35 123
發新話題

[認真] 搶返佢個心

搶返佢個心

話說以前(1年前左右)有個女仔對我有feel
但我冇同佢講...

到我以加知道我對佢有feel個陣,
有個friend話比我知果個女仔以經鐘意左弟二個男仔(但個男仔有女朋友)
跟住,個friend同我講,我以前講左d野.做過d野令到佢好唔開心,但佢冇同我講...
請問我點先可以搶返佢個心呢..
佢以加msn仲有keep住搵我,但感覺怪怪...

唉...我開始覺得好後悔..

你梗係冇睇星爺套"西遊記"啦…

如果可以變返以前咁,我會同佢講

(先講明下列說話師兄一定唔啱聽所以唔好嬲)
愛>>>>過去左就係過去左任你點佢都唔會返轉頭

你同我地講對佢有FEEL果時有個friend話比你知果個女仔以經鐘意左弟二個男仔
你如果真係真心鍾意佢點解唔係即刻同佢講.....
點解唔即刻去做D野去表達自己既愛意????
唔好同我地講你只係想......
再去想到個女仔同埋個男仔一齊果時你就仲叫自己心痛....
愛就係噤嫁嘞人人都唔知下一分鐘會有咩結果你自己知道而唔去珍惜無人可以幫到你
你自己去試過衰左對得自己
"真係鍾意就即刻打電話同佢講啦"

[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

回覆 1# 的帖子

首先,盡量唔好話佢知你想鍾佢(或表白...), 咁會降低你o既吸引力同價值,就算日後o係埋一齊都會好吃力,因為依段關係會變左係佢主導,原本係你價值大於個女仔,你一向個女仔表白,咁會令佢個價值upgrade,加上佢有得揀,你好大機會要不斷付出(包括 $ , 時間, 精神, 體力),大家係鍾意對方o既,根本冇需要表白.....

第二,個女仔鍾意第二個男仔同你去溝佢係兩回事,對家做左 D 乜同會點做你根本唔會知,所以係要當條友唔存在,最重要係千萬唔o係個女仔面前提起對家任何事, 咁係好易降低你o既吸引力,你依家要做o既係約佢出黎做返d 會展示到你價值o既野黎吸引返個女仔,而且仲要令女方覺得你好了解佢.....

其實之前有D人以經同左個女仔講我想同佢表白(但我係冇諗過,只不過d人係到玩野)
之後果機日佢成日避我
最後大家都知道係誤會..之後先冇咁避我

唉以家個心好亂
FRIEND叫我搵過另一個,但係我唔想..因為個女仔改變左我好多!

咁係唔係代表左我一d機會都冇呢?

蘇州過後冇艇搭...
真係中意就去馬先la...
不過後果自負...

其實我覺得應該快d做返d野吸引返個女仔(其實以經做緊)
但係我驚太急會有反效果,但我又驚太耐會後悔

回覆 8# 的帖子

咁你要諗下點樣吸引到個女仔,最有用o既係令個女仔覺得你先係最了解佢o個個

咁如果我打比個女仔,之後叫個女仔罵我(因為我之前做過d野令到個女仔唔開心)唔知有冇用呢?

引用:
原帖由 Anonymous 於 26-11-2011 03:18 發表
話說以前(1年前左右)有個女仔對我有feel
但我冇同佢講...

到我以加知道我對佢有feel個陣,
有個friend話比我知果個女仔以經鐘意左弟二個男仔(但個男仔有女朋友)
跟住,個friend同我講,我以前講左d野.做過d野令到 ...
"有個女仔對我有feel,  你冇同佢講?"
佢對你有 feel, 你講咩?
心已傷, 依家講咩都冇用

不過又咁, 依家可以乘虛而入
想做咩講咩就快喇
仲想坐響電腦前後悔到幾時?

引用:
原帖由 Anonymous 於 1-12-2011 01:45 發表
咁如果我打比個女仔,之後叫個女仔罵我(因為我之前做過d野令到個女仔唔開心)唔知有冇用呢?
罵乜鬼哎, 老土到爆
以前就係過去式
以前既你已經唔重要, 重要既係以後既你!

你今日開始, 重新出發
就當係新既愛情
追佢!

引用:
原帖由 Kira 於 26-11-2011 09:12 發表
你梗係冇睇星爺套"西遊記"啦…
唔係黃+衛個套咩

回覆 12# 的帖子

你要記住,約個女仔出黎o既心態唔好咁刻意(擺明溝佢咁),係幫個fan整野(係要d 型o既野)咁o岩經過有小小時間,不如出黎飲杯野,如果唔得閒都要留個尾,話 : 咁遲d 有時間再約妳出黎丫.....

琴晚終於係電話同佢講左
但係我講左之後佢就話訓收左線
到今日都好似避緊我咁...
跟住個friend 同我講
個女仔唔想同我一齊係因為佢驚第日散左 連朋友都冇得做 因為佢覺得我係佢兄弟

講真..如果我同到佢一齊 萬一真係散左 我都唔會唔理佢 到時候做返好兄弟

35 123
發新話題