發新話題

瑞士自動鋼錶Swatch Sistem51 Irony抵買!

引用:
原帖由 2slow 於 25-10-2016 11:19 發表
小弟近期玩呢隻算了
要咩有咩

甘玩真係好好笑又吹佢唔脹, 幽默指數爆燈   

引用:
原帖由 2slow 於 25-10-2016 15:03 發表
呢隻都叫垃圾
呢隻當年全新行貨折實先至8K。。。好多師兄買件什麼真品
Gear、或者一套PTW都未得啦下話。。。仲唔拉垃圾....?
只不过小弟情願戴隻垃圾在手都唔玩咁贵gear啫

Happy SHOOTING!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

老闆揀錶,隻手唔係我。
(諗緊要唔要打格仔)

回覆 48# 的帖子

小弟覺得上面果隻靚d
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

兩隻都太花。。。。
AP橡樹本身好有粗豪海軍Feel,太花真係反而唔好睇(純粹個人覺得。。。)

HAPPY SHOOTING !
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

3圈計時錶軍医一向觉得omega SPEEDMASTER 系列又平又型,价錢大家都負擔得來,而錶面設計好專業而合理。。。。當然同AP级数差好遠,但真係夠平(尤其二手)! 係衰在级数唔夠囉。。。
貴嘅勞力士”地拖” (尤其金鋼),係衰在一街都系囉。。。

個人覺得三圈運動錶來溝講,呢兩個系列真係最合理同舒服!勞记“Y M”亦係正中之正!又未算天價
再名贵的嘅:PP, AP,VC. JLC,伯爵、寶璣、寶栢果D真係唔會玩運動功能款囉(當然有D根本無出運動款。。。)

Happy Shooting!

AP太貴! 買唔起!

所以買隻㦨銅錶載下! 起碼平過隻易手GS!

引用:
原帖由 rho837 於 26-10-2016 17:00 發表
AP太貴! 買唔起!

隻錶好靚!刁陀質素一向都算唔錯,但出來撈的人及女人比較少戴,因為始終唔願做人阿二同二奶,品牌欠缺一些特色。。。。

HAPPY SHOOTING!

引用:
原帖由 rho837 於 26-10-2016 17:00 發表
AP太貴! 買唔起!

Black Bay?

引用:
原帖由 RCman 於 26-10-2016 17:07 發表

Black Bay?
個樣勁似佢大佬當年出果隻古懂007Submariner

銅殼。。。?

係Black Bay Bronze 復估係例.

我有一次機會就買了! 香港重未有貨!  貪佢唔貴, 色靚同現時極小有係街上見到!

引用:
原帖由 rho837 於 26-10-2016 17:26 發表
係Black Bay Bronze 復估係例.

我有一次機會就買了! 香港重未有貨!  貪佢唔貴, 色靚同現時極小有係街上見到!
Black Bay 係今年Tudor 力推系例
Tudur 我還帶緊一隻二十多年前買的三圈款式
....好記得當年是出了花紅用其中一萬圓買下

從前係偏愛三針面款
呢隻蝦密瓜限定都係二十多年前買
當時好似七千幾(當年Omega係有公價七折的)

附件

26-10-2016 17:42

呢隻當年只係WINDOW SHOP!

如果有多如錢! 會買呢兩隻! 同GS Spring Drive! 暫車DAY DREAM:-

發新話題