發新話題

[認真] 關於外國留學寄宿的隔離房

上網搵樣叫netcut既野(合法軟件)
只要係share同一個router同埋佢係用windows就得,可以斷佢網路(唔肯定program得唔得,因為我係斷FF,IE之類既域名解釋)
我係學校試過NOD32都防唔到

引用:
原帖由 一舊水 於 17-4-2012 14:37 發表
上網搵樣叫netcut既野(合法軟件)
只要係share同一個router同埋佢係用windows就得,可以斷佢網路(唔肯定program得唔得,因為我係斷FF,IE之類既域名解釋)
我係學校試過NOD32都防唔到
如果佢主機果邊block左winpcap既話呢D野係無用既
而且我點都唔覺得一個netcut就解決得到一個人既人品問題

比著我就叫佢出招來睇下,
乘機打佢一鑊,打完佢,佢講咩都冇用,氣已出

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-4-2012 16:27 發表
比著我就叫佢出招來睇下,
乘機打佢一鑊,打完佢,佢講咩都冇用,氣已出
講就易呢, 有無考慮過:
1. 打佢 佢做報警x咪玩完
2. 打佢, 佢返學校嘈樓主就中伏
3. 我唔知樓主同條友既身材體能, 難保個豆丁一定係唔夠抽(有d人係向橫發展,唔高但肌肉發達)

引用:
原帖由 一舊水 於 17-4-2012 16:35 發表

講就易呢, 有無考慮過:
1. 打佢 佢做報警x咪玩完
2. 打佢, 佢返學校嘈樓主就中伏
3. 我唔知樓主同條友既身材體能, 難保個豆丁一定係唔夠抽(有d人係向橫發展,唔高但肌肉發達)
睇樓主講,佢一向都喜歡問候人,打唔打都嘈,夠唔夠抽重簡單,
佢出招樓主都冇中招,條友好打極都有限,
或者唔show佢or成日暗寸佢係最好既方法,時間耐,佢都冇癮啦

唔理佢lo
佢自吹自擂都係想你留意佢ja
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

Take it easy. I can tell you there are lots of this kind of people in UK. I have been into your situation for the past 5 years. Try to think that is kind of training and you will grow up.

佢之前賤到係個wifi到expand左一個比佢自己用...仲要快幾倍....因為佢有哂個wifi主要既密碼
今日又係到吹自己好勁好勁..

唔知佢係用WEP定WPA/WPA2呢
前者極易解, 用aircrack, airodump之類軟件
後者有方法但我未識

但點解佢有主密碼先?
宿舍定係Homestay ah
宿舍密碼應該係舍監度喎
如果掂到佢部腦就好玩了, format左個hdd,再玩玩BIOS

好機會
你已經搵到一個藉口去搵舍監爆佢大鑊
另外佢係唔應該有master password既
我亦唔覺得佢會識crack
相信佢可能用default入去
如果係咁既話又有兩個可能性
1.佢無改default
呢樣…識做啦
佢做到你無理由做唔到既
2.佢改左
乜都唔駛做,去叫舍監
順便同佢準備一杯大可樂加檸檬同佢贈下慶

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-4-2012 16:42 發表

睇樓主講,佢一向都喜歡問候人,打唔打都嘈,夠唔夠抽重簡單,
佢出招樓主都冇中招,條友好打極都有限,
或者唔show佢or成日暗寸佢係最好既方法,時間耐,佢都冇癮啦
夠、還是唔夠,又點?
唔夠抽既,你自己囉黎衰
我比你當你夠抽打到佢眼腫鼻腫
呢D人一定會走去搵人哭哭既
到時蝕底果個係邊個?

回覆 25# 的帖子

照樓主所言樓主好有可能係同對方夾份租屋住…

回覆 25# 的帖子

如果係夾份租屋住的話雖然有負責的人,但一般除非去到好嚴重,如果唔係一般只會作出無約束力的指示/調停

其實我地係5條友同一個大人一齊住....5個都唔識:P 個大人就係監護人啦...
隔離房就早我一年來到...所以佢已經有哂wifi改野既password...而且佢仲咁"史忽鬼"開到個wifi網控(p2p)
佢返到學校之後因為佢自己本身都唔多朋友一齊玩...所以佢hack左學校個wifi四圍講...到佢自己好出名 (點知到而加都沒人理佢)

其實本身個監護人都驚左佢-_-因為佢之前又話殺死佢...又問候人地母親.....沒家教...(但係又罵返人地沒家教@0@?)
而且同佢抽好真係好"9"...點解咁講....輸左比佢就成日同人講我輸左...贏左佢佢又係同人講佢自己樣我:O(事實一開波佢已經比我捉住隻手..打唔到我..之後佢同我講話唔識破"捉手":-_-? 所以唔會同我咁狗既人打) -_-.....

引用:
原帖由 HiuPaTricK 於 20-4-2012 23:11 發表
其實我地係5條友同一個大人一齊住....5個都唔識:P 個大人就係監護人啦...
隔離房就早我一年來到...所以佢已經有哂wifi改野既password...而且佢仲咁"史忽鬼"開到個wifi網控(p2p)
佢返到學校之後因為佢自己本身都唔多 ...
唔記得router碟可唔可以reset部野
另外如果得閒咪直頭換過隻router/加部野係佢條線上面

發新話題