發新話題

新手想買紅點鏡,請問師兄有咩建議?

引用:
原帖由 cmngbrian 於 20-11-2012 21:26 發表
那如果可以膠身,no 國狗,沙色筒形,可調,筆直300,裝落g36kv 個手抽條魚.骨呢?要求已降低,小弟亦非常感謝樓上師兄建議,但望有更多選擇,師兄建議
膠身筒形紅點鏡?? 文具鋪見過有, 不過無沙色

認真, 搵下copy M2/M3啦, 無倍數 300 樓下有交易
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 cmngbrian 於 20-11-2012 21:26 發表
那如果可以膠身,no 國狗,沙色筒形,可調,筆直300,裝落g36kv 個手抽條魚.骨呢?要求已降低,小弟亦非常感謝樓上師兄建議,但望有更多選擇,師兄建議
如果你肯用少少時間先做點資料搜集
如果你肯花點點時間先去槍店行一轉
然後具體點再問
可能就唔駛遊呀遊o甘大個花園...

萬分感激

引用:
reli?

引用:
講呢D野之前唔該親身落去廣華街睇睇
你D要求比可以話食米唔知價

粉絲價錢魚刺享受
如果再有防水防震功能就好了

引用:
原帖由 RCman 於 21-11-2012 19:55 發表
粉絲價錢魚刺享受
如果再有防水防震功能就好了
$300,no 國九; sure防水防震la

引用:
原帖由 kai_matt 於 21-11-2012 20:18 發表

$300,no 國九; sure防水防震la
其實, 係有的.
如果夠細心, 你會發覺香港某玩具槍牌子, 早前其中一支只賣三百幾蚊的圓筒/全鋁/11級光度紅點鏡, 其實來自韓國某間D字頭的真鏡光學廠...

引用:
原帖由 louisli 於 17-11-2012 17:19 發表
G&P 應該唔算國產吧?
100%肯定係

回覆 23# 的帖子

reli
防水防震wor?

引用:
原帖由 ivan0819 於 21-11-2012 00:43 發表
ching你降左咩要求?
300 hkd要 no 國狗基本上是不可能. 鏡只有copy 同真野既分別. 真野300美金你都買唔到.

而copy既, 基本上都係香港同大陸出, 就算係香港牌子, 都有d會係大陸做, 不過香港QC, 質數有多D保證.

...
HK300~好多國狗都買唔起~即刻冇晒煩惱

引用:
原帖由 kai_matt 於 21-11-2012 22:19 發表
reli
防水防震wor?
within reason i'd say yes.

反而有點好奇, 你覺得一支實用既紅點鏡, 應該要幾錢?

回覆 27# 的帖子

我都無錢玩貴鏡
全屋鏡都係國產
全部三幾百
上gbb唔走點我接受架喇
So far全部健康
見樓主又要三百以下 又要非國產 又要靚,真係未見過
我無膽試手上嘅鏡防唔防水
唔知師兄所講嘅喺邊到買
介唔介意pm小弟 等小弟開下眼界
感激

感激師兄嘅pm