發新話題

[認真] 真係百感交雜

引用:
原帖由 Anonymous 於 20-2-2012 20:22 發表

但係我地好奇怪,佢可以同我講我有咩做得唔好,
就算下次有機會約佢出來做得好,佢都會覺得我係因為聽左佢講先做到...
姐係踼我一腳,我先走一步
我唔想放棄,
但真係諗唔到計仔...
可能要d時間
點解會咁決絕?。。好似唔比機會咁
照你所講,佢應該好想試下 識男仔 既新鮮感。。
但因小小事就話唔岩,會唔會有內情。。

引用:
原帖由 samsamyu 於 20-2-2012 21:03 發表

點解會咁決絕?。。好似唔比機會咁
照你所講,佢應該好想試下 識男仔 既新鮮感。。
但因小小事就話唔岩,會唔會有內情。。
原因係咁:
1.次次都係行我唔識但佢識既地方,
我成日行錯路,所以就平排左行,佢覺得係佢lead左我...
好似家姐同細佬
2.我地第二次出來,我遲左,又冇點'x'番佢,好似我唔重視佢...
佢話prefer單身,未諗清楚自己需要咩,怕hurt到人,

講真,我今次衰d咁既野真係好不甘...內情?佢d fd囉,佢講左好多次佢d fd都係agree以上既野,
你覺得我重有冇機...

題外話..最尾比佢寸左下....
我話要試多幾次先知自己要咩,唔係就要做老姑婆
佢話'咁你又唔洗擔心,唔同你一齊唔等於冇market'
我好無奈咁答左句'哈哈,緊係啦'

樓主,我覺得你仲係好小朋友
女人就係咁
好多時口不對心,佢叫你唔好找佢,即係想你找佢,佢叫你唔好改,即係想你改
佢講到咁明,你都get唔到,仲要同佢鬥氣
由係度同佢嘈開始,你己經無哂機會,因為你己經證明左你唔知自己錯左係邊,無安全感,唔成熟
男人,要面皮夠厚,特別係對住女仔,做大男人係平時,但當有問題時還要做大男人,咁永遠無一斷感情要長
做男人要細心,有主見,有安全感,成熟,有理想。有車有樓,有高薪厚職還是其次。就算揸巴士,做清潔也好,若你可以表現到以上東西,一樣可以溝到女。
所以,真係算吧啦

引用:
原帖由 Anonymous 於 20-2-2012 21:18 發表

原因係咁:
好似家姐同細佬
2.我地第二次出來,我遲左,又冇點'x'番佢,好似我唔重視佢...
佢話prefer單身,未諗清楚自己需 ...
禁你可以暗地?發工
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 Boniface 於 20-2-2012 22:14 發表
樓主,我覺得你仲係好小朋友
女人就係咁
好多時口不對心,佢叫你唔好找佢,即係想你找佢,佢叫你唔好改,即係想你改
佢講到咁明,你都get唔到,仲要同佢鬥氣
由係度同佢嘈開始,你己經無哂機會,因為你己經證明左 ...
佢自己判自己死刑…
點幫?

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

我會學一步一步去學厚面皮,以前既我,,,根本唔夠連同女仔一對一傾計都唔夠彊(我讀男校),
但係我一步一步去試,我今日夠彊去追女仔,夠彊去表白,
只要佢唔覺我煩,我可以去厚面皮!

要追番一個對你心淡的女仔,比當初更難!要有心理準備

引用:
原帖由 Anonymous 於 20-2-2012 21:18 發表

原因係咁:
好似家姐同細佬
佢話prefer單身,未諗清楚自己需 ...
1,2問題好簡單...
拖手仔咪得囉..

不過...佢串得你..
佢都已經唔在乎你..?
你對佢尼講已經唔重要..
GAMEOVER,BRO !

引用:
原帖由 samsamyu 於 21-2-2012 00:39 發表

1,2問題好簡單...
拖手仔咪得囉..

不過...佢串得你..
佢都已經唔在乎你..?
你對佢尼講已經唔重要..
GAMEOVER,BRO !
重好,gameover我可以更輕鬆,
跟住就去去忘記佢
e家個心好似重有d野,
我要既應該係更多時間

無啦啦睇睇下'一堆文'搞到我又想試多一次
但係人地要考dse,怕唔怕煩/影響到人呢?(我當然知要忽冷忽熱,吊佢引)

引用:
原帖由 Anonymous 於 21-2-2012 17:18 發表
無啦啦睇睇下'一堆文'搞到我又想試多一次
但係人地要考dse,怕唔怕煩/影響到人呢?(我當然知要忽冷忽熱,吊佢引)
係就去
唔係就唔好去

就算你同佢可以再新開始過
都要講清楚dse後先可以開始

本來前幾日心情一直都好差,一來有d唔開心,二來成日諗追唔追番佢好,或者佢會唔會受我
前日開始,同佢sms左2日,唔知點解個心好似舒服番d,
佢d語氣好似番番以前果時咁(佢同我講做番朋友果時d語氣唔似平時既佢,我有諗過係我睇錯佢,或者同我sms果個係佢個fd)
我佢傾傾下,我終於知佢要咩,佢要男仔性格'man',佢所謂既man,係唔洗有上進心,唔洗有吉屎,唔洗要理想...
只要溫柔體貼...我心諗...呢d未叫小白臉囉...
佢唔想佢好似男朋友既媽媽咁...
佢認為愛情,浪漫係可以當飯食,重話佢似我家姐...我心諗,佢重天真過我...
的確,佢係一個完全唔貪錢,善良既好女仔,
但係今日既我重可唔可以同佢重新開始?我覺得佢重有d鍾意我,
我同佢講我認為既man,係有上進心、有吉屎,有理想既
佢就同我講,,你搵你既貪錢小姐啦,唔好搵我...
我硬係覺得我d野,但'家姐'兩個字...我真係頂唔順

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-2-2012 23:10 發表
本來前幾日心情一直都好差,一來有d唔開心,二來成日諗追唔追番佢好,或者佢會唔會受我
前日開始,同佢sms左2日,唔知點解個心好似舒服番d,
佢d語氣好似番番以前果時咁(佢同我講做番朋友果時d語氣唔似平時既佢,我有諗過 ...
裙腳仔先叫溫柔體貼喎
男人做男人做的野,先叫man
或者佢太細個了

引用:
原帖由 louisli 於 28-2-2012 17:21 發表

裙腳仔先叫溫柔體貼喎
男人做男人做的野,先叫man
或者佢太細個了
我都咁覺.....
鐵漢都可以柔情者......但淨係得柔情......我只係諗到女人形

引用:
原帖由 kimkileo 於 28-2-2012 17:28 發表

我都咁覺.....
鐵漢都可以柔情者......但淨係得柔情......我只係諗到女人形
佢所謂既靚仔,係似女仔既男仔,,,dafuq...
唔知點解...我成日覺得佢係試緊我(同我分手,又要講我有咩做得唔好,正常分手就分手,講咁多做咩...)
但係佢之前同我講既野都好絕(唔夾啊果d...)

上個星期,我同佢傾傾下sms,佢幾個鐘冇回我,突然問我有冇聽一首歌,jason mraz既lucky
我第一次聽,唔睇歌詞,覺得普普通通,之後個friend話可能有d意思,
之後我好奇,search下歌詞,首歌係講一個男仔同女仔本來係好朋友,之前發展到情侶,
好sweet,連旁人都唔明...
之前我諗諗下...佢會唔會係想同我講,只係做住朋友先,我重有機會...
我諗諗下,又可能係我諗多左,佢可能係因為覺得首歌好聽,先叫我聽,加上佢好中意聽jason mraz d歌

好啦,我又想求証下la,前日send個message同佢講我終於有時聽左首歌,
但係佢唔回我...我on whatsapp又見佢on,但又唔回我,

好啦,我試下一段長少少既時間(1星期)唔搵佢,如果佢唔搵我,姐係佢個心都冇我,
我可以真真正正去死心,但又諗諗下,人地準備緊考試,唔得閒主動搵我都好正常姐...

最後我覺得自己真係諗得太多,我成日都諗起佢,我d朋友講得冇錯,
我唔應該咁認真,我應該抱著玩玩下,呃蝦條既心態...

發新話題