發新話題

[VFC] VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

引用:
原帖由 於 9-1-2012 00:24 發表

真係好吸引 買佢定係we ak 好
冇天下無敵嘅槍亦冇全無鑊氣嘅槍........
所以鐘意就買晒兩支啦........
我承認我係放毒

引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2012 23:54 發表
!!多謝f22兄的教學!!
另請問F22兄, 支野原裝hop up, 彈導表現過得去嗎??
隻匣是否如台灣 Ching們說,叉氣要就住?一差過多就白煙又冇力呢???
說好了的實戰試驗包膠:
我支係原裝hop up連內管,減咗力之後彈導表現算幾好,20米內瞄到打到(係個場太細..........)
氣化算合格,打單發狂扣都冇咩問題,隻匣都唔會好凍,只係打到尾場唔夠力lock bolt啫......
以原裝料計算係咁啦,支槍有潛力既...........

引用:
原帖由 NCP013 於 9-1-2012 14:57 發表
昨日落場報告:

原裝冇改過, 昨天不大滿意, 好多時唔夠力BLOWBLACK, 條BOLT只行一半, 竟然冇一次成功順利打晒一匣(我順利定義係每一發循環都係BOLT行全程, 至LAST一發後LOCK到BOLT)
以上問題只根據我自己果支為準 ...
裝返穩壓零件就會唔同哂

引用:
原帖由 NCP013 於 10-1-2012 17:08 發表
沉晚發現飛機出氣咀扁左一邊, 之後夾硬撐返圓佢, 今日打十零槍後又扁另一邊, 原因我唔識
係咪入彈太多呀?記住入滿之後了返兩粒彈包你隻飛機長命........

HK匣試打成功~~

要開窿同磨後面..........

遲啲改入氣咀响中間

416係要呢隻匣先似樣........

我咩都唔知...........

引用:
原帖由 thelastnight 於 11-1-2012 23:05 發表

FACEBOOK睇完....囧左

WGC SHOP ( HK Showroom )
本公司提供GBB降低初速服務,費用HK$150起,詳情請向店員查詢
比條毛佢.......

引用:
原帖由 XLxY 於 13-1-2012 01:19 發表
Ching, 小弟不才.......咁其實Prowin 換左出氣膠用唔用到落枝野到嫁呢??
撞針位置唔同打唔到pro win匣嘩呶

引用:
原帖由 於 14-1-2012 00:30 發表
無辦法抵住誘惑........都係覺得短好睇D

恭喜新玩具入手!
CK,快啲買啦!

引用:
原帖由 於 14-1-2012 01:03 發表

佢好似話下星期買wo
不過我等唔切
上次場game佢已經比我注咗毒,爭在幾時毒發........
我承認我係一條大毒蛇......

引用:
原帖由 seal 於 18-1-2012 22:03 發表
請問個手柄想換tangodown款, 有乜牌子啱用?
THZ
KA ,GP,真品
其實最正係原裝嗰隻,做咩要換?改舊版?

多謝各方友好比面,唔夠二十日已經突破六千收視~~
入正題:

啞鉛bolt死症係bolt stop位易蝕,一般玩廿零吓已經圓晒角lock唔實.........
未有鋼bolt之前都係要種鐵支補強頂住先.........

其實應該襯新槍嗰陣就要做,我呢隻玩到圓晒角所以要銼後先鑽到窿.......

整完又識lock bolt啦,只係前咗些少都唔係好覺眼啫..........

引用:
原帖由 怒人甲 於 20-1-2012 11:50 發表
師兄, 其實想問問一樣野, 之前小弟有支ka m4 bolt, 已蝕晒, 就正正係你種鐵支下方有1-2 mm 有個磨損既弧位, 除非支槍set 到個bolt lock 位高度好似你種鐵位置, 否則係咪都未必得呢, 我方法就係將個支舊bolt 脞左個"倒 ...
只要响隻bolt stop 底做啲手腳就可以彈高啲,我支KA玩到bolt底烈開個boltstop 位都冇圓到。
反正KA係行WA數,我換咗條能量鋼bolt一了百了.....

引用:
原帖由 beemixbee 於 20-1-2012 13:00 發表
忍唔住啦 請問各位師兄,14/F賣幾錢呀?另外F22哥哥bolt stop位種鐵支補強可唔可以講多少少細節呀?唔該晒
公價$2700
種鐵細節?鑽1.5mm粗25mm深(高危手術,鑽歪咗條bolt就玩完),之後打條鐵支到底,磨齊口,完成。

引用:
原帖由 怒人甲 於 20-1-2012 17:56 發表
係, 我見支原裝KA BOLT 都見本身有種左支鋼支 (我估應該冇睇錯)...另外我支KA 都有加高BOLT STOP, 所以 LOCK BOLT 塊網球拍會好斜 ...  但, 如果打打下個個弧位又出現反 會唔會LOCK 得唔夠定, 有時CHOK 下就放 B ...
我又同你吹吓KA經.........

鋼支下面會圓角係按bolt stop放bolt磨出嚟,只要lock bolt時bolt stop彈得夠高食到鋼支就好穩陣......

雖然bolt stop位仲好完整,但啞鉛bolt無可避免係bolt底烈,所以鋼bolt係必須.........

就算有加高BOLT STOP,但隻匣係咪可以將bolt stop頂到最高先係重點........
基本上我呢支KA只要夠氣就一定lock到bolt..........

引用:
原帖由 怒人甲 於 22-1-2012 23:19 發表
F22 兄, 雖然呢個係 416 討論區, 但如果講BOLT LOCK 我都分享小小, 我支 KA M4 係甘改良 LOCK BOLT 問題,

好耐之前小弟有支AGM, 甘改後都LOCK 得幾好, 就算蝕都越蝕越短, 到放比人個時都LOCK到(雖然越LOCK越前,  ...
二十日就突破七千收視,多謝各位棒場~~
祝各位新年快樂,槍槍有力!!

入正題:
416都算AR近親,當然無任歡迎..........
磨倒角理論上會咬得比較實,但反而會難放開,按bolt stop嗰陣會變得重,而且係尖角磨尖角,如果同樣係鋼材都冇所謂.....
但啞鉛bolt種鐵隻尖角都係啞鉛,根本唔磨得幾多吓........亦因為尖角互磨加快損蝕速度......
所以我都係推介平面,起碼我隻KA bolt冇執過隻角都可以lock到爛bolt底都未蝕吖......

發新話題