發新話題

[VFC] VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

引用:
原帖由 RX7 於 3-1-2012 21:59 發表
想問下個想配個WA皇冠,應該點同D鋪頭講?
欏我啲相比佢睇咪得囉

引用:
原帖由 fourfour44 於 3-1-2012 22:25 發表
F22兄,請問你支416行得順暢嗎?我呢幾日喺屋企試射單發都好順,而且清到匣及lock bolt,但連發2-3發以上就始終會”疾疾”下,我已經磨滑bolt底及頂部接觸位,連上身內部都已磨滑,請問有無改善方法呢?望請賜 ...
我覺得係有少少槍機回彈令到連發疾,等我試吓換條HHR尾頂睇吓點先再答你....

我已偷步試咗HHR尾頂(尾頂膠位已cut至跟原裝長度),不過效果無乜,但blow back力水就好似大咗 XD,並試過用較短及弱的回鏜彈弓,都無明顯改善... 希望F22兄可以早日搵到方法,及多謝你回覆

!!多謝f22兄的教學!!
另請問F22兄, 支野原裝hop up, 彈導表現過得去嗎??
隻匣是否如台灣 Ching們說,叉氣要就住?一差過多就白煙又冇力呢???
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 fourfour44 於 3-1-2012 23:40 發表
我已偷步試咗HHR尾頂(尾頂膠位已cut至跟原裝長度),不過效果無乜,但blow back力水就好似大咗 XD,並試過用較短及弱的回鏜彈弓,都無明顯改善... 希望F22兄可以早日搵到方法,及多謝你回覆
我買咗返嚟都冇咩時間研究佢,希望只係新槍磨合期啦............
不過減咗力之後係會爽咗啲,因為食少咗氣........
我有咩進展一定會有包膠,放心.........

引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2012 23:54 發表
!!多謝f22兄的教學!!
另請問F22兄, 支野原裝hop up, 彈導表現過得去嗎??
隻匣是否如台灣 Ching們說,叉氣要就住?一差過多就白煙又冇力呢???
改5.1就梗啦(已經砌好未換上去),今個星期日老二場game我打算原裝減力上陣試吓彈導到時再答你.......
之後份5.1膠再出包膠.......
可能我減咗力冇出白煙喎..........

thanks for sharing!! Good job!!

真的好佩服樓主, 毫不擅究將所識的供諸同好, 重整到手指頭汚卒卒, 師兄呢幾天天氣寒冷, 小心保護手指呀! 我哋等住睇你其它技藝

引用:
原帖由 F22 於 3-1-2012 23:24 發表

係只換皇冠即減到兩面力
借POST 一問…

同廠o既G36C 同樣有出氣過多問題…而且同樣係大大力…

請問用同樣方法加長皇冠咀…能否降低火力呢?

多謝解答

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 5-1-2012 00:05 發表

借POST 一問…

同廠o既G36C 同樣有出氣過多問題…而且同樣係大大力…

請問用同樣方法加長皇冠咀…能否降低火力呢?

多謝解答
冇錯,只要推前飛標就可以啦..........
我之所以做高級組DIY皇冠就係比其他槍種用,我未搞過G36C唔肯定WA皇冠啱唔啱用.........
不過既然MP5,416都啱G36都有可能得..........我仲等緊白老鼠做實驗.......

fourfour44 兄提及連發不穩問題已經解決啦.......
不過如果有師兄買咗淨皇冠我要講聲唔好意思啦......... 因為我有一個理由去買一份WA飛機返嚟.....

VFC其實係抄考WA,原WA設計係有呢粒野做穩壓(唔記得叫咩名?) 買份能量飛機就可以有齊所有件......

只係要削走少少三隻翼仔外面先入到416蕊........裝咗之後連發就會穩定好多........

後座力方面,我有一條封印多年RA後座力尾頂,因為用响我啲prime身會槍機反彈所以擺埋一二邊........
但呢支416條尾頂比WA短,同RA呢條好接近,就比多次機會佢........

只要用兩塊就夠,我用WA嗰時要放六塊.........好神奇用416就冇槍機反彈喎?
換咗條KA原裝回膛彈弓,後座力同射速立即暴升,直迫WA!!
我知口講無憑,不過太夜試槍片段後補............

裝上M320都仲feel到後座力(支砲唔係我既).......外型夠晒殺食不過太重啦.......

......................

引用:
原帖由 F22 於 5-1-2012 03:15 發表
fourfour44 兄提及連發不穩問題已經解決啦.......
不過如果有師兄買咗淨皇冠我要講聲唔好意思啦......... 因為我有一個理由去買一份WA飛機返嚟.....
VFC其實係抄考WA,原W ...
552+M320....
你想毒死人咩
期待試槍片

引用:
原帖由 thelastnight 於 5-1-2012 05:40 發表

552+M320....
你想毒死人咩
期待試槍片
買啦 買啦 買啦
睇完片包毒死你...........

F22兄果然利害,受教啦 thx
BTW如果VFC睇到呢個post希望佢地會改善之後的product啦,要改善的地方唔多亦唔難,無謂浪費一支外觀做得咁有誠意的作品啦 (其實VFC應該送多支比F22兄啦 XD)

引用:
原帖由 F22 於 5-1-2012 05:52 發表

買啦 買啦 買啦
睇完片包毒死你...........
打劫
未有錢買丫
等埋VFC出416刻字匣先

發新話題