year warrenty
a good start into the gbb world

引用:
原帖由 terry11091991 於 14-11-2011 20:43 發表
WE would be ur best choice~~
1 year warrenty
a good start into the gbb world
但聽講我們牌既野要執一輪先至落得場, 5米內都打唔準, 係唔係有啲咁既事?
THX~

引用:
原帖由 Mcmarpat 於 14-11-2011 20:44 發表

但聽講我們牌既野要執一輪先至落得場, 5米內都打唔準, 係唔係有啲咁既事?
THX~
5米內都打唔準真係你搵支比我睇下...
換左hop up膠就冇大問題...

引用:
原帖由 sam524 於 14-11-2011 20:58 發表

5米內都打唔準真係你搵支比我睇下...
換左hop up膠就冇大問題...
ok, thx先師兄~~
hop up膠一般幾錢?順便一問, hop up點較?(新手問題...)
we既pdw抵唔抵玩呢?(其實最緊要耐用同準)
thx!!!

引用:
原帖由 Mcmarpat 於 14-11-2011 20:44 發表

THX~
邊個話你知家? 5米? 由槍口開花咩?
不過cqb用手槍會比較好, 但係如果想要步槍, vve m4 cqb-r & vfz mp5都好好~ 但係vfz mp5咩價就唔知啦!

引用:
原帖由 faihk 於 14-11-2011 21:02 發表

邊個話你知家? 5米? 由槍口開花咩?
不過cqb用手槍會比較好, 但係如果想要步槍, vve m4 cqb-r & vfz mp5都好好~ 但係vfz mp5咩價就唔知啦!
如果玩WE應該會用SCAR/PDW~~因為唔想成日M4咁悶, 請問SCAR同PDW掂唔掂?
VFC支MP5係唔係有問題?
PS小弟有手槍, 想拎支步/SMG黎做下樣/做副武器
THX!!

vfc mp5 好靚仔,呢個牌子靠得住.我系UN(灣仔道) 見過,好似係3K 左右.we 粗用係抵,但唔知耐唔 耐用.

引用:
原帖由 Mcmarpat 於 14-11-2011 21:12 發表

如果玩WE應該會用SCAR/PDW~~因為唔想成日M4咁悶, 請問SCAR同PDW掂唔掂?
VFC支MP5係唔係有問題?
PS小弟有手槍, 想拎支步/SMG黎做下樣/做副武器
THX!!
scar同pdw都唔錯...
都係改個npas同hop up膠就得...
vfc mp5的確係好爽嫁,不過唔識自己改就真係一d都唔爽...

引用:
原帖由 glock17 於 14-11-2011 21:26 發表
vfc mp5 好靚仔,呢個牌子靠得住.我系UN(灣仔道) 見過,好似係3K 左右.we 粗用係抵,但唔知耐唔 耐用.
MP5係唔係硬柄 ?
WE靠手神

引用:
原帖由 sam524 於 14-11-2011 21:38 發表

scar同pdw都唔錯...
都係改個npas同hop up膠就得...
vfc mp5的確係好爽嫁,不過唔識自己改就真係一d都唔爽...
姐係唔岩我
可以試下WE既...但係我只係夏天玩..

小弟仲想問下U記支G36C點?
同埋KA既M4
THX~~

點解唔考慮G & P m4. 應該唔洗點執都砌得下.係貴少少姐 !

引用:
原帖由 glock17 於 14-11-2011 22:47 發表
點解唔考慮G & P m4. 應該唔洗點執都砌得下.係貴少少姐 !
小弟諗緊WA支M4CQB, 好似都係三千頭..

如果我係你, 一定搵二手,又正又唔洗執 .都係3K左右,唔洗頭痕

發新話題