發新話題

新品牌平價全鋼跳殼870即將上市

引用:
原帖由 jn_jona 於 13-9-2016 19:52 發表

洗少筆錢
知道真相之後有d失望 但3000蚊全鋼真係好難say no
唔相對相咁比
我相信G4S解款員都未必分到啦
都係D細微位果少少分別,
刻埋字又唔會變真Remington M870
唔好為果少少分別而呃自己喇~
買啦

引用:
原帖由 jn_jona 於 13-9-2016 19:52 發表

洗少筆錢
知道真相之後有d失望 但3000蚊全鋼真係好難say no

如果刻咗字, 連3000都唔值, 不輪不類.. 好彩有師兄見到分別

咁刻返 D arms 既 marking囉

引用:
原帖由 gtoray 於 13-9-2016 21:40 發表
咁刻返 D arms 既 marking囉
係啦, 呢支大陸槍其實有冇marking?  資料十分少

引用:
原帖由 gtoray 於 13-9-2016 21:10 發表

唔相對相咁比
我相信G4S解款員都未必分到啦
都係D細微位果少少分別,
刻埋字又唔會變真Remington M870
唔好為果少少分別而呃自己喇~
買啦
細微地方唔顯眼我會接受照做雷名櫈字,又唔係收萬幾已經9成幾似樣,
畢竟佢唔係雷名櫈做玩具... 如果個細微地方有小小分別都接受唔到, 叫C@N870既創意外型點落台...

引用:
原帖由 gainax 於 13-9-2016 22:03 發表

細微地方唔顯眼我會接受照做雷名櫈字,又唔係收萬幾已經9成幾似樣,
畢竟佢唔係雷名櫈做玩具... 如果個細微地方有小小分別都接受唔到, 叫C@N870既創意外型點落台...
已知條bolt同d pin

回覆 141# 的帖子

個bolt應該有保品解決, 但個原裝身多左d pin其實有乜功能?  
唔通要換埋CNC鋼身?

吾係話盲撐國貨...而係我會當買呢D真廠假玩具係真槍咁對待,玩具價買真槍....我買654k,係當佢係支民用.380出口版甘買,RS槍吾在講,係鬼佬收藏家先會考究血統...我地習慣考究血統,係因為我地習慣手中玩具似吾似真,不自覺挑剔埋D細位.

真廠都吾係成日有經典model比你買,一個model又可以有N間廠出,原廠每批改DD,N間廠出又改DD xN,點會買到一樣的野

APS有"創意",但真槍未必無"極相似"的model,土耳其就做好多質優價廉的870款,如果我有把APS,我會當佢土耳其真槍咁看待

玩玩具槍上,我成日自欺係平價真槍,好似細個時玩膠兵咁....玩玩具始終要有份童心
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

其實真鐵都有好多家俬木Ak,但玩具玩家相信有得選擇都想要玩具做出重真槍精美個質感個細節, 但始終一分錢一分貨真係有幾多好似PTvv直接去拎真品開模做? 連馬記ksZ呢D玩具大廠D外皮都互抄,
咁市場就更加少廠願意投資更多做靚做真個皮了,
如果有出現高質高仿玩具有選擇下其實唔係應該珍惜?  
由於大部分玩具玩家都未摸過珍鐵,玩到以假亂真既玩具自hi
已經心滿意足係咪先 ,當然一分錢一分貨唔好太多要求

引用:
原帖由 gainax 於 14-9-2016 00:36 發表
其實真鐵都有好多家俬木Ak,但玩具玩家相信有得選擇都想要玩具做出重真槍精美個質感個細節, 但始終一分錢一分貨真係有幾多好似PTvv直接去拎真品開模做? 連馬記ksZ呢D玩具大廠D外皮都互抄,
咁市場就更加少廠願意投資更 ...
當年mp7就係一個笑話

回覆 145# 的帖子

雖然日本廠一向做玩具化airsoft,但最基本尺吋都拎錯仲要再抄又真係搞笑左D。。求期叫個外行人古高睇一分鐘已經知size大細都錯得,咁

引用:
原帖由 gainax 於 14-9-2016 00:57 發表
雖然日本廠一向做玩具化airsoft,但最基本尺吋都拎錯仲要再抄又真係搞笑左D。。求期叫個外行人古高睇一分鐘已經知size大細都錯得,咁
好似話抄錯左mp7 pew個size
佢係玩具錯數唔緊要
但一班友走出黎死都話真數果下好笑
你見依家小米7同v記 mp7出左之後仲邊有人講

回覆 147# 的帖子

馬記ksz本來好好玩支MP7A1, 但做左MP7 size。。
真鐵A1 415mm,馬記380mm 差超過一吋成支boys版正常有要求玩家都接受唔到   次次出鍋氣實有人話落瑒實用就得理得佢小弟就唔讚同,
咁冇要求咁以後出D槍可以6mm創新花又得,GBB做肥仔身又得, 鋼身變膠身都得嗱
有要求先有進步即刻多左兩支仿真size出黎多D選擇唔洗硬食
最後都係一分錢一分貨啦, 比兩三千唔好太貪心

話時話原來仲有成套全鋼oldschool kit 出比C@n870 ,以為淨得SAI版
都叫可以件做返像真了 , 但售價美金換港紙多謝5位數字...

引用:
原帖由 gainax 於 14-9-2016 08:09 發表
話時話原來仲有成套全鋼oldschool kit 出比C@n870 ,以為淨得SAI版
都叫可以件做返像真了 , 但售價美金換港紙多謝5位數字...
依套kit對一般搵萬幾兩萬小弟來講係夢幻級別...真係要等年尾花紅先買得起....希望到時仲有………

發新話題