發新話題

[others] 新手想買GBB自娛

引用:
原帖由 姐夫 於 5-6-2012 15:47 發表

師兄,kit係後座力kit?
係GP出的鎗,成支散要自己返去砌的,M4A1款,不包magazine。
師兄你好睇重後座力甘?
大唔大後座力...睇好多因數....唔好單睇邊支有幾大後座力....意義不大。
如果M4款原廠計....成鎗最大後座力聽聞係KSC/KWA的M4
不過over你定的$2500 budget

其實師兄$2500 budget買M4選擇唔多。
"我們"牌M4 $2100-$2500
"KA"牌...膠身$1600-1800, 金身$1800-2300
"猪標"牌.....Car 15 $2100, Magpul 身$2500, M4A1 Kit $1200+ $300-350(magazine)

其他如ino, KSC, KVVA, VXC....都over 曬你定的budget

>>係GP出的鎗,成支散要自己返去砌的,M4A1款,不包magazine。
師兄你好睇重後座力甘?
大唔大後座力...睇好多因數....唔好單睇邊支有幾大後座力....意義不大。
如果M4款原廠計....成鎗最大後座力聽聞係KSC/KWA的M4
不過over你定的$2500 budget

原來kit都係千幾蚊,應該係轟轟轟價?
自己砌都ok,小弟都肯慢慢研究
因為自娛既關係,所以重視後座力呢d射擊體驗
後座力大約應該可以自己買CO2匣、改套件、鋼bolt等等加強?

引用:
原帖由 RCman 於 5-6-2012 15:56 發表
其實師兄$2500 budget買M4選擇唔多。
"我們"牌M4 $2100-$2500
"KA"牌...膠身$1600-1800, 金身$1800-2300
"猪標"牌.....Car 15 $2100, Magpul 身$2500, M4A1 Kit $1200+ $300-350(magazine)

其他如ino,  ...
Ka有膠身gbb???金身仲要2300????新野嚟??

引用:
原帖由 小鬼182 於 5-6-2012 16:39 發表

Ka有膠身gbb???金身仲要2300????新野嚟??
KA有出膠身
金身+RIS $2300左右...唔太sure實價。

附件

5-6-2012 16:44

5-6-2012 16:47

metal receiver + RIS

引用:
原帖由 RCman 於 5-6-2012 16:44 發表

KA有出膠身
嘩.....好彩之前買咗兩技舊版金身正確marking都係1800蚊技啫~~~

引用:
原帖由 RCman 於 5-6-2012 16:44 發表

KA有出膠身
膠身版好似係gbb box...

引用:
原帖由 abcd123 於 5-6-2012 17:27 發表

膠身版好似係gbb box...
係?.....甘我無留意....多謝師兄提示

引用:
原帖由 samsamsam 於 5-6-2012 15:09 發表

買 gp 啦 ! 又唔係貴 , 套 kit $1200
小弟想問除左要砌之外 同過2千既成槍有咩分別?轟轟轟又會唔會有一年保?thx

引用:
原帖由 samsamsam 於 5-6-2012 15:09 發表

買 gp 啦 ! 又唔係貴 , 套 kit $1200
小弟想問除左要砌之外 同過2千既成槍有咩分別?轟轟轟又會唔會有一年保?thx

引用:
原帖由 姐夫 於 5-6-2012 21:21 發表

從來無人話過$1200 Kit係在轟轟轟賣,
唔好一箱情願.....
你要係想要有保一年保..只有"我們"及"VXC"
不過後者如果M4...已經over你budget

明白 咁kit同成槍又有咩分別?thx!

引用:
原帖由 姐夫 於 5-6-2012 22:18 發表
明白 咁kit同成槍又有咩分別?thx!
師兄 ! 其他師兄咪答左你 ! GP M4A1 KIT , 係要自己砌 ! 成槍 , 當然就係買返黎係可以即玩 !
我自己都係買 GP KIT 槍返屋企慢慢砌 , 基本上唔難砌 ! 大唔大後座力好睇其他因素 ! 不過我個人覺得 GP GBB 已經好有FEEL !

引用:
原帖由 samsamsam 於 5-6-2012 22:48 發表

師兄 ! 其他師兄咪答左你 ! GP M4A1 KIT , 係要自己砌 ! 成槍 , 當然就係買返黎係可以即玩 !
我自己都係買 GP KIT 槍返屋企慢慢砌 , 基本上唔難砌 ! 大唔大後座力好睇其他因素 ! 不過我個人覺得 GP GBB 已經 ...
哇!師兄!因為我真係無預過砌果個工序值咁多錢!咁真係砌下都唔驅wo!thx!

引用:
原帖由 RCman 於 5-6-2012 11:54 發表

我只知AGM最平最Cheap...未聽過佢blow back最勁
"當年"未有IN記,未有WE,未有V記,佢真係叫最勁

發新話題