發新話題

反鋼珠、反鉛彈,否則wargame好快會完蛋!

引用:
原帖由 tango1997 於 2-4-2013 15:17 發表
自己唔好老脾。。。公司岩岩搞。。。重諗住去參加改善吓D修養

咁正既
竟然有訓練班...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

開左個post都未覆過...

個人睇法啦! 槍鋪本身唔好有ed金屬彈會可以減少一dd可能會有人用金屬彈去打人/ 動物既人既可能性, 事關唔係人人知道/ 會考慮去五金/ bearing鋪買料去做野.

雖然話膠彈都可以做成大好大傷害, 但係同金屬相比點都會感覺上係危險性大少少.

引用:
原帖由 faihk 於 3-4-2013 14:13 發表
開左個post都未覆過...

個人睇法啦! 槍鋪本身唔好有ed金屬彈會可以減少一dd可能會有人用金屬彈去打人/ 動物既人既可能性, 事關唔係人人知道/ 會考慮去五金/ bearing鋪買料去做野.

雖然話膠彈都可以做成大好 ...
之後呢?
槍鋪本身唔好賣槍就......

引用:
原帖由 gtoray 於 3-4-2013 18:14 發表

之後呢?
槍鋪本身唔好賣槍就......
唔係唔好賣槍, 不過最好都係只賣6mm用既. & 係唔好有金屬彈出售姐!

引用:
原帖由 faihk 於 3-4-2013 18:58 發表

唔係唔好賣槍, 不過最好都係只賣6mm用既. & 係唔好有金屬彈出售姐!
我意思係如果之後d人用BB彈犯案
係咪又要禁BB彈?

響我地一般AIRSOFT GAMER 來講
金屬/鉛彈 係非我族類, 小眾玩意, 另有所途

但響更大多數既一般人來講
氣槍/WARGAME 一樣係可能非我族類, 小眾玩意, 另有所途

今日, 如果我地小眾玩家成功排除非我族類
他日, 我地一樣會被大眾排除

明不明白?

老二兄:其實在軍醫心目中您係一位算幾有理智嘅人,不過今次好似諗偏咗小小喎.....

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 gtoray 於 3-4-2013 20:34 發表

氣槍/WARGAME 一樣係可能非我族類, 小眾玩意, 另有所途

他日, ...
250%認同

剃人頭者,人亦剃其頭....

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 gtoray 於 3-4-2013 08:34 PM 發表
!!!
他日, ...
251% 認同!

引用:
原帖由 gtoray 於 3-4-2013 20:34 發表

他日, ...
認同 阿公所言甚是
Kampfgruppe-YSL!!

走過樹林,穿越荊蕀,橫渡沼澤與河流,上山下海,風吹雨打,皆平常事!

WARGAME不是舒服的活動!

引用:

他日, ...
引用:
原帖由 T-800 於 4-4-2013 01:54 發表
老二兄:其實在軍醫心目中您係一位算幾有理智嘅人,不過今次好似諗偏咗小小喎.....

坦白講, 當真好怕會攪到禁槍... 今次反應或者係大左少少...

其實我都唔係幾明白
點解個FB PAGE嘅Admin可以將"不支持不反對"歸納為敵人?

唔支持用槍進行暴力行為嘅人,都唔支持打橫黎講嘅鋪頭
唔比錢垃圾鋪頭

回覆 51# 的帖子

我個人認為,真係要禁,係都禁wargame先於運動氣槍(4.5mm鋼彈類)

wargame點講都係玩意,但運動氣槍已經歸納為運動,
人地最多咪收緊政策,唔賣街咪唔賣街,人地運動總會一樣可以做零售,
玩運動氣槍果班,比唔起錢乎?洗錢仲大方過我地行槍街
人地總會隨時多謝咁多位大大令佢地生意集中。

之前奧運中國氣槍射擊咁好成績,會禁運動氣槍用彈頭,邊有可能
人地警訊都肯拍條片,分稱合法玩家,同犯罪者嘅分別,做乜仲要麻煩人呢

玩運動氣槍射擊形象點都好過wargame,你信吾信?

公眾睇你D airsoft parts咁多就生疑la

你禁人時人亦可禁你

提倡運動氣槍射擊,爭取場地才是正途

利申:我無運動氣槍/運動氣槍射擊

我都有加入呢個反鋼珠group, 但我其實只反對在一般槍鋪賣, 我認為應該有一間正苦認可嘅鋪頭賣, 而買呢類鋼珠/槍嘅人要攞牌, 雖然對喜愛玩呢類槍嘅師兄係麻煩左, 但始終係小數, 又可保障正常鍾意玩呢類槍嘅師兄
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

發新話題