36 123
發新話題

[WE] 玩左排WE M4,分享小小野

玩左排WE M4,分享小小野

呢個POST只係講D好普通既野,相信好多師兄都識
因為屎忽痕所以寫下野...

我買左WE一枝M4CQBR,兩枝XM177,另外改過一枝WE SCAR
玩左幾個月,不論自已落場用定聽其它師兄講,都有個情況就係
無論個hop up關到幾細,hop up依然太強,射晒世界波

有師兄就建議換RA hop up膠,但我買返黎用過
RA粒膠個內徑完全唔岩,換完成個飛機比粒膠吸實左
你可以話我唔好彩,但我試左三粒都係咁
唔信既自已試下...

與其為左粒RA去執個飛機,不如hop up座入面著手
有拆過既其實都應該留意到,hop up座入面頂住老鼠屎粒野上面有舊野凸左出黎
就係呢粒野搞到粒屎退唔晒,所以點關都仲有hop up

我既解決方法就係好簡單咁磨左上面凸出既部份,咁就可以比粒老鼠屎走得更上
hop up個效果就唔會咁勁
但唔好關到太盡,因為關晒冇左hop up頂住粒彈會嘔彈

上圖:
未修改前,關晒hop up都仲見到好大粒

見唔見到頂住老鼠屎舊野上面凸出部份?

未修改前

修改後

裝番好,hop up就可以關得更細,咁樣hop up太強既問題就得以改善

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 精品文章 21-11-2011 00:51
  • gtoray 金錢 +30 精品文章 21-11-2011 00:51

小弟同幾個朋友係出scar ob果陣已經買定哂ra既hopup準備m4 ob,真係冇問題,仲好掂!
聽聞宜家出果d已經好有問題!
不過ra好似又出新款hopup for we ob

引用:
原帖由 rYaN 於 20-11-2011 13:31 發表
小弟同幾個朋友係出scar ob果陣已經買定哂ra既hopup準備m4 ob,真係冇問題,仲好掂!
聽聞宜家出果d已經好有問題!
不過ra好似又出新款hopup for we ob
家陣搵唔返粒野出黎,唔係一影相對比你就會知咩事
你掂可能你好彩
但家陣RA透明果隻hop up膠係完全唔掂!!!
以前點掂都好,家陣果隻唔得就係唔得...

佢E家又出左隻黑色既hop up膠,但預期比錢換
倒不如郁手磨兩磨咪可以袋番百二蚊囉

真係要換都咪鬼換RA...
換marui手槍用到既hop up膠就得,市面大把選擇啦

引用:
原帖由 MK~ 於 20-11-2011 14:22 發表

你掂可能你好彩

倒不如郁 ...
我之前換ra膠...都係唔掂
之後買o在支army meu,見佢有粒spare hopup膠,手多多換o在,之後...
個射程遠過用ra果粒,又直又遠...
唔知係唔係撞手神...不過佢粒野睇落似抄9號波紫膠

引用:
原帖由 MK~ 於 20-11-2011 02:22 PM 發表

你掂可能你好彩

倒不如郁 ...
我枝手槍都係用ra

都聽過用馬佬宜彈道膠圈?

我之前果粒RA HOP UP都係咁...
吸住個飛機= =
似乎係生產問題了...
縮縮北行鳥 =口=

想問下點解啜住飛機唔好...

引用:
原帖由 katotaka 於 20-11-2011 21:36 發表
想問下點解啜住飛機唔好...
佢啜得太實...支BOLT BLOWBACK果時...支飛機仲啜實左...變左CYCLE唔到
縮縮北行鳥 =口=

KM又唔掂,有乜好介紹??

其實汁完位,用返原裝果粒完全冇問題
咁仲洗乜換...

引用:
原帖由 MK~ 於 20-11-2011 13:19 發表
呢個POST只係講D好普通既野,相信好多師兄都識
因為屎忽痕所以寫下野...

我買左WE一枝M4CQBR,兩枝XM177,另外改過一枝WE SCAR
玩左幾個月,不論自已落場用定聽其它師兄講,都有個情況就係
無論個hop up關到幾 ...
RA 既野好似成日都有D問題咁...你咁講搞到我唔係好敢買RA 既紅膠裝上老井度...

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 21-11-2011 01:28 發表

RA 既野好似成日都有D問題咁...你咁講搞到我唔係好敢買RA 既紅膠裝上老井度...
WA系統唔知,我玩WE的~
RA野質量真係好過原裝少少,因為WE槍補品牌子選擇少,所以佢先多人用
如果有其他牌子我都盡量唔用佢

唯一有一樣野佢做出黎係有貢獻嘅,就係NPAS

引用:
原帖由 MK~ 於 21-11-2011 10:09 發表

WA系統唔知,我玩WE的~
RA野質量真係好過原裝少少,因為WE槍補品牌子選擇少,所以佢先多人用
如果有其他牌子我都盡量唔用佢

唯一有一樣野佢做出黎係有貢獻嘅,就係NPAS
另一個係M14用既真木托, 聽聞個位勁FIT
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 21-11-2011 10:29 發表

另一個係M14用既真木托, 聽聞個位勁FIT
仲係fit到無理由唔係原廠出品果種…

36 123
發新話題