17 12
發新話題

GHK PDW version-2012 (開箱文及簡測)

GHK PDW version-2012 (開箱文及簡測)

自從進入了GBB後,我多數都係砌M4 GBB多
有時都會覺得幾悶下.....後來買過我們L85, 又買過二手GHK AKU
最近想買支短少少的...睇中左PDW
GBB的PDW得兩間廠出,二選其一....我相信好多師兄都會選GHK了
剛巧今年佢PDW出左2012版,而且一鎗一匣都不過2K,實是GBB的好選擇。

細細盒易收藏

簡潔的包裝

拿出來,感覺黑色比之前的版本較為啞色左

最後買多一氣一Co2匣,佢本來係話用WA syatem匣系統,不過我用GP Pmag匣噴氣,用Prowin五代就時得時唔得,bomber匣未羅出來試。不過就算用原廠GHK匣,吉入去時都好緊....要慢慢入..唔好心急

2012版係用左綠色Hop-up膠以作分別

左邊刻印比較淺左D

右邊刻印就好少少啦

原廠個Grip太方形及水口位太多,換了個Magpul K-grip型仔好多

鎗仔細細,都係加個細少少的瞄具match D

10” Barrel版本都唔會太大支

GHK PDW係最初至到Verion 3都係善良之鎗,不過去到2012版,他不再善良了。
原裝top gas都去到1.7J
如果再用Co2匣會點?

先來用吉打Top Gas + 0.3g BB測試下,打了六發

到了Co2匣.........

打了一發....過J鳥....所以無再測試了

再來10發集彈性測試,Top Gas + 0.3G BB, 15尺距離連開單發10鎗

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 精品文章 25-8-2012 19:29
  • gtoray 金錢 +30 精品文章 25-8-2012 19:29

引用:
原帖由 Vindicator 於 25-8-2012 18:25 發表
blowblack大嗎?
準嗎?
thz
Blow Back 好有實在感。
集彈性都唔錯

引用:
原帖由 garyyanykw 於 25-8-2012 18:58 發表
唔過二千好似好抵,不過用唔到其他WA系統匣要買過咁就要考慮了,多謝樓主分享
剛剛再試了匣方面。

GP Pmag匣﹣﹣入了鎗身後扣唔緊,好易跌番出來,不過都能打到。
Bomber匣--完全入到無問題,操作正常
ProWin第五代--裝入時要番意入完拉番少少就唔會頂飛機,就操作無問題。

引用:
原帖由 sing106 於 26-8-2012 18:09 發表

唔好意思師兄,舊版無bolt lock?
有bolt lock

引用:
原帖由 閒雜人等 於 30-8-2012 01:09 發表
請問一下師兄
個Grip係咪就咁鬆左螺絲就換到 ??
麻煩解答了 ~
是,與M4 共通的。

引用:
原帖由 Henrymts 於 1-9-2012 21:31 發表
C Hing,我都係買左2012 版,但我HOP UP膠是黑色的,而且試詔支槍係得1.2J.....係咪我買錯左
師兄,你可能被鎗鋪騙了買了倉低貨,這不是2012版,而是Version 3。
2012版除了用上綠色飛機膠外,還有可在拋殼口內的Hop-up位作Hop-up調校的。

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 2-9-2012 00:10 發表
RCman兄, 可否pm地點俾我?thanks
前後都有好幾位師兄PM問過我,
不如在此直答,
GHK PDW 2012版,一鎗一匣。
在"日本首都" $!(%) 買到,10"及8"鎗管同價,今次測試的是10"版本。

引用:
原帖由 Henrymts 於 2-9-2012 00:55 發表
但WXC係YOUTUBE上既PROMOTION VIDEO,試支2012 PDW ,支槍係唔過1.3J的.點解會咁?
我係用0.3g BB的,WXG用的是幾重彈呢?
而且,最初我是去WXG問,他們答我只有一鎗兩匣賣$@$@@
所以我無同佢買哦!

引用:
原帖由 Henrymts 於 2-9-2012 15:30 發表
我係用0.25G
你sure你支係綠色飛機膠+拋殼口作Hop-up調整的2012版?

引用:
原帖由 BoRiS 於 7-9-2012 02:14 發表
飛機膠
新版好似係連個hop-up坐都唔同傢,
因為新版除了用上綠色Hop-up膠外,重係係拋穀位置做Hop-up調整。
GHK可能把新版的都換上綠色Hop-up膠,就連佢的AK都係
新版AKU都係用上綠色Hop-up膠
圖片節錄至兩岸的軍X酷版友Pagaxx的相片。
是最新出的GHK AKU

附件

7-9-2012 09:52

引用:
原帖由 BoRiS 於 7-9-2012 02:13 發表
有圖
我見師兄你張單真係打住PWD 2012 Limited<<<<<而唔係2012 Version
佢幾時有出過限定?自家限定?
最初我係打算去WXG買,不過佢又係話2012雙匣版,
而且要$2422....當時我只想要單匣版所以我無同佢買,
好彩我無同佢買到ja
師兄你呢個係單匣定係雙匣版呢?

引用:
原帖由 怒人甲 於 7-9-2012 10:02 發表

一冇留意細節就出事, 而且佢地甘寫都咬佢唔入, 新版 hop up 座可以拉開個bolt 用六角調整
係呀師兄,所以唔係單係一粒綠色膠唔同甘簡單

引用:
原帖由 2slow 於 7-9-2012 10:05 發表
張單既item code 寫 PDWV3... 舊版~
個description 又寫PDW 2012 Limited,  有矛盾
係bor...前面寫住PWDV3, 迷低已經打開!
師兄支係GHK PDW Version 3, 而唔係 2012 Version
因為GHK的PDW 係由Version 3之後更新到現在的2012 version
兩岸果邊都係甘稱呼的。
甘張單最後又加留2012 Limited....算唔算誤導呢?

睇黎Henrymts及BoRis版友都去了WXG買了舊版死貨了。
甘樣真係唔多老實bor

17 12
發新話題