53 1234
發新話題

[VFC] VFZ KSZ W@ M4 GBB 系統邊個好

VFZ KSZ W@ M4 GBB 系統邊個好

VFZ KSZ W@ M4 GBB 系統邊個好各位師兄 小弟想買支m4 GBB很久
VFZ(2012) KSZ(KW@ Magpul version ) W@(井勝2012 cqb) M4 GBB 系統邊個好
及耐用度 (買返來不改)
聽的人講
ksc 氣化好耐打
VFZ 就個樣靚仔 但唔知個系統好唔好過[email=W@,ksz]W@,ksz[/email]
井勝當然好但真系貴$5xxx ,如果VFZ,KSZ要買來要左改右改先得=4至5千 我就會選井勝(我會用pro win甲的)
1.先以系統來比較
2.耐用度買來不改
3.甲的氣化 VFZ,KSZ ,WA(PROwin) 因會有機會冬天打
4.後坐力
5 bolt lock (成日聽人講會冇左)
我明天會去買 請各位師兄幫幫手 thx

絕對係ksz

引用:
原帖由 loveless 於 9-1-2013 15:56 發表
絕對係ksz
X2
性能上KSZ無得輸

氣化最好係ksz,但比像真及款式多元化就wa系統了

KSZ 最少人投訴(買返來不改) ~

仲有"我們"呢...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 9-1-2013 16:24 發表
KSZ 最少人投訴(買返來不改) ~

仲有"我們"呢...
落場都係KSZ好,我們......就

其實樓主講果5點, 頭1,2,3,5點都係KSC(KWA)玩哂~
至於後座力大家都差唔多(我無玩過井勝)

多謝咁多位師兄意見  
但ksz 會否很易冇左 bolt lock
ksz 甲 vs WA prowin 甲 氣化邊個好

引用:
原帖由 garysiu 於 9-1-2013 17:09 發表
多謝咁多位師兄意見  
氣化好唔好,都要睇下個GBB系統本身,不是單單看隻匣

引用:
原帖由 garysiu 於 9-1-2013 17:09 發表
多謝咁多位師兄意見  
KSZ有原裝鋼Bolt,打到無Bolt Lock換咗佢搞掂,不過就算原裝合金Bolt都無VxC咁快打柴,樓主可以放心
至於匣氣化用落好似差唔多,不過KSZ隻Magpul匣重過prowin好多...

不過ksz全部槍都有一個共同問題。。。

匣貴

回覆 11# 的帖子

ksc匣價錢都可以接受,wa匣就真係癲野

問得當師兄玩GBB時間不長, 咁唔洗簡了, KSZ/KVVA 永遠係原裝最安心爽打首選(除非馬記會投入 )
玩"仿製VVA"除非玩正廠或有好多正廠匣,或你簡尺吋最好既件/有修改經驗搞到把出黎,
只要唔係玩VVA數槍身,好多小問題或個槍身唔Fit內件,把槍就只會打得唔爽,同埋代用匣+負壓天氣低温真係唔多夠力 ,
所以如唔要求殻靚全補品、高仿真度同多件多款, 無必要再新玩投入,除非諗住平玩粗打買WOK,
因KSZ M4都只係2千幾蚊,唔鐘意甩漆&白字,有錢寄去或訂支吉打客製靚靚陽極+Colt花身 ,客製收多你千幾(暫時冇得簡都叫有解決辦法)

VFZ M4暫時唔洗諗了 , 香港所有槍型更新最身版槍身先算
KXJ/VVE價值最大係落場, 有最強氣化既KSZ,定價又相近,唔偏向可以唔諗了(玩開另計)

小弟關於AR GBB都諗左好耐, 新投入建議: 一係 KSZ(最強勁氣化&後力座力) 一係VFZ (最高仿真度高質感,打得下),
最後就鍛造牌(最靚殻可永久收藏,好耐用,可順打)<--有件有經驗先好諗,困難鍋氣模式
想原裝買番黎又睇得又打得又耐用既AR GBB冇乜可能, 未來都唔太可能
邊支優點啱自己再去改善不足之處係唯一辦法, 所以點都係要自己取捨了

回覆 11# 的帖子

4百一匣, 氣化好, 唔多聽過會漏氣, QC好 唔算貴吧?
其它牌廠都3xx一隻, VVA匣就算數, 只係我們較平吧?

想知性能上ksz好D定係12年井勝好D?

53 1234
發新話題