24 12
發新話題

[WE] VVE AK 鋼件

VVE AK 鋼件

其實vve既AK我買左好耐, 一來平, 二來後座力大, 又係全行程, 係外觀唔夠GHX靚

之前有諗過GHX架, 見F22兄果支, 槍身好靚, 但後座力真係弱得滯, 最大問題係試槍時會走火, 我又一家大細, 諗諗下都係算

雖然VVE既AK 份Fire Pin易斷, 但係大吉利是就算爛左都有保養丫, 所以我都係買VVE, 換左份骨擺下囉

出開去, 見到某廠出Hop-up膠比WE用, 價錢又相宜, 又見到有廠出WE既AK鋼件, 反正都拆槍換, 一於換埋

換Hop-up, 換鋼件其實都怕裝錯, 不過以前整AEG咪又係試下就識, 所以膽粗粗試下, 原來仲易攪過AEG

換曬件, 終於放心拎出去玩

附件

21-4-2012 23:22

21-4-2012 23:23

鵰。豹。狸。獅。狒

早兩日都斷左firing pin
不過都廢事保養換件了,反正遲早又斷,拆trigger set太麻煩
所以都係直頭換左鋼firing pin算!

我還是喜歡木的感覺

題外話:我都有學師兄換左hop up, 拆條原裝管出黎d毛邊差d割損手!

附件

21-4-2012 23:26

縮縮北行鳥 =口=

回覆 2# 的帖子

師兄換埋木grip仲正

引用:
原帖由 louis265 於 22-4-2012 00:51 發表
師兄換埋木grip仲正
ak74su比較多用電木GRIP(姐係膠...)
就連拉登果把都係呢

附件

22-4-2012 00:55

縮縮北行鳥 =口=

回覆 4# 的帖子

原來係為左懷念拉登

引用:
原帖由 louis265 於 22-4-2012 00:56 發表
原來係為左懷念拉登
哈哈,都唔係既
不過木托都有問題架,裝鏡好煩
要用夾後面條RAIL既鏡橋,用左就摺唔到托/開唔到蓋
最大獲係我條大陸條橋,比個後座力震兩野會鬆...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 22-4-2012 01:00 發表

哈哈,都唔係既
不過木托都有問題架,裝鏡好煩
要用夾後面條RAIL既鏡橋,用左就摺唔到托/開唔到蓋
最大獲係我條大陸條橋,比個後座力震兩野會鬆...
ak74su都唔會用鏡啦
個人意見
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 Vindicator 於 22-4-2012 01:03 發表

ak74su都唔會用鏡啦
個人意見
打GAME用慣紅點鏡,所以落場先夾上去姐~ (而且因為帶風鏡,用唔到準星)
74SU我覺得都係唔用鏡好睇,雖然KOBRA都唔錯~

縮縮北行鳥 =口=

蠔屎兄,  啱啱先解咗AK 毒, 你又嚟放毒

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

引用:
原帖由 nishi 於 22-4-2012 01:11 發表

打GAME用慣紅點鏡,所以落場先夾上去姐~ (而且因為帶風鏡,用唔到準星)
74SU我覺得都係唔用鏡好睇,雖然KOBRA都唔錯~
落返d平既俄仔鏡,問題解決晒

Ching, 有冇片睇呀??

呢套嘢平靚正!但要做少少手工先暢順!

都有留意, 依興趣其中一個櫃角, 見到幾平 , 有冇詳細測試報告?

剛出見唔貴換唻試試!有D位差少少,不過執一執都OK,唔算難攪,唔覺唔覺打左9千飛都仲正常!暫冇問題

附件

23-4-2012 23:32

引用:
原帖由 長髮 於 23-4-2012 23:32 發表
剛出見唔貴換唻試試!有D位差少少,不過執一執都OK,唔算難攪,唔覺唔覺打左9千飛都仲正常!暫冇問題
師兄,請問全套幾錢?難唔難更換?Thx!!

24 12
發新話題