發新話題

[WE] 玩左排WE M4,分享小小野

回覆 1# 的帖子

多謝分享,其實點解原廠重會犯d 咁既錯誤呢,改左OB就應該改善下呢個關不掉的hop up la , 我支重係銅芯,真係無時間無心機攪佢,有機會裝套kit 的時候我一定攪左呢part先砌槍
signature oversize

引用:
原帖由 Terryimac 於 21-11-2011 11:15 AM 發表
多謝分享,其實點解原廠重會犯d 咁既錯誤呢,改左OB就應該改善下呢個關不掉的hop up la , 我支重係銅芯,真係無時間無心機攪佢,有機會裝套kit 的時候我一定攪左呢part先砌槍
其實用埋D最白痴既方法係關到既,,就係搵野了起佢...

引用:
原帖由 rYaN 於 21-11-2011 12:25 發表

其實用埋D最白痴既方法係關到既,,就係搵野了起佢...
唔明
粒老鼠屎都去到最上,冇位走,仲點了起佢?

另外其實換hopup膠都係解決唔到個問題
粒老鼠屎一日唔縮上去,凸出嘅部份就一日都咁大舊
除非你搵到粒膠係特別到hopup膠內部凸出部份比正常細粒

引用:
原帖由 Terryimac 於 21-11-2011 11:15 發表
可能佢假設左所有人都打0.3g或以上嘅彈
我用0.28同0.2彈比較之下情況係有改善,但都向上了
而且唔落NPAS係會超焦...用134a又唔係幾打到...悲劇啊!

我用0.25咋喎,又遠又直。

RA 隻HOP UP 要汁, 長方形個位做大左D
同佢隻膠硬身D , 好易抄上天, 要慢慢較

玩開we,我又黎分享一下:

自己有三支we 槍,416 scar 同m4 cqb,三支都係openbolt,會落場打,而且都打得幾多
全部有裝npas,打開1.2j

耐用而言,最大問題係原裝板機組會因消耗磨損,而導致單連發出問題。
通常10場game 左右出事,開頭係單發傻傻地,繼而連發都有事。
有部養既可以去三巾換,長遠既解決方法係換ratech鋼trigger set,好貴,但換完就好穩定同耐用

用左咁耐個人都未試過爆飛機,但m4既原裝飛機會因推彈咀過長
上彈時會將粒bb彈推得太前,出現俗稱嘔彈或小便彈既現像
解決方法係cut短個推彈咀

係咁多先~~

其實成日聽話飛機會KICK住,
我就覺得係飛機膠件工差較大,
要汁一汁,我3枝OB,..枝枝汁既位都唔同,
之前係WE個POST都有出過相,汁一汁飛機果3條鬼就好順,
HOPUP方面,可能真係小弟好彩到差少少就中6合彩啦,4粒RA HOPUP膠都冇問題....
其實我覺得HOPUP膠啜D會好D,因為啖氣真係會出哂噤多氣,最緊要都係飛機要順囉

我支ob scar 都有嘔彈問題。換咗RA tech 粒hopup 膠都一樣。第-槍好大力。笫二槍冇彈。緊住槍咀向下就有粒彈屚出黎。第三發有彈但冇力。一面罐都唔穿。已俾WE 整。有保養但要收 人工。仲未攞得槍。希望搞得掂。

引用:
原帖由 silvermanto 於 12-1-2012 03:58 PM 發表
我支ob scar 都有嘔彈問題。換咗RA tech 粒hopup 膠都一樣。第-槍好大力。笫二槍冇彈。緊住槍咀向下就有粒彈屚出黎。第三發有彈但冇力。一面罐都唔穿。已俾WE 整。有保養但要收 人工。仲未攞得槍。 ...
我覺得係個BOLT太大力向個HOPUP撞,
我都有噤既問題,,
解決方法係,,,用0.3BB,開大D HOPUP...

我岩岩都換左個OB KIT比支SCAR...嘔彈很嚴重...
SET到個HOP唔再嘔彈, 粒彈就炒左上太空...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 12-1-2012 04:33 PM 發表
我岩岩都換左個OB KIT比支SCAR...嘔彈很嚴重...
SET到個HOP唔再嘔彈, 粒彈就炒左上太空...
有方法搞既,不過好煩囉...

各位師兄,小弟已從三軍取回WE scar OB.  嘔彈原因拒話系因為我換左 RA Tech 既hop up 膠.  但我同拒講我都系因為原本個 hop up 膠時發生漏彈我先換.  之後拒就話晤知呀師父系甘講.  

結論系支野已整翻.  但為何拒換翻原裝 hop up 膠就無事而當時我用原裝 hop up 膠就會發生漏彈情況尼?  
搞到我而家晤敢調個 hop up.  我經鬆得拽又嘔彈.  

引用:
原帖由 MK~ 於 20-11-2011 14:22 發表

家陣搵唔返粒野出黎,唔係一影相對比你就會知咩事
你掂可能你好彩
但家陣RA透明果隻hop up膠係完全唔掂!!!
以前點掂都好,家陣果隻唔得就係唔得...

佢E家又出左隻黑色既hop up膠,但預期比錢換
倒不如郁 ...
我支 SCAR 換了 First Hop-up 膠

不過 First 套模已經蝕 , 可能過左模具壽命
因為披鋒多到嚇人

用5.5 mm 鐵枝穿住中間 , 反開用介刀打個圈 , 裝好 , 披鋒無晒 !! 仲可以較到 0 Hop-up

不過 , 與其搞硬膠部件 , 我會將粒軟膠換粒空心既 , 會快少少 , 最緊要 , 有乜失誤都可以返到轉頭

其實原裝 hop up 系吾系真系又問題?  我見D外國鬼仔玩得好過癮我先買.  但點知好似好多問題甘.  我有KJW Kc02, Mauri Hi Capa 5.1 同 Mauri Glock 17, D hop up 都無問題....

發新話題