20 12
發新話題

[others] 新手轉玩GBB.買G&P好定WA好

新手轉玩GBB.買G&P好定WA好

各位師兄我想入枝GBB.我知G&P有好多料改又可以換Prime身.
咁我想問WA同G&P係咪一樣,WA可以用G&P料同換Prime身.
如果可以共用我應該買WA定G&P好.
兩者個原裝金身邊個好D

G&P 都好似係WA SYSTEM的嘛?

回覆 2# 的帖子

我都唔係好清楚.末玩過GBB.
我都仲爬緊文了解緊.等待入貨中>.<

引用:
原帖由 louis265 於 15-5-2012 22:18 發表
G&P 都好似係WA SYSTEM的嘛?

與其買W@改P牌身,不如買井井啦,一步到位

井井for 神檯用....

回覆 6# 的帖子

Yes>.<.....我唔係想供奉佢....

買bomber成鎗,Prime身加上Prime火控,成鎗極爽、爽到拍拍聲,內件大部份係鋼件,好噤打,正!

回覆 8# 的帖子

換埋鋼BOLT+擊槌扎聲仲清脆,非一般GBBR能媲美

回覆 8# 的帖子

但係bomber成鎗個上身係咪好似一體過連魚骨?我想分開

KSC好....

所有M4 GBBR都係一個"問題平台”!買邊隻都純粹個人主義!如果你真是認真抱個身落M4 GBBR火海!歡迎你入我地呢個大家庭!就由YYA開始啦!

引用:
原帖由 Man_Yuen 於 15-5-2012 23:48 發表
但係bomber成鎗個上身係咪好似一體過連魚骨?我想分開
之前係出過上身一体連骨,叫MRP但唔係成槍,係kit黎,小弟支SR16e都係由bomber改出黎

附件

16-5-2012 00:28

Wa原廠性能比任何仿他的牌子唔改下好得多……
不過必須買SV版+SV匣, 咁會太貴+絕版, 同埋唔可以換走原裝個膠身,一換就開始多病痛, 而家黎講都係算數,

現實玩炸彈牌~之P~井井好過,想少修一些同安心d 個人建議睇鎹食飯玩前2個 ,炸彈牌買最新版較安心, 井井只要09SV 或之後版本都可以修順~爽打 (08無話唔得, 只係花費多又要執多D亦有新都唔會買舊啦 ), 之P都係買最新版無咁易鍋氣,

其實新入們GBB AR而家有KSZ唔介意外觀咁係最好選擇, 至少果個價錢買到最好性能又唔會咁快出現問題,
不過玩熟左GBB又唔需要叉一次氣清2匣既性能
WA系統係你好選擇

其實牌子有好多選擇, 樓主多上嚟睇下其他師兄之意見, 從而再自己選取, 但亦都歡迎你加入GBB呢個大家庭

20 12
發新話題