17 12
發新話題

[others] 今晚又有野砌了.....11寸骨+14寸管

今晚又有野砌了.....11寸骨+14寸管

之前order的東西上午到曬手,
放工就即刻去到e興趣買骨及管

附件

15-6-2012 21:53

昨晚有時間開工砌好左了,
原來呢支骨個Gas tube位完全由頭到尾都被封了,
沒有可能用Gas tube...就只好用呢種Gas Block啦
用Npas set到1.5J

附件

17-6-2012 11:28

引用:
原帖由 RCman 於 17-6-2012 11:28 發表
昨晚有時間開工砌好左了,
原來呢支骨個Gas tube位完全由頭到尾都被封了,
沒有可能用Gas tube...就只好用呢種Gas Block啦
用Npas set到1.5J
敢條mk18 ris 2都係由頭到尾都被封?

WA system?

引用:
原帖由 abcd123 於 17-6-2012 13:47 發表

敢條mk18 ris 2都係由頭到尾都被封?
MK18果條我有一砌到,同一般牛牛DD骨一樣,
只係尾果道封左,鑽開番就入到Gas Tube,
不過呢條係由頭到尾都封實曬

引用:
原帖由 red_ant_tony 於 17-6-2012 14:20 發表
WA system?
yes, KA body + WA system

Nice setting

引用:
原帖由 RCman 於 17-6-2012 02:37 PM 發表

yes, KA body + WA system
C兄,想問下 個Knight's Trigger Guard 是什麼牌子,
我也是 KA鹿仔身自組GBB, 但試過 2 個K's trigger gard 都唔岩位 (AABB , Pro&T)
謝謝 , 賜教

引用:
原帖由 RGM-111 於 17-6-2012 17:08 發表

C兄,想問下 個Knight's Trigger Guard 是什麼牌子,
我也是 KA鹿仔身自組GBB, 但試過 2 個K's trigger gard 都唔岩位 (AABB , Pro&T)
謝謝 , 賜教
我用緊呢個都係Pro&T的,
是不Fit位,要"汁"少少位至入到。
GP的比較好少少,不過同樣要"汁"
以價錢計,KA的metal body性價比最高,
重有就係Barrel Nut兼容性比GP好很多,牛牛出的Nut mount入KA無問題,不過入GP的有試過唔得。
做工比GP好,我前後買"鹿仔",Vltor及"TROY"三款。

引用:
原帖由 RCman 於 17-6-2012 17:10 發表

我用緊呢個都係Pro&T的,
是不Fit位,要"汁"少少位至入到。
GP的比較好少少,不過同樣要"汁"
以價錢計,KA的metal body性價比最高,
重有就係Barrel Nut兼容性比GP好很多,牛牛出的Nut mount入KA無問題 ...
唔知邊到仲有KA 身呢? THX!

引用:
原帖由 gavin2008hihi 於 17-6-2012 17:18 發表

唔知邊到仲有KA 身呢? THX!
現在不知了,一年前我係MK一樓果間買過兩個,850一個

C Hing NICE ! I want to buy this for my VVE GBB M16 as well ! But they said won't fit !   Did they tell you that it fit VVE or not?

引用:
原帖由 rho837 於 17-6-2012 18:30 發表
C Hing NICE ! I want to buy this for my VVE GBB M16 as well ! But they said won't fit !   Did they tell you that it fit VVE or not?
呢支骨個barrel nut同TRX的一樣,所以我知一定入到KA身,
真係入唔到WE?以前我用牛牛DD骨入到WE身的。

回覆 5# 的帖子

我買TRX骨都系咁
GBB無gas tube真實度大減

引用:
原帖由 s20061188 於 20-6-2012 14:31 發表
我買TRX骨都系咁
GBB無gas tube真實度大減
師兄,DYTXC 出的TRX骨有gas tube位,
如果買TRX都唔好買牛牛骨。
上圖沙色TRX係 9" DYTXC出品
下圖黑色 7.6" TRX 係祖國出品
兩支骨同樣直表入到Gas tube唔洗加工

附件

20-6-2012 15:31

17 12
發新話題