發新話題

Hi-Capa 5.1- Custom 2 (開箱+Step-by-step Custom)

引用:
原帖由 RCman 於 29-9-2012 20:57 發表

我也同意,如果是六角會美觀一點,我也只是見咩砌咩。
這把手鎗真的不是我的
接著的便真的是我耶.....
終於燒到usp

引用:
原帖由 abcd123 於 29-9-2012 21:21 發表

終於燒到usp
其實USP是我返回氣鎗界之後,
第一把手鎗便是USP P10, 不過到現在還未為她換個SD滑架。
今之這把USP的 .45 Tactical, 從我好不容易找了又找。
至能夠找到Tactical 黑色滑架哦!
如果找不到這滑架....我便一定不會開過個USP project
因為原裝台版我太頂不順她的白色字....太難看了

而這把USP .45 Tactical,我剛剛為她換了SD滑架了。
Post容後再出。

換了RAteh精密管及做了密氣
0.23g BB 有1.14J

附件

29-9-2012 22:44

不愧係無限金錢呀……

引用:
原帖由 RCman 於 29-9-2012 22:25 發表

其實USP是我返回氣鎗界之後,
第一把手鎗便是USP P10, 不過到現在還未為她換個SD滑架。
今之這把USP的 .45 Tactical, 從我好不容易找了又找。
至能夠找到Tactical 黑色滑架哦!
如果找不到這滑架....我便一定不 ...
支tactical成日心毓毓想買,好在重有貨jack

都唔知點解成日d明明無乜可能番倒貨ge野,何b都番倒.
(前排星牌支m16a4(a3?)ras都番左...)

引用:
原帖由 abcd123 於 29-9-2012 23:42 發表

支tactical成日心毓毓想買,好在重有貨jack

都唔知點解成日d明明無乜可能番倒貨ge野,何b都番倒.
(前排星牌支m16a4(a3?)ras都番左...)
KXC USP Tactical 台版就好多地方最近都返左貨,
連幾款USP 彈匣都返齊,Tactical 我一買都買多二個彈匣。
因為USP匣真係經常無貨,同MP7樣
反而係Shooter Design for USP Tactical 的Slide架就難找了。
鎗街及14樓都無黑色,本來依興趣網上都話賣曬,點知上到去見到佢有最後一套係Display櫃內。
真係皇天不負有心人

不過另一個問題又來了 ....我找不到16mm正牙的Silencer 賣

引用:
原帖由 RCman 於 29-9-2012 23:47 發表

KXC USP Tactical 台版就好多地方最近都返左貨,
連幾款USP 彈匣都返齊,Tactical 我一買都買多二個彈匣。
因為USP匣真係經常無貨,同MP7樣
反而係Shooter Design for USP Tactical 的Slide架就難找了。 ...
16mm

http://shop.eXXXXXasia.com/g-p-mk23-steel-silencer-14mm-cw-jointing-limited-edition.html

引用:
原帖由 abcd123 於 29-9-2012 23:52 發表

16mm

http://shop.eXXXXXasia.com/g-p-m ... imited-edition.html
是,只能找到14mm
16mm真的找不到

引用:
原帖由 F22 於 29-9-2012 22:58 發表
不愧係無限金錢呀……
!!  
但樓主, 請先唔好介意, 係我眼中你朋友支Hicapa 啲件好多都係性價比較低..
Inner barrel:  why not Nine ball or PDI?

引用:
原帖由 bmw740i 於 30-9-2012 09:11 發表

!!  
但樓主, 請先唔好介意, 係我眼中你朋友支Hicapa 啲件好多都係性價比較低..
Inner barrel:  why not Nine ball or PDI?
他不是打比賽,只時閒時打打
所以都是性價比先行
他已很滿足了,身慾可以是無限的。

回覆 25# 的帖子

yea...my guns mostly are for display only too....
seldome use very expensive internal parts

引用:
原帖由 RCman 於 30-9-2012 09:35 發表

他不是打比賽,只時閒時打打
所以都是性價比先行
他已很滿足了,身慾可以是無限的。
老實講比得咁大舊錢都唔爭嗰百零蚊啦?管係換一次之嘛...........
買條PDI比盡都係三百零.........

引用:
原帖由 F22 於 30-9-2012 15:54 發表

老實講比得咁大舊錢都唔爭嗰百零蚊啦?管係換一次之嘛...........
買條PDI比盡都係三百零.........
本來想買Raven PDI, 不過去到依興趣時無貨,最後買左RAtech

回覆 28# 的帖子

其實我想知pdi raven管同pdi palsonite有乜分別?
個價差咁遠

引用:
原帖由 kai_matt 於 30-9-2012 22:29 發表
其實我想知pdi raven管同pdi palsonite有乜分別?
個價差咁遠
相信會有一一定分別,一分錢一分貨

發新話題