發新話題

有個家人要去坐監三個月,我都係早三日先知,而家唔知點同父母交待

引用:
原帖由 Anonymous 於 11-7-2012 14:45 發表

沒有可能,呢個人...落街買野食都懶.....
人...................總..會有....轉.....死.性.....既....一....日既

咩年齡組別ga

引用:
原帖由 一舊水 於 11-7-2012 15:00 發表
咩年齡組別ga
乜野年齡組別都可以做義工(8歲以下除外)

我諗.....唯有照直講
唔好當佢腦退化先得ga....

引用:
原帖由 SECOND 於 11-7-2012 14:03 發表

本身有無社工/醫生跟開伯母?
如果有不妨問下佢地意見
支持呢位C兄意見, 找專業人士幫忙, 給予最佳方法.
有技巧地講實情都唔係壞事

引用:
原帖由 visitor2004 於 11-7-2012 15:50 發表

支持呢位C兄意見, 找專業人士幫忙, 給予最佳方法.
有技巧地講實情都唔係壞事
社工同醫生都唔係談判專家...

搵MSW都無用...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 gtoray 於 11-7-2012 15:32 發表
我諗.....唯有照直講
唔好當佢腦退化先得ga....
我怕佢接受不來

三個月唔係一個短時間,你要考慮下三個月內萬一突然爆左大鑊,會唔會有更可怕既後果
我覺得無咩必要都唔好講大話喇...
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

其實係衰乜...

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 11-7-2012 18:14 發表
三個月唔係一個短時間,你要考慮下三個月內萬一突然爆左大鑊,會唔會有更可怕既後果
我覺得無咩必要都唔好講大話喇...
所以我一直都唔想講大話...只係小弟講野真係太直..我D同事朋友都叫我講野唔好成日一野入個POINT....我先要問點講好...

1. 輕鬆環境
2. 務求有多幾個家人在場
3. 如果你冇信心婉轉咁講 , 不如搵一個你媽媽信任兼夾冇咁直既人講
PS : 其實佢衰左乜 ?

引用:
原帖由 於 12-7-2012 01:22 發表
1. 輕鬆環境
2. 務求有多幾個家人在場
3. 如果你冇信心婉轉咁講 , 不如搵一個你媽媽信任兼夾冇咁直既人講
PS : 其實佢衰左乜 ?
叫左呀姨幫手............
衰咩真係唔想講...

唔係bb彈槍傷人案下話
Cause everything starts from something
But something would be nothing
Nothing if your heart didn't dream with me
Where would I be, if you didn't believe

自封為: 女(鋁;aluminum)神

公司調左佢返大陸工幹

講真話…冇辨法,冇理由上大陸三個月音訊全無,講大話唔係一個好方法,到時如果三個月見唔到個女,你覺得佢會唔會想多左其他野?…

發新話題