發新話題

BIO 6 demo

BIO 6 demo

玩左一陣, 個人感覺係
彈:
操控一般, 好似好浮好漂好唔實左
射擊做得唔合格, 無論開槍或中槍都一d感覺都冇, 衰過bio4
而且射中物件既反應亦做得好流, 大部份係冇effect, 係有d牆壁會有彈痕
埋身肉博好似打綿花糖咁....
讚:
畫面做得幾好, 有雙人coop
保留左 bio 系列完全唔合理既拎野開機關系統

結論: 期望越大失望越大, ORC 已經差, 以為呢隻會爭氣....打完真係有d嬲

下? 咁大鑊?? 我仲對佢有d期待添...諗住緊接玩完隻sleeping dog, 跟住就係佢....

真人電影以經失望(其實冇太大期望就是了 ).............連GAME都

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 19-9-2012 18:30 發表
下? 咁大鑊?? 我仲對佢有d期待添...諗住緊接玩完隻sleeping dog, 跟住就係佢....
其實由 bio 5 開始已經與期望有出入
orc 簡直打到爆粗
bio 6 再一次令人失望
或者唔可以話日本做game差
只係佢實在進步得唔夠快
而且非常咁守舊, 真係好悶....

引用:
原帖由 gtoray 於 19-9-2012 20:02 發表

其實由 bio 5 開始已經與期望有出入
orc 簡直打到爆粗
bio 6 再一次令人失望
或者唔可以話日本做game差
只係佢實在進步得唔夠快
而且非常咁守舊, 真係好悶....
BIO 5 我都覺得悶,但情意結,冇計。打完一次已經冇興趣再打第二次。(唔同BIO 4,我玩完又玩。)
ORC 我打左唔夠幾鋪第日就放左,真係送佢四隻大字,X佢X母!!(隻GAME外判唔係問題,問題我覺得個PRODUCER 好大責任。)
BIO 6 俾阿公你咁講令我有D卻步。

BIO從4開始就放棄緊解謎 因為要迎合市場口味
如果B6加返解謎,唔知有咩意義

B5開始就同電影同步, 錦既話解謎我就覺得不太必要

可能C社想同時取悅兩邊玩家吧(舊派,新派)
而我就覺得依家加解謎已經唔合時, 玩慣左B4 B5

解謎是bio 最好玩的元素之一......有返解謎,我反而覺得唔錯~
無解謎的bio根本是一隻普通的射擊game

demo有無pc版?

我又唔多覺好浮好飄,可能係個人問題喇
開槍打中都叫feel到d既
物體效果,射氣水機兩下會大爆炸...
最唔鐘意佢個掩護系統,玩慣gears of war用瞄準掣突頭,而家要用蘑菇掣控個頭出去,仲要無得了槍

我見d同事玩,覺得最搞笑係d喪屍,你唔用個背“隻“得住佢係唔會起身
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 23-9-2012 19:50 發表
我見d同事玩,覺得最搞笑係d喪屍,你唔用個背“隻“得住佢係唔會起身
仲有, d喪屍訓左響地
我地呢d有經驗既喪屍game fans
一睇就知佢會起身啦
梗係離遠爆佢頭啦, 點知無反應無effect
心諗, 無奶油喎, 射多兩槍都係射空氣
點知一行過就彈起身, 真係想講粗口
一係就行過地下d屍體會kick一kick咁, 白痴到呢, 個主角弱視ga??!!
定覺得仆一仆好很有真實感??
日本仔做game真係好多野好白痴
我唔知佢到今時今日都以為自己好勁定點啦
唔少細節都好似同現世代既遊戲有d脫節

回覆 11# 的帖子

KICK一KICK依樣野真係想爆粗
射佢又無反應,行過又要KICK,KICK完仲要彈埋起身

引用:
原帖由 gtoray 於 23-9-2012 20:11 發表

仲有, d喪屍訓左響地
我地呢d有經驗既喪屍game fans
一睇就知佢會起身啦
梗係離遠爆佢頭啦, 點知無反應無effect
心諗, 無奶油喎, 射多兩槍都係射空氣
點知一行過就彈起身, 真係想講粗口
一係就行過地 ...
kick親o個下可以加速
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 23-9-2012 20:25 發表

kick親o個下可以加速
心火加速!

發新話題