發新話題

[GHK] ghk ak or ksc ak

gooooooood ah , my stock is in the way  to Hong Kong via EMS
I Love my Yuki Meow

引用:
原帖由 combatfung 於 2-1-2013 19:21 發表
gooooooood ah , my stock is in the way  to Hong Kong via EMS
恭喜師兄

大家支槍依家有幾多J 左右??
我支槍咩都無改,原裝打0.25g bb 都係得1J
個朋友一模一樣支槍都有1.2j

引用:
原帖由 hklovers 於 2-1-2013 22:11 發表
大家支槍依家有幾多J 左右??
我支槍咩都無改,原裝打0.25g bb 都係得1J
個朋友一模一樣支槍都有1.2j
我支不是在14樓買的,
當時14樓還未到貨。
新鎗返去未改裝即試如下
吉打topgas

引用:
原帖由 RCman 於 2-1-2013 22:30 發表

我支不是在14樓買的,
當時14樓還未到貨。
新鎗返去未改裝即試如下
吉打topgas

http://i169.photobucket.com/albums/u2 ...
嘩,成1.7x j 咁大力,唔通我支槍真係有D 問題
無理由力度差咁多
不過你D 相幾時影ga??? 夏天力度可以差好遠

引用:
原帖由 hklovers 於 3-1-2013 08:58 發表

無理由力度差咁多
我果支 74U 都係得1.1XJ左右
依期得0.9......

引用:
原帖由 hklovers 於 3-1-2013 08:58 發表

無理由力度差咁多
十月尾買鎗時影的

引用:
原帖由 sk8er 於 3-1-2013 10:24 發表

我果支 74U 都係得1.1XJ左右
依期得0.9......
我都係差唔多 你夏天有幾多J 左右??

引用:
原帖由 hklovers 於 4-1-2013 01:46 發表

我都係差唔多 你夏天有幾多J 左右??
未到夏天答你唔到

引用:
原帖由 RCman 於 4-1-2013 10:16 發表

未到夏天答你唔到
我都係10月尾買.....
74U 管短 但無奶理差咁多.......

CHING 請指點~
差唔多拆晒支槍先裝到 差前西果個part唔識拆
條骨仲要差少少位 我用卡紙攝起少少 跟骨螺絲 仲要有粒 係無六角匙位 要搵日出去配過!!!
最慘係搞左幾日 砌返好...發覺唔知邊到卡住個blot
唔知有無地方幫人整GBB架?
早知當時忍手 等TAF出custom...........................

引用:
原帖由 sk8er 於 4-1-2013 13:59 發表

CHING 請指點~
差唔多拆晒支槍先裝到 差前西果個part唔識拆
條骨仲要差少少位 我用卡紙攝起少少 跟骨螺絲 仲要有粒 係 ...
我只拆過105及AKMS
你“卡”bolt好大機會係你裝骨果時,對唔準上節果條回鏜導管,
甘你回bolt果時條回鏜導桿就有壓力

引用:
原帖由 RCman 於 4-1-2013 14:10 發表

我只拆過105及AKMS
你“卡”bolt好大機會係你裝骨果時,對唔準上節果條回鏜導管,
甘你回bolt果時條回鏜導桿就有壓力
依個問題我都有諗過 所以我又拆又裝過幾次啦.........
今晚返去有時間再砌多次先...

想請問各位師兄,GHK AK家族裡頭 是否全部都可以直上真鐵鏡嗎?
Thanks
菜鳥一號

剛買了這枝74m和ghk的ak105,經兩日的測試, 結果如係咁: 後座ak105大過74m; 氣化兩者都係一匣清,但74m尾段明顯無105咁好氣…… 74M外觀質感好過105,但問題係做得太過靚,靚度唔似ak……反而 105較有ak味…… 重量……74m明顯重過105……………… 總結,ghk同kwa依兩枝都12年尾ak都好正,性能相約,但問題係kwa 落得味精太多……感覺似食法國菜…反而ghk外觀較粗糙,似食野味, 夾番落ak度,成件事變得好合理~~

發新話題