46 1234
發新話題

[others] 新手想買GBB自娛

新手想買GBB自娛

小弟想買枝GBB自己搵地方爽下罐,budget$2500或以下都ok (當然符合到要求既愈平都愈好)
款就比較偏好M4同SCAR,其他都唔驅,最緊要就係blow back夠勁,仲有唔好得閒自爽都會壞既,其他既要求都唔會太高
唔知AGM $1000蚊有交易果d M4會唔會廢到得閒自娛都會打柴?因為聽講佢blow back我呢個budget黎講最勁
G&P同WE又同佢爭得遠唔遠?
如果想耐用d又多唔多野要搞?唔該哂各位師兄!

引用:
原帖由 matthong 於 5-6-2012 05:22 發表
http://www.civiliangunner.com/cgf/search.php?srchfid=30
小弟都睇左好多文架啦,google左好耐
blow back又話AGM最勁,但普通自娛會唔會都好快壞小弟就未知
G&P呢度既口碑好似又普通
King arms未知blow back如何
WE好似各樣都中中等等
所以先想問清楚d睇下有無師兄有意見

如果揀SCAR,得WE,勝在有保養,如果跟槍係二代匣更加連最煩嗰樣野(漏氣)都解決埋
KA,GP,AGM都係仿照WA系統,勝在款式多

引用:
原帖由 姐夫 於 5-6-2012 11:00 發表

小弟都睇左好多文架啦,google左好耐
blow back又話AGM最勁,但普通自娛會唔會都好快壞小弟就未知
G&P呢度既口碑好似又普通
King arms未知blow back如何
WE好似各樣都中中等等
所以先想問清楚d睇下有無師兄有 ...
Blow Back AGM 最勁? 唔好玩啦. 買G&P/ KA 啦.

回覆 1# 的帖子

AGM好虧...打打下又會有搖頭鎗問題 仲要得膠BUFFER...
想打得又爽又保險 豬P吧
VVE不推薦 原因自己搜尋,費時俾人話打手..

引用:
原帖由 gavin2008hihi 於 5-6-2012 11:38 發表

Blow Back AGM 最勁? 唔好玩啦. 買G&P/ KA 啦.
我都唔知 係寶島壇睇番黎
唔該師兄先

引用:
原帖由 gavin2008hihi 於 5-6-2012 11:38 發表

我只知AGM最平最Cheap...未聽過佢blow back最勁

已改銀色鋼bolt, 內管, hot up 座, 外槍管(銀色), Noveske 骨, 噴火豬, M Bus前後準星, AFG前手把, MAPUL手把, 鋼彈匣鎖(左右手都適用), 跟1匣, 但無bolt lock

小弟見到枝二手AGM M4咁改,咁樣改會唔會好勁?

引用:
原帖由 姐夫 於 5-6-2012 12:10 發表
已改銀色鋼bolt, 內管, hot up 座, 外槍管(銀色), Noveske 骨, 噴火豬, M Bus前後準星, AFG前手把, MAPUL手把, 鋼彈匣鎖(左右手都適用), 跟1匣, 但無bolt lock

小弟見到枝二手AGM M4咁改,咁樣改會唔會好勁?
點解師兄你對AGM甘情有獨終呢?

引用:
原帖由 RCman 於 5-6-2012 12:19 發表

點解師兄你對AGM甘情有獨終呢?
哈哈唔係呀師兄,小弟咁岩見到架者
如果原裝唔改既,心水都係WE,KA同GnP
所以都想睇下邊款槍同邊個牌子blow back比較強,thx!

引用:
原帖由 姐夫 於 5-6-2012 12:42 發表

所以都想睇下邊款槍同邊個牌子blow back比較強,thx!
原裝GP掛
要後座力改buffer囉
而家又300%又盛
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 姐夫 於 5-6-2012 12:42 發表

買 gp 啦 ! 又唔係貴 , 套 kit $1200

引用:
原帖由 samsamsam 於 5-6-2012 15:09 發表

$1200唔包匣的,而且新手未必合砌...如果未接觸過GBB
不過好彩係現在的Kit...套飛機已經係factory pre-builded
我買第一水果時.....係飛機都要自己砌的

引用:
原帖由 samsamsam 於 5-6-2012 15:09 發表

師兄,kit係後座力kit?

46 1234
發新話題