發新話題

KSC M93RII開箱+簡測

這支台版需是金屬上下身。
但是外管還是塑料製品,真是令我耿耿於懷。
找了好幾片....最後原來RAtech有出鋼製KSC M93R
我的M93R有救了!
今晚放工後即出去找了來為我的M93R進補。

份量十足的鋼製CNC外管

鋼製外管質感無可比

塑膠管 vs CNC鋼製管,高下立見

裝了入鎗鏜內,試打了一陣子,明顯Boltback聲比之前膠管清脆

回覆 31# 的帖子

very very nice, dude
congrat
where do u find the outer barrel?
I wanna get one for mine...

引用:
原帖由 kai_matt 於 12-9-2012 23:56 發表
very very nice, dude
congrat
where do u find the outer barrel?
I wanna get one for mine...
第一張相價錢牌已見到店名
不過今晚我買了兩支,貨架空空如也。
有心買還是打個電話問問有沒有現貨,免得白行一次

回覆 33# 的帖子

oh....
I have been to Tokxo just now...why the hack I cannot see this lovely thing
have to wait for a while I guessx!!

The other metal outer barrel is mine...........

樓主, 如果支 93R 換條 RA STEEL BARREL 就好睇好多
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 13-9-2012 10:35 發表
樓主, 如果支 93R 換條 RA STEEL BARREL 就好睇好多
現在換了鋼管後,boltback 聲好好聽

回覆 37# 的帖子

D 聲一定好有FEEL 啦... 條管洗唔洗 $ ^)) ???
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 13-9-2012 10:51 發表
D 聲一定好有FEEL 啦... 條管洗唔洗 $ ^)) ???
其實RAtech條管唔算貴。
賣$*), 一支SD的5.1都要呢個價啦

當年, 應該係1991年定係90年...
我o既第一支真真正正 氣槍就係MGC M93R , 當年 係沒有blowback 的
但這支M93R 也就是名震世界的系統, 基本直入直出. 重鎚直接打value 吸彈咀接入彈夾就射.
當然用22氣 加上一些改裝, 輕易做出驚人威力. 當年老羊2面easy job...
記得很多人 改上6.01 加長鏡管, 有些更接上co2 ...呵呵好多吹蛇長火都未必係佢對手.(以前o的JAC 吹蛇已經好很癲)
不過最大毛病是扣雞好快打柴. 當時初中的我,幾百蚊套 拉橋同扣雞真係好羅命.

從此愛上93R , 也因為robocop , 改左支 AUTO 9 .....單發真係打x死人....以前冇hopup 都可以改到勁準...好多鬼祟野...!!!

後來mgc 關門大吉前出左第一支 BLOWBACK 版 M93R , 如樓主說得對, 3運發已經好爽, 但真係冇咩後坐力..
因為膠slide , 之後買過金屬slide 不過更失敗, 因為金屬slide 重 而以至3連發blowback 出不少問題.
因為第一代GBB M93R 3連發係唔lock 鎚的,只有個slide 回得快就打第二下, 所以個slide 回唔切就會碰鎚.
不過力量真的有MGC 風格, 自由通心 飛機,沒有用上wa 的飛標塞. 都算直入直出, 打22 或紅氣改改佢0.2 單發罐低邊也不難做到.  
不過記得當年日本原廠改裝年 , 都可以打到個飛機心 久不久就斷.已經係精鋼cnc ,同埋value 金打到彎 , 可想而知loading 幾大.
力量就真係好有了,加上又係改auto9 +6.04長管 但準確度就真係笑死人..當年開始有hopup 手槍.
記得出去打game , 人地 好近我full 哂 成排夾都唔中一粒.. 到我冇彈 人地遠遠用支 有hopup o既1911  一shoot 中手指..

到再後期KSC 出的M93R 帶hop-up 再買, 不過明顯質量同力量已經沒有MGC 的級數了. 不過準確到大大提高.
但好多parts 同MGC 唔多通用. 記得好似係97年. 個時已經有好多hi-cap 產品. M93R 咁重又咁多問題o既hand gun 就給比下去了.

引用:
原帖由 RCman 於 12-9-2012 23:36 發表
這支台版需是金屬上下身。
但是外管還是塑料製品,真是令我耿耿於懷。
找了好幾片....最後原來RAtech有出鋼製KSC M93R
我的M93R有救了!
今晚放工後即出去找了來為我的M93R進補。

份量十足的鋼製CNC外管
htt ...
看起很怪, 2色!!

引用:
原帖由 littlestep 於 14-9-2012 03:27 發表
當年, 應該係1991年定係90年...
我o既第一支真真正正 氣槍就係MGC M93R , 當年 係沒有blowback 的
但這支M93R 也就是名震世界的系統, 基本直入直出. 重鎚直接打value 吸彈咀接入彈夾就射.
當然用22氣 加上一些改裝 ...
MGC M93R.............
我仲有兩隻長恐龍夾無影到.....

當年既"天宙"件~

十九幾年前既MGC原廠紅點鏡~

回覆 42# 的帖子

嘩 古董呀
呢枝槍等於我咁大

引用:
原帖由 kai_matt 於 15-9-2012 04:26 發表
嘩 古董呀
呢枝槍等於我咁大
仲要無病無痛~ 行得打得~
個下先好野丫麻~

引用:
原帖由 mic_hk 於 15-9-2012 04:34 發表

仲要無病無痛~ 行得打得~
個下先好野丫麻~
冇blowback 小問題好多.

發新話題