30 12
發新話題

[GHK] GHK PDW 重生記

GHK PDW 重生記

事緣上個星期我買了一套PDW 8“ 管組,打算變身原有10"為更短小。
回家後便立即拿出PDW出來,駭然發現了尾摺柄上耳仔無故爆掉了!
對上一次把玩PDW時約是二星期前,當時有用CO2及Top Gas匣,
回家清理後便回收入包裝盒內。我也不明白為何會這樣!

於是第二天便走到十四樓想代購一個下身,
但店員說下身他們沒有訂購的可能,因為下身不是GHK製的。
難度香港真的沒有得訂購PDW下身?14樓不是GHK的香港代理嗎?
最後.....只好帶著失望回家.......
回家後很氣憤.....不過....還記得一年多前同樣因為我另一支第一代舊系統的GHK AK74U膠手柄因為膠質老化爆裂,
因為舊代系統GHK AK74U在香港已經沒有零件,所以當時便嘗試找找台灣GHK廠。
想不到他們很快便回覆,還送上了一個膠手柄給我。
因此,今次也再一次嘗試找找他們,他們得知我的情況後,還說如果是產品質量問題,
他們會一換一免費送上一個全新的給我。
問題是要先把發生問題的下身寄回給他們檢查。
要我寄回下身,運費倒不便宜呢?
最後,我只好問問保購如何?他們說因為廠家不能做零售,
所以轉介了"沙莫龍"給我....
現在的真的要贊揚台灣GHK廠及"沙莫龍"
他們兩邊的客戶服務的反應都很快。
我每每問的問題,轉眼他們便即回覆。
今天中午我便收到了郵件,效率很高!

不過當我打開下身一看!
為何興我的PDW下身不一樣呢?
我原有的是淺刻,而今次收到的是雷刻!
我真的未有見過GHK 的PDW是雷刻哦!

淺刻VS雷刻

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 精品文章 11-1-2013 17:27
  • gtoray 金錢 +30 精品文章 11-1-2013 17:27

晚上回家花了一陣子時間,順利把火控植入新的下身之內

我的一代GHK AK 也可找找他們問下為何沒了單發和賣一個bolt 回來更換

師兄, 可唔可以PM 我SAMOOM 既資料,
以備日後我隻GHK 下身有同樣問題..
唔該哂..

Great Outcome~~~~Happy Shooting Together!!!

引用:
原帖由 jpg 於 11-1-2013 05:42 發表
師兄, 可唔可以PM 我SAMOOM 既資料,
以備日後我隻GHK 下身有同樣問題..
唔該哂..
你於網上打samoon便能找到他們的網址哦
不過因為PDW已經停產,看來都係時候要入少少零件作後備。

14樓做代理,真係幫唔到手。
親力親為係煩少少,但肯定獲益良多。
恭喜樓主!

引用:
原帖由 RCman 於 11-1-2013 09:47 發表

你於網上打samoon便能找到他們的網址哦
不過因為PDW已經停產,看來都係時候要入少少零件作後備。
我都係咁話...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

最大問題係我個日上 14/F 問, PARTS 係有, 但唔齊件呢, 火控位有D 都冇賣
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 7# 的帖子

但唔知 G5 火控係咪都同 PDW 共用呢? 如果係就好, 起碼都有機會買到
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 11-1-2013 11:28 發表
但唔知 G5 火控係咪都同 PDW 共用呢? 如果係就好, 起碼都有機會買到
可能未必用到,有話G5用一般Top Gas 都做到同用CO2的boltback力度
不過,就算要訂GHK件,都可以同沙漠龍訂。
因為係沙漠龍網頁內沒有List出來的Parts,都可以報價的。

附件

11-1-2013 14:26

睇我都要訂返個下身做後備,發覺下身摺托銷位因多次使用下會洩,搞到尾托會搖頭

引用:
原帖由 siriochow 於 11-1-2013 16:50 發表
睇我都要訂返個下身做後備,發覺下身摺托銷位因多次使用下會洩,搞到尾托會搖頭
我也好想知一個下身原價是多少錢,不過,如果訂開野最好一次性訂多少少其他parts
因為運費已經要US$18-20

似乎台灣GHK及沙莫龍效律好過HK代理 , 呢啲先係做生意 , 起碼理顧客感受 , 亦為自己公司聲譽 , 唔會吓吓利益行先 , 抵讚深刻金身真係靚過淺刻金身好多

30 12
發新話題