發新話題

[others] 新手玩GBB~

引用:
原帖由 magus 於 14-11-2011 23:24 發表
叫短匣嘛,叫方形...
sor師兄~~
話說井勝野其實幾錢到?好似好多師兄都讚~~

引用:
原帖由 Mcmarpat 於 14-11-2011 20:36 發表
小弟玩過AEG, 想買支GBB for CQB~
以小弟所知較多人用既牌子係Kingarms, WE, GHK~
請問師兄有冇提議??~~咩槍款小弟唔係好介紹, 但最好唔好ak
條件:耐操(包括彈匣唔好咁易漏氣), 準(夠CQB用)
呢次係小弟第一次買G ...
你依個budgut唔洗諗一定係ghk pdw~~
成槍$2300加兩匣
買多隻匣$270
買多隻老番t1$250左右
買多技老番sf槍燈$280左右
買多碌掍仔幾條野
$3000多$200就攪掂,俾多$400買條f記管同f記hop up紫膠性能就更佳~~
順手加大hop up下壓,有能力搞埋偷大彈匣出氣量(嘩佬同出氣膠))~~
完美~~

引用:
原帖由 小鬼182 於 14-11-2011 23:26 發表

你依個budgut唔洗諗一定係ghk pdw~~
成槍$2300加兩匣
買多隻匣$270
買多隻老番t1$250左右
買多技老番sf槍燈$280左右
買多碌掍仔幾條野
$3000多$200就攪掂,俾多$400買條f記管同f記hop up紫膠性能就更佳~~
順 ...
聽落唔錯
原裝如何?
thx

引用:
原帖由 Mcmarpat 於 14-11-2011 23:30 發表

聽落唔錯
原裝如何?
thx
原裝力道較細,都係1j左右,hop up下壓唔夠,射程較短,所以要加大hop up下壓....
耐用度唔洗講,一個字-堅!!!!
就算有零件有問題都可以上wgx一換一,如果佢地都無果件零件就直情寄件零件過台灣ghk,佢地效率超高,通常一星期左右就可以寄番件零件番嚟,彈匣極小機會漏氣,氣化效率簡直係強項,打番廿幾匣打順技槍,連full兩匣都無問題!!!
總之就堅係低買!!

回覆 34# 的帖子

就算有零件有問題都可以上wgx一換一<-----唔好誤導人好喎

引用:
原帖由 小鬼182 於 14-11-2011 11:59 PM 發表

原裝力道較細,都係1j左右,hop up下壓唔夠,射程較短,所以要加大hop up下壓....
耐用度唔洗講,一個字-堅!!!!
就算有零件有問題都可以上wgx一換一,如果佢地都無果件零件就直情寄件零件過台灣ghk,佢地效率超 ...
師兄,依到係講緊買咩槍唔係賣藥

引用:
原帖由 DENON 於 15-11-2011 02:06 發表
就算有零件有問題都可以上wgx一換一
wgx佢地係ghk嘅香港代理,一換一可能有講錯,不過技槍有問題攞上去wgx就真有係保養,寄零件返台灣一換一就一定無錯!!

引用:
原帖由 rYaN 於 15-11-2011 02:41 發表

師兄,依到係講緊買咩槍唔係賣藥
可能硬銷小小,不過依技野真係低玩!!新手玩唔洗搞咁多,定期上油已經可以玩得好順~~

跟系台版KSX MP9 la

咁師兄們, 聽講裝鏡落支GBB到好易打爛, 咁係唔係?
同埋啲零件難唔難搵?
THX

[quote]原帖由 Mcmarpat 於 15-11-2011 07:20 發表
同埋

引用:
原帖由 Mcmarpat 於 15-11-2011 07:20 發表
同埋零件難唔難搵?
THX
打爛??咩鏡都會打爛嫁喎.......
你係咪想講震壞呀.......

玩 cqb ! Budget係$3000~其實都好多野買 !
不過我個人覺得 m4 , pdw 就唔好 ! 好易過火 !
不如買 ksz mp9 !

引用:
原帖由 donaldszeto31 於 15-11-2011 03:22 發表
跟系台版KSX MP9 la
mp9 真係冇得頂 ! 正 !
加個 "滅音器" , 等於條內管長左 ! 正到 ! 唔駛下下台長槍出街玩 !

搭單問一問 ! 台版同日版有乜分別 ?!?!
thanks !

引用:
原帖由 samsamsam 於 15-11-2011 11:33 發表
玩 cqb ! Budget係$3000~其實都好多野買 !
不過我個人覺得 m4 , pdw 就唔好 ! 好易過火 !
不如買 ksz mp9 !
GHK PDW打top gas得1j咋喎......
ksc mp9打top gas玩cqb??
1.5j cqb應該得

發新話題