17 12
發新話題

想找新工...但真係好煩惱

想找新工...但真係好煩惱

小弟英文麻麻...年資有4年半既GM....都唔知下一步可以點

GM?

general manager

回覆 3# 的帖子

我諗你搵返其他同類型行業應該唔難
同老細好來好去
拎返reference letter

引用:
原帖由 Anonymous 於 25-6-2012 01:32 發表
小弟英文麻麻...年資有4年半既GM....都唔知下一步可以點
我英文都好差, 但係有咩關係! 做野個陣米頂硬上, 香港打工仔都應該唔少人習慣晒啦! send左信出去, 有人in你就去in, 有人請你就去做.  個間公司有問題就搵過份, 無問題就努力上.

Try your best! 加油!

搵番同行.
同埋唔好咁在意新工個title.

GM - General Manager !

Working experience 4/1/2 years! 工作徑驗成四年半!  

邊行業既GM?

做得之M! 應該好容易揾工.......洗乜煩!

引用:
原帖由 boni 於 25-6-2012 10:45 發表
搵番同行.
同埋唔好咁在意新工個title.
同行未必找返而家既薪金

P.S.可能你估到我是WHO了

引用:
原帖由 Anonymous 於 26-6-2012 01:02 發表

同行未必找返而家既薪金

未必姐係唔代表無囉! 目前如果未請辭, 米當做騎牛搵馬先.

引用:
原帖由 rho837 於 25-6-2012 11:33 發表
GM - General Manager !

Working experience 4/1/2 years! 工作徑驗成四年半!  

邊行業既GM?

做得之M! 應該好容易揾工.......洗乜煩!
細公司幾丁人都可以係gm,director,再唔係董事、亞太區經理都得

回歸正題,其實樓主有資歷有實力的,你之前係做咩位都無乜所謂,重點係你而家係唔係安於而家份糧?

[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 Anonymous 於 26-6-2012 01:02 發表

同行未必找返而家既薪金

如果同行都未必有E家既薪金,咁不如轉行啦。

引用:
原帖由 boni 於 26-6-2012 15:42 發表

如果同行都未必有E家既薪金,咁不如轉行啦。
重新開始?!

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 26-6-2012 03:36 發表

細公司幾丁人都可以係gm,director,再唔係董事、亞太區經理都得

回歸正題,其實樓主有資歷有實力的,你之前係做咩位都無乜所謂,重點係你而家係唔係安於而家份糧?
u damn right.....

引用:
原帖由 Anonymous 於 27-6-2012 16:15 發表

重新開始?!
有實力的,重新再o黎都可以好快上位
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 27-6-2012 19:39 發表

有實力的,重新再o黎都可以好快上位
有負擔...唔可以suddenly....下跌....

17 12
發新話題