發新話題

[VFC] 416C

引用:
原帖由 spider 於 31-12-2012 10:16 發表
謝謝師兄~~~
我用了0.9mm的六角匙,整好了.thx
我支用0.9 mm 都入唔到wo.
点小小膠水先安返入去呀。如果唔係打打吓又會走出來。

引用:
原帖由 superseadog 於 1-1-2013 13:10 發表

我支用0.9 mm 都入唔到wo.
点小小膠水先安返入去呀。如果唔係打打吓又會走出來。
請問師兄,應該用用什麼膠水呢? THX

自己種嗎? 好似好難,唔係好敢
引用:
原帖由 superseadog 於 1-1-2013 13:06 發表

小弟種鋼支 bolt lock 好正。冇問題。

回覆 17# 的帖子

用鑼c 膠或小小aa膠

引用:
原帖由 pakho0912 於 2-1-2013 02:14 發表
自己種嗎? 好似好難,唔係好敢

係自己種,之前都有兩個師兄教過。

回覆 14# 的帖子

真不好意思,本想圖文並茂將個人心得奉上,但小弟搞唔到點樣將圖片貼上,請再稍作忍耐,又或者可否有高人指點一下,可盡快孓與各位分享

引用:
原帖由 kwankwan60 於 3-1-2013 13:22 發表
真不好意思,本想圖文並茂將個人心得奉上,但小弟搞唔到點樣將圖片貼上,請再稍作忍耐,又或者可否有高人指點一下,可盡快孓與各位分享
不能按快速回覆,要按回覆。
可能相片尺寸過大。

解決連發失效

聽各位師兄講連發失效,小弟有以下心得給各位參詳,

引用:
原帖由 kwankwan60 於 3-1-2013 13:22 發表
圖片編輯我可代勞
文字處理都可以

回覆 24# 的帖子

先唔該RCman師兄,就等我盡量用文字作表達啦。

GBB進行連發時,撞鎚必定要打到彈匣上既嘩佬放氣,令槍閂向後及回膛。這時嘩佬內既彈弓會將嘩佬回彈Cut氣,等槍閂再次上膛及釋放撞鎚,並重復以上勳作。   

不過嘩佬蕊入面有一個細膠圈,作用係要密氣,但亦因為呢個膠圈响嘩佬蕊內可能受到gas嘅化學反應造成鬆動。當彈弓要回彈嘩佬cut氣時就啜住條蕊,減慢咗回彈動作,造成連發失效!但何解單發又無問題呢?原因在於在連發時射速較快,嘩佬彈弓來不及將嘩佬彈回原位。當撞鎚再次打落個嘩佬位時,條嘩佬跟本就仲未到位,結果就只係打到空槍,失去咗連發效果。相反單發時有足夠時間比佢,所以單發就仍會有得玩。

各位師兄,不妨用鏍絲批隊吓個彈匣嘩佬【當然係要放晒彈入面既gas先】,測試吓個嘩佬同彈弓暢唔暢順。如果一隊落去再縮番支鏍絲批,個嘩佬明顯係慢慢彈番轉頭的話,就即係以上毛病。

要解決就首先將彈匣折開,用條嘩佬匙將嘩佬扭出黎【記得要先放晒gas先】,用手指

回覆 24# 的帖子

文字太多本篇繼續:

要解決就首先將彈匣折開,用條嘩佬匙將嘩佬扭出黎【記得要先放晒gas先】,用手指

引用:
原帖由 kwankwan60 於 6-1-2013 02:52 發表
師兄可能打了白畫文,令之後的文章出唔到,改改佢就ok~~

引用:
原帖由 biow 於 27-12-2012 22:54 發表
連發問題就未出現過,不過以下圖片中個位係NN匣後就有D問題,不過墊左D野好易解決左。
另外張圖係個人優化左下,可以睇睇有沒幫助。

其實依段時間觀察以來,除左第一張圖個問題,暫時未發現有乜其他設計問題。 ...
Hi biow,
係前面個紅圈係膠圈作用防震了解,但後面個介子請教有什麼作用?
Thanks

如果佢變做Model Gun 相信會可靠啲

發新話題