發新話題

元朗買氣槍奇遇

我估唔到果間舖仔老細咁有職業道德
你咁講佢咁聽,冇人知你講真定講笑
唔賣比你係完全正確!

引用:
原帖由 sumist 於 10-6-2011 02:34 發表
打老鼠都吾得? 打咩先得?
開門口做生意又吾係賣犯法槍,理得人地用黎做物姐,殺左人都吾關佢事啦下話 個老闆就真係on 9啦
樓主你係受害者 你無錯  話你果d人淨係同情d老鼠架咋 吾同情人
比錢唔係大曬
咩叫同情老鼠唔同情人?
如果以為拎住支氣槍可以事無忌憚就係大錯特錯!

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:13 發表
敢問各位,你地屋企有曱宅你地會唔會打死佢呢?我屋企有老鼠就唔可以打! 話打老鼠係錯嘅人, 你地記得唔好食豬牛羊雞呀, 好殘忍架!
我自己都有養狗架!!
呢個係觀念錯誤!
殺生為左既係食物唔係無目的殺害

老鼠同曱甴都係害蟲
但都唔應該以虐殺為樂

我唔知你話打老鼠係講笑定講真啦
不過憑你上面言論都覺得你心態唔正確
可能你比老細小左兩句條氣唔順諗住上網數下佢啦
結果換來聲討就死橕

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:30 發表
重點係我唔認為合法嘅汽槍可以咁易打得死一隻老鼠,我自問不是神槍手,我亦唔會係屋企亂咁射,我一開始就諗只係貪得意射下汽水罐,個老板問我,我咪求其答,冇諗咁多,我唔係話比錢就係大晒,但我入得黎想買野, ...
你個回答跟本係自找麻煩
唔賣比你係應該的
小你兩句就出自內心

正所謂口舌招尤,禍從口出
你又試下去五金雜貨話買把西瓜刀去劈友睇下會點?

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 17:58 發表
睇左咁耐, 多謝咁多位支持嘅朋友!
其他嘅人有不滿可以繼續鬧,你地越鬧得激動我真係越開心架!
如果間舖個老板睇到呢個post, 我會真心問候你!

你話我錯我點都吾x認架喇,吹咩!
你去返間舖問候佢啦
果時就面矇矇比人小走左
返到屋企上網就扮勁
真係搞笑

咁多人插你都唔怕醜
極品!

引用:
原帖由 Arther 於 10-6-2011 19:42 發表

佢咁問係戇居咗,但覺得老細d反應又過分大
用氣槍打老鼠都唔係今時今日先有...
唔係今時今日先有就係o岩?

引用:
原帖由 Arther 於 10-6-2011 20:03 發表

過到人都要過到自己!
打貓打狗我都唔會,但打入屋老鼠我唔覺得係唔啱喎
打入屋老鼠冇錯
但唔應該用氣槍
要射幾多槍先死?

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 20:03 發表

請問師兄我點扮勁呢?
你想小返個老細就去返佢舖頭當面小

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 20:27 發表

師兄,我吾去當面嘈佢吾係因為我怕左佢,我帶幾個朋友去小到佢爬街都得,但有咩用呢,仲細咩?引d差佬黎好過引?
你叫我乜都吾做我又吾順氣。我開post就係擺明要唱衰佢!
你覺得我9up咪吾好睇lor
唔細就唔好話咩佢睇到就響度小返佢啦!
你覺得你開post唱衰左佢咩?
我唔覺lor

同d天才以為拍片up上utube就o岩曬一樣
結果就係比人笑爆

引用:
原帖由 eddiegbb 於 11-6-2011 00:01 發表
我地平時打wargame時都係打人,悟通我地老鼠都不如?
隻老鼠會唔會有mask有vest?
會唔會拎支槍同你鬥射?

要驅除老鼠有好多辦法
唔應該用氣槍
唔應該將呢個意識合理化
咁樣會帶出不良訊息
"用氣槍驅除自己認為有侵擾性ge野係合理的"
今日打鼠係合理
咁第日會唔會打叫春貓係合理?
打隔離個歪皮仔係合理?

引用:
原帖由 queen 於 11-6-2011 16:07 發表
一次過回先.....我唔係美化射老鼠, 而係.....射老鼠係咪真係一個虐畜問題呢?? 趕佢走真係比殺咗佢嚟得殘忍???? 如果要趕老鼠....唔用氣槍呢種工具.....改用掃把又如何???你一路追住佢嚟打, 可能打 ...
我只係想講
"氣槍唔應該係咁用"
亦唔敢想像
有份量人仕居然會認同呢種行為

引用:
原帖由 queen 於 11-6-2011 16:45 發表

其實我曰POST之前都有驚過....話晒都叫有名有性......
但係..."氣槍唔應該係咁用"......用嚟打動物娛樂當然唔好....位好似當年我住公屋二樓, 好多老鼠......好多時...自己玩玩吓槍嗰時, 見到 ...
最緊要係心態問題啦
我相信queen兄係抱正當心態的
但難保有人曲解意思
所以我會話"氣槍唔應該係咁用"
唔好比藉口大家用氣槍作不當用途

引用:
原帖由 Arther 於 14-6-2011 16:39 發表

「因為要保護我地玩緊果d玩具槍既神聖不可侵犯既地位,所以公開承認我地自己有幾咁虛偽都總好過承認自己面會用盡辦去保衛家園???」
沒話說!

發新話題