發新話題

[認真] 非走不可,點解要咁趕我走?!

引用:
原帖由 kai_matt 於 12-11-2012 16:15 發表
poly hall C
Poly hall c???

引用:
原帖由 Anonymous 於 12-11-2012 16:12 發表
最好笑佢又唔係爆房

佢唔申請公屋同問老豆婚後番來住,問題係出係動機方面
長大左應該要成家立室,佢完全冇呢個意圖
我怕過左幾年連老豆老母都夠膽趕走!

我想搬出去住hall,一來避開下,二來體驗下獨立生活
如果入到hku or poly我都可以兩頭住

師兄們覺得盡量入到大學都唔搬,定係住hall都要霸住間房
如擺槍擺雜物?
希望係我錯覺, 淨係覺得你對成件事既睇法、態度同立場, 都係比較自我中心...

引用:
原帖由 Anonymous 於 12-11-2012 16:12 發表
最好笑佢又唔係爆房

佢唔申請公屋同問老豆婚後番來住,問題係出係動機方面
長大左應該要成家立室,佢完全冇呢個意圖
我怕過左幾年連老豆老母都夠膽趕走!

我想搬出去住hall,一來避開下,二來體驗下獨立生活
...
HKU得三年一宿左喎,
而且您有冇D咩特殊身份OR能力,
如果唔係唔好住好D

回覆 16# 的帖子

體驗下

引用:
原帖由 kai_matt 於 12-11-2012 16:29 發表
體驗下
Poly hall c咩來ga??

我都唔知我係唔係自我中心,
我只係覺得屋企係比屋企人住,
咁樣晚晚帶人番來以經有d唔岩
仲要係同人一間房,應該要顧及同房既感受,
而唔係自己想點就點

引用:
原帖由 tango1997 於 12-11-2012 12:40 發表

你阿哥想條女留過夜。。。大家麻佬 會理解。。。除非你解決到你呀哥既性慾問題啦 。。。你呀哥會同新個條囡短期內結婚咩?。。。有排等呀。。。。。你個公屋單位有無梗房?。。。。夜晚床板郁就成家醒哂。。 ...
大家麻甩佬! 個女仔瀨死都明白佢想比你呀哥...! 好易解决 大家一齊夾三舊水比佢地出街! 去時鐘酒店乜番鑊咪OK灑!

住Hall無2-3點都唔洗訓....

"結左婚可唔可以搬返來住"

你大佬幾大呀?無銀咪學人玩結婚

引用:
原帖由 kai_matt 於 12-11-2012 16:15 發表
poly hall C
hall C?
新hall定舊hall...?
(死啦我呢個poly人都唔知係乜......)

出面D租好貴
湯房都千幾蚊一個月,你比得起咩?
仲未計水電煤...

E家又唔係你錯
你繼續住無人反對你
但你自己E家就諗點走點避
都唔知你怕咩避咩
唔好話
將來你真係自己搬出黎
萬一你呀哥唔掂又會走上你屋企住
到時又係用死霸的方法霸你屋企住
你果時真係大大大大鑊

今次你真係要學識企硬爭取
唔係你係大就要讓比你
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

我明白你的痛苦
因為我有類似經歷
正所謂家家有本難諗的經
無咁既經歷係唔會明

我認為只要你計得掂條數,自己搞得掂
支持你搬開住

引用:
原帖由 enochtam2 於 12-11-2012 11:17 發表

單身人仕起碼10年先上到樓.....

大學D hall其實無想像中咁好.....其實就係一間拎正牌既"湯"房...
9個人用2個廁所,水電費又要自己俾,食飯又要自己俾....起碼3千一個月.....如果對正你個同房係好似你呀哥咁就... ...
1. 又未必, 你肯食凶宅, 單身房,偏遠地區, 都唔洗5年
2. 你見識過CU Hall未 , 上年去open day, 有間叫善乜書院既, 正到頂一聲, 水電唔收錢, 冷氣$1/hr 住10個月97xx

引用:
原帖由 joey 於 12-11-2012 16:55 發表
住Hall無2-3點都唔洗訓....

"結左婚可唔可以搬返來住"

你大佬幾大呀?無銀咪學人玩結婚
你就想, 3點有得訓
禾個fan住hall, 成日high到日出先訓

回覆 23# 的帖子

New~~
u hv to ask the guys now lu

引用:
原帖由 潛陣水 於 12-11-2012 21:25 發表

1. 又未必, 你肯食凶宅, 單身房,偏遠地區, 都唔洗5年
2. 你見識過CU Hall未 , 上年去open day, 有間叫善乜書院既, 正到頂一聲, 水電唔收錢, 冷氣$1/hr 住10個月97xx
0個個係新書院叫善衡,前年新開兩個書院,遲D再開兩個加埋八個
[水電唔收錢, 冷氣$1/hr 住10個月97xx ]?好抵喎~不過你唔駛食?
又咩都唔駛買,你住得宿又唔上莊?
每餐都去UC Can食十蚊頹飯?包你一個月谷屎上腦!
幾爽~

引用:
原帖由 潛陣水 於 12-11-2012 21:25 發表

依家凶宅都無得你揀呀.....
CU sh ho 個宿費同其他hall差唔多姐....
引用:
你就想, 3點有得訓
禾個fan住hall, 成日high到日出先訓
睇你個roomate係點姐
我個fd 12點就瞓覺覺豬

發新話題