發新話題

[VFC] VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

回覆 240# 的帖子

多謝解答,

遲D 我去買VFC M4 2012 板本我都虐下照這POST 改下~

都唔明我新買支416 連一面力都冇- -

一直有意入手呢支, 不過小弟慣性唔入第一版 ,
想問問師兄們,而家其實最新版同初版有咩分別? 睇過台灣果邊話出左成3,4版
又V2,V3飛機 , 最新M27撞針會唔會仲比較易爛? 同埋2012 M4又話匣又唔同左, 定再等多一兩水或入支新M4算數
謝謝

回覆 243# 的帖子

還請師兄靜觀其變吧
時下VF屍包膠真係唔太足呢...

回覆 244# 的帖子

的確… 小弟當初先入手G36k,見齊品補又都第2版應該ok. 但真係要自己執多, 所以先一路等呢支 ,
啱啱睇過台灣邊最新軍版K都仲係有d小問題, V記你有心設計,但冇實際測試好就一路出貨,又唔為舊玩家更新或比錢換件…
玩第一版M4既師兄應該最明白感受…
咁我都係等下 先搵時間自己執番支舊槍

鎖介子5識拆呀

引用:
原帖由 s031232119 於 14-8-2012 20:42 發表
鎖介子5識拆呀
搵支細批一野了起佢之嘛……

引用:
原帖由 F22 於 14-8-2012 22:27 發表

搵支細批一野了起佢之嘛……
都要識用力嘅

都係拆5到

我照足指示做,但最後都穿罐底

MK18 MOD1 只加左穩壓已經可以兩面力
唔肯定係咪最期飛機同依家唔同 定係M4 BOLT既分別

FULL AUTO穩定

小弟想入手416, 但吾明HK 416 如何調整hop up, 無手冊下蛓
請問各位師兄, 依支416  如何調整hop up?或有無操作手冊下蛓?
many thx

引用:
原帖由 ktc1761 於 3-10-2012 21:21 發表
小弟想入手416, 但吾明HK 416 如何調整hop up, 無手冊下蛓
請問各位師兄, 依支416  如何調整hop up?或有無操作手冊下蛓?
many thx
先攞份bolt出嚟,用隨槍附送支長六角匙伸入hop up座底調整……

謝F22師兄指點,
如此hop up 設計, 等於定點hop up, 吾似aeg 每次玩完可以鬆hop up
請問如果保持hop up 膠的彈性, 或建議用何種hop up 膠?
many thx

引用:
原帖由 ktc1761 於 3-10-2012 22:53 發表
謝F22師兄指點,
如此hop up 設計, 等於定點hop up, 吾似aeg 每次玩完可以鬆hop up
請問如果保持hop up 膠的彈性, 或建議用何種hop up 膠?
many thx
我仲用緊原裝……

發新話題