發新話題

大家有咩好方法去固定滅聲器入面o既內管

大家有咩好方法去固定滅聲器入面o既內管

加長左內管,用滅聲遮住,但係滅聲同內管中間有好大o既空間,
一full auto時共震令到技槍變花灑,
可以點固定而又可以方便地裝拆?
請大家幫幫手~~thx~

可以搵人做或買岩size的barrel spacer加入silencer, 如果想DIY可以起條內管表面渣上silicone gel, 然後在silencer內注入大量熱溶膠, 冷卻後就有極fit位的spacer作用, 呢個方法係我自己唸的, 試下得唔得

厚海棉質地雙面膠紙,圍上條內管圍到fit到滅聲
就唔會震,又可以拆得.

回覆 #3 felixcat 的帖子

咁咪拎唔到條內管出黎lor

引用:
原帖由 路比 於 4-7-2007 11:33 發表
我都考慮過呢點所以唸出注膠呢個方法, 條內管塗左silcone gel可以脫模, silencer可以隨時分開, 而且注膠方法硬度高, 可以有效定管, 不過步驟煩d, 包海綿膠紙就方便d的, 你自己唸唸啦

注膠會唔會整左入內管架?
如果搵D硬的物料自己加工放入去,有咩物料方更加工?

引用:
原帖由 路比 於 4-7-2007 11:33 發表
可以喺雙面膠上面包層電線膠布,咁咪唔會'痴'實個滅聲

用3m出既scotch 70丫~方便快捷~好似電線膠布咁包住條管就ok架喇

引用:
原帖由 路比 於 4-7-2007 14:52 發表
注膠會唔會整左入內管架?
如果搵D硬的物料自己加工放入去,有咩物料方更加工?
呢個係手工問題, 如果你個滅聲係兩邊係可以扭得開, 咁大個空位俾你注入熱膠(當然滅聲中間適當位置要搵野頂住, 唔係多多膠都唔夠你用), 應該唔會入到內管喎, 你驚咪搵膠紙封口先lor

如果用硬物料加工, 一般會用尼龍, 不過要用機器做, 自己做一定會走位, 到時支管會偏埋一邊

發新話題