發新話題

[others] 新手玩GBB~

引用:
原帖由 longhei 於 15-11-2011 23:06 發表

唔係....係intrudershop 香港代理!
where is it?

玩gbb,唔好只係睇槍,要睇埋匣既價錢同管理
平既we一隻匣250,貴既ghk/ prowin匣要4百幾
仲要記著佢地係匣係唔共通既...當然零件都係啦,所以玩之前最好諗定咩會

不過個人觀點,新手唔想成日換款既就we g36
想變下款既就玩m4 / m16 / 416 / scar ,因為d 匣係可以互換

gp / wa系統嘛....我比d匣玩謝左了...

引用:
原帖由 mistfolk 於 16-11-2011 20:45 發表
仲要記著佢地係匣係唔共通既...當然零件都係啦,所以玩之前最好諗定咩會

想 ...
啲匣咁貴玩窮人

我都覺得WE PDW會係幾好的選擇
甲有咩事都可以唔洗錢拎去軍軍軍到搞
再加埋一年保, 真係正晒!

不過得3000我就覺得買2手好D, 一黎2手平, 就算有事, 拎去搞, 加野卅改
都唔係用好多錢

(呢D都係我睇法JA,自己中2最緊要)

引用:
原帖由 Mcmarpat 於 16-11-2011 19:55 發表

where is it?
無門市!要email聯絡

引用:
原帖由 mistfolk 於 16-11-2011 20:45 發表

想 ...
ghk m4匣都係$270一隻咋喎.....你有無睇過街價嫁.....
仲有,你話D匣唔共通??
Wa,gp,agm,ka,井勝,毒蛇,金弓等....全部都係行WA系統!!!
佢地可以用WA匣,gp匣,prowin匣,ka匣,agm匣,ghk匣,金弓匣,毒蛇eb匣同爆炸匣!!!(當然效能會有都不同)
而we匣只可以用番係we D槍度!!
咁你話邊個系統唔共通呢~~
至於你話D匣難整,我想講玩得GBB,整匣就預左,有齊工具我整隻出名漏氣ka匣都係半小時.....
有難道咩??

引用:
原帖由 WALLY 於 16-11-2011 21:24 發表
我都覺得WE PDW會係幾好的選擇
甲有咩事都可以唔洗錢拎去軍軍軍到搞
再加埋一年保, 真係正晒!

不過得3000我就覺得買2手好D, 一黎2手平, 就算有事, 拎去搞, 加野卅改
都唔係用好多錢

(呢D都係我睇法 ...
WE D長槍其實我覺得都無咩問題,g36同scar仲出得幾好~~
AR槍系都還可以,雖然都有鑊氣,但未至於好大問題.....
不過講到PDW,一定係ghk!!!
兩技擺埋一齊,雖然we外觀較好,但不論性能,耐用度,回堂力道,氣化能力,ghk都勝過WE好多!!!!
WE PDW?剩係會斷尾柄已經係死得!!!

咁其實G&P同埋WE ga GBB M4黎講邊隻會好d,我仲考慮緊,見到G&P 成4xxx都唔多想落手

引用:
原帖由 小鬼182 於 17-11-2011 18:44 發表

兩技擺埋一齊,雖然we外觀較好,但不論性能,耐用度,回堂力道,氣化能力,ghk都勝過WE好多!!!!
WE PDW?剩係會斷尾柄已經係死得!!!
點解會斷尾柄?師兄你有無了解過?
我支PDW由呢到團購果時買,到依家都仲耐操....
每場打足5匣可後定都無問題!
師兄咁樣你會誤到人的
果人經驗,不喜勿插

小弟有一個問題想答單問
we pdw用返佢既pdw匣
會唔會話lock唔到bolt...or其他問題?

我知佢用返m16匣會好好打...但pdw用m16匣...有點兒不是味兒
之前又聽過有師兄話pdw用返佢自己款既匣會lock唔到bolt
求教,麻煩師兄

引用:
原帖由 longhei 於 18-11-2011 01:36 發表

點解會斷尾柄?師兄你有無了解過?
我支PDW由呢到團購果時買,到依家都仲耐操....
每場打足5匣可後定都無問題!
師兄咁樣你會誤到人的
果人經驗,不喜勿插
的確,正常用gas匣唔換鋼bolt係唔會有問題......
但係你諗深一層,ghk一樣有co2匣,一樣有鋼bolt!!!
但係點解ghk兩樣落齊都無事呢~~~

引用:
原帖由 wonglk 於 18-11-2011 01:39 發表
小弟有一個問題想答單問
we pdw用返佢既pdw匣
會唔會話lock唔到bolt...or其他問題?

我知佢用返m16匣會好好打...但pdw用m16匣...有點兒不是味兒
之前又聽過有師兄話pdw用返佢自己款既匣會lock唔到bolt
求教,麻 ...
我又沒試過呢個問題!如果真係後定唔到,可能係匣後定果粒野磨平左!
去三斤可以買一袋三粒$55去替換!

引用:
原帖由 小鬼182 於 18-11-2011 05:44 發表

的確,正常用gas匣唔換鋼bolt係唔會有問題......
但係你諗深一層,ghk一樣有co2匣,一樣有鋼bolt!!!
但係點解ghk兩樣落齊都無事呢~~~
敢關師兄你是否有齊兩支pdw?
我提出只係作為一個用家的感受!豬香港我無亦未玩過!
我們牌當初係因為佢性價比高先買!
各人有佢選擇權利!如果只導出單一缺點就於佢唔掂唔掂…會唔會視野太過窄?
要比較就宏觀d啦…

引用:
原帖由 longhei 於 18-11-2011 11:10 AM 發表

各人有佢選擇權利!如果只導出單一缺點就於佢唔掂唔掂…會唔會視野太過窄?
要比較就宏觀 ...
人家要玩"硬銷"緊係要第2個牌子做砲灰啦,唔係點顯出豬H畸既強大呢?
不過作為用家既我,我會簡VVE,因為平,易搞,
最緊要既係,佢有隻PDW既匣
唔似豬H畸噤,用M4匣算,噤冇誠意,
雖然VVE既PDW匣氣化較差,不過都叫接受到,
同埋VVE好似改左新野,,我信相阿硬銷師兄一定未玩過

引用:
原帖由 longhei 於 18-11-2011 11:10 發表

要比較就宏觀 ...
敢問師兄又係咪兩技都有晒呢?其實我同師兄一樣,只係講出一個用家嘅感受.......比性能比耐用度ghk點都較好!!當然,好似咁講,每個人都有佢選擇方向,我自己選擇實用同穩定行先!!一D"得果樣"嘅野,唔適合我!!
宏觀D去比較,高下立見~~

發新話題