發新話題

USP .45一問

引用:
原帖由 2slow 於 27-9-2013 09:15 發表

SD 小弟認為唔算貴喇, 跟埋外管比你呢...
D記就真係偏貴, 賣咁貴都只不過係CNC鋁材
但買過D記,羅過上手把弄後.....你會發覺她是值得的。
CNC加工及細部重現,深核字精美而且明顯。
還有D記是跟仿Trijicon Sight一套。
計落同SD根本係差不多價錢。

引用:
原帖由 2slow 於 27-9-2013 09:57 發表

D記現在賣幾錢呢?
你買左??
D記我只買過XDM compact slide, 做功一流。

引用:
原帖由 xana213 於 27-9-2013 10:49 發表

之前有支Glock換PGC滑架大約4舊水就有,相比之下就覺得貴少少...
現在除左PGC G17卅18滑架$500內有交易(我都買過佢G18用)。
其他鎗款都幾難有甘平......不能以遍蓋全

引用:
原帖由 xana213 於 27-9-2013 11:31 發表

比較PGC,SD,D記既造工,師兄仲有冇咩評價
PS:我剩係用過PGC,覺得佢幾易花
PGC最差就係Details唔夠,而且易花....所以平都無用。
我G18C的PGC slide已經拆左出來回了吉打CNC slide
好的表面處理好重要,就算台產吉打G18 CNC, 一般因為出入套時拉花的位置,
用布磨下就無事,而PGC甘平....就一分錢一分貨。
其他牌子各有好難,不過一個鎗款唔係所有牌子都比你選擇到。
正如USP, 就只有二三個牌子選擇。
SD,D牌及RA
計造功一定是D牌 sure Win, 造功精緻,假Pin重現,表面處理好,直上無修,跟仿Tri照門。
SD表面色澤帶藍(有人會不喜歡),不過也能直上無修,但如果我裝Tactical經驗是後照門要修改至能裝回原裝照門。
RA牌是鋼製,IRONMAN一族至愛
以現在Standard來講,一條Slide最起碼要有獨立掉殼鈎

發新話題