發新話題

七月十四,真係好猛...

引用:
原帖由 wing383 於 30-8-2011 21:29 發表
""李成康斥曾偉雄說謊責任卸港大當日被困學生李成康亦激動回應曾偉雄的說法﹕「本來並無打算到立法會旁聽,得悉曾偉雄竟然講大話後即時趕來!」他指出,當日從無警員或保安說過他們可從後樓梯的防煙門離開,他與其餘 ...
比你早過我出 tim

無計, "李成康已經比人收賣左"....我諗只有黎個想法先可以繼續狙擊中央, 政府, 警方

黎個 topic 入邊, 唔知有幾多位師兄係係現場, 什至係三人幫其中一員
每個人都係睇新聞, 報紙所報導既野就發揮無限既想像力

水永遠都溝唔到油, 嘈咩呀
Never Forget

唔好意思,我睇錯。

係星島先真。
引用:
原帖由 HunterX 於 30-8-2011 17:37 發表

你係邊度睇到佢地承認講粗口?
我睇過明報, yahoo新聞, 搵埋google都搵唔到

附件

30-8-2011 23:51

引用:
原帖由 gd1893 於 30-8-2011 23:51 發表
唔好意思,我睇錯。

係星島先真。
都係嗰句啦,依家科技咁先進,人人有咩事都第一時間拎個電話出嚟兜口兜面影住人,唔知當日李同學同佢既同伴被人"禁錮"咗咁耐,其間有冇拍到任何片段又或者錄音?如果有既不妨拎出嚟,等大家都知道到底邊方面講大話,黃同學講咗咩粗口...等等
不過假設還假設,如果我有條片對自己有利,我仲使鬼出嚟同你嘥gas咩...直接法庭見啦!
如果根本冇拍,又或者條片對自己不利既,咁又另計囉.......

有不同既立場同政見,就連參與討論都唔得?

果然有人係 :
一邊口嗌反共,一邊思想卻比中共更中共;
一邊憎大陸佬,一邊行為卻比大陸佬更大陸佬。

請問Spartan002兄,我係咪要學閣下,或者東太蘋咁,
亂吠特區政府同中央政府先有資格享受言論自由?
引用:
原帖由 SPARTAN002 於 30-8-2011 18:04 發表
有某幾幾位師兄真係似洗板多過討論...連續幾日日以繼夜係咁追住呢兩個post, 十足十警方發言人, 不過講埋d野就似足大x報, 文x報d所謂社論
講真, 咁得閒不如做d有意義d嘅野, 唔好係度得個up
你唔煩人地都覺得煩 ...

引用:
原帖由 wing383 於 30-8-2011 23:19 發表
我真係越嚟越期待佢快d告上法庭呀!!!
仲要有大把同門師兄幫拖打!

咁請問當時用左咩罪名拘捕? 事後又用咩罪名檢控?
以案論案,被捕人當時有無其他違法行為導致被捕同被檢控先?

x x x

講返你所提既例子,
因為你提到係有時發生,咁我真係好難推測當時發生咩事過woh...
不過個人而言,係同意應該盡量安排既。
引用:
原帖由 高!高!高! 於 30-8-2011 20:53 發表
燒信以示抗議又真係可以開得到縱火罪??
當然唔會開縱火啦,不過.......我又真係說不出是那一次,只記得未有社民連,
仲係五四行動的時候,開咩唔記得,不是大罪,有上court,罰錢ok果d。

人地當然可以唔收信啦!!
但先 ...

哈哈,照你既標準黎睇,香港整體上都合格丫。
引用:
原帖由 hang2 於 30-8-2011 21:02 發表

我吾知乜週網D資科係邊到黎!我只係見到第一任黑人總統就職當日,夠老危LA
市民可以夾道歡迎或咀咒,馬仔仲可以走出車揮揮手,而確保冇事發生,厘D先致係保安!
或者厘D係官方發放既新聞片段,又或者跟本真正既 ...

引用:
原帖由 wing383 於 30-8-2011 23:54 發表

都係嗰句啦,依家科技咁先進,人人有咩事都第一時間拎個電話出嚟兜口兜面影住人,唔知當日李同學同佢既同伴被人"禁錮"咗咁耐,其間有冇拍到任何片段又或者錄音?如果有既不妨拎出嚟,等大家都 ...
如果有拍又有利既話, 一早提左出黎啦

真係"See you in youtube"
引用:
原帖由 Pan 於 31-8-2011 00:11 發表

如果有拍又有利既話, 一早提左出黎啦

引用:
原帖由 gd1893 於 30-8-2011 23:51 發表
唔好意思,我睇錯。

係星島先真。

港大示威學生承認有同學曾向警員講粗口
商業電台

副總理李克強訪港期間,在港大校園示威時,被警方推入後樓梯的學生李成康表示,希望校務長澄清及公開交代,與警方三次會面的詳情,及校方及警方為何就「保安區」問題出現誤解。他說,當日並無警員表示,要出示證件才能通過有關區域,質疑有關區域並非校方所指的保安區。
對於校方將成立檢討小組,研究日後活動的保安安排,李成康表示,希望校方交代小組的組成,包括有多少成員是學生,及會邀請什麼校友等,對於警務處長曾偉雄指,三名示威學生曾用粗口辱罵警員,李成康今日改口承認,有一名同學講過一句粗口,但並非侮辱警員,而是渲洩被阻擋示威的不滿。

又一力証好多人選擇性睇新聞

引用:
原帖由 gd1893 於 31-8-2011 00:12 發表
真係"See you in youtube"

可能係殺手鐧, 遲 d 真係有機會上民事/刑事庭先拎出黎, 結局風迴路轉

引用:
原帖由 Pan 於 31-8-2011 00:19 發表
可能係殺手鐧, 遲 d 真係有機會上民事/刑事庭先拎出黎, 結局風迴路轉
Ladies and Gentlement, get your peanuts ready!!!

引用:
原帖由 SPARTAN002 於 30-8-2011 18:04 發表
有某幾幾位師兄真係似洗板多過討論...連續幾日日以繼夜係咁追住呢兩個post, 十足十警方發言人, 不過講埋d野就似足大x報, 文x報d所謂社論
講真, 咁得閒不如做d有意義d嘅野, 唔好係度得個up
你唔煩人地都覺得煩 ...
即係討論既野更有兩面

樓上好多位會員各有立場
亦都係各有理據

麻煩你都比d理性討論

係唔係唔撐,或者持反對意見/支持政府就係共狗,左派?
咁係咪民主紅衛兵行為?!

http://www.eastweek.com.hk/index.php?aid=14780

唔通呢本週刊比香港同大陸政府收買咗??!! hahahahahahha

引用:
原帖由 wing383 於 31-8-2011 08:38 發表
http://www.eastweek.com.hk/index.php?aid=14780

唔通呢本週刊比香港同大陸政府收買咗??!! hahahahahahha
其實東方報業集團,由馬氏兄弟所創!
馬氏兄弟係乜人,唔知就自己揾吓啦!

估唔到今次佢哋立場咁中肯!

發新話題