31 123
發新話題

[VFC] U記 G36 一問

U記 G36 一問

小弟近期見到W豬屍做緊36特價
想入返人生第一支GBB長火
就係到想請教下各位師兄
對依支槍既評價同埋
對GBB保養有咩野要注意?

Thx
對AEG慢慢失去興趣,改玩GBB及手拉~

買有鏡版安全D

引用:
原帖由 冰雪零度 於 30-1-2013 15:04 發表
小弟近期見到W豬屍做緊36特價
想入返人生第一支GBB長火
就係到想請教下各位師兄
對依支槍既評價同埋
對GBB保養有咩野要注意?

Thx
掛牆恩物
過年前我都入左支Mil spec

引用:
原帖由 kenchan3037 於 30-1-2013 15:11 發表
買有鏡版安全D
小弟都係想入Mil spec 版
(希望支鏡可以頂到支野咁震...
引用:
原帖由 RCman 於 30-1-2013 15:12 發表

掛牆恩物
請問師兄
如果唔掛場落場實戰可以嗎?
有咩野要注意?

引用:
原帖由 冰雪零度 於 30-1-2013 15:15 發表

小弟都係想入Mil spec 版
(希望支鏡可以頂到支野咁震...

請問師兄
如果唔掛場落場實戰可以嗎?
有咩野要注意?
只係個人意見,落場都唔好買VXC....包括AR係

引用:
原帖由 RCman 於 30-1-2013 15:12 發表

掛牆恩物
RC兄你嗰支個倍數鏡啲瞄準線有冇歪?我嗰支返到屋企先發現歪的

引用:
原帖由 garyyanykw 於 30-1-2013 15:17 發表

RC兄你嗰支個倍數鏡啲瞄準線有冇歪?我嗰支返到屋企先發現歪的
有少少.....唔知係視覺問題定係真係歪....水平的向左斜了少少
不過千幾蚊.....都無咩野要求了,做功係唔錯。
之前只係得個"想"字....到減左價個動力大左....所以入返一支供奉下。
彈匣都係買多左一個Gen3 only
不過都想買多一個WXC 換左A牌valve的匣試下。
不過同U記差價有成$50所以當時無買。
反而之前我買過MP5的A牌Valve版的MP5匣只係比U記貴十幾蚊,當時買左兩個。

引用:
原帖由 RCman 於 30-1-2013 15:16 發表

只係個人意見,落場都唔好買VXC....包括AR係
引用:
原帖由 garyyanykw 於 30-1-2013 15:17 發表

開始理解到點解師兄神台
明白明白

引用:
原帖由 RCman 於 30-1-2013 15:19 發表

有少少.....唔知係視覺問題定係真係歪....水平的向左斜了少少
可能支支都係咁

引用:
原帖由 冰雪零度 於 30-1-2013 15:20 發表

開始理解到點解師兄神台
明白明白
有師兄講過G36C及K係Gen1 內件,問題係存在的。
去到G36K Mil spec話入面火控改在少少.......會好dddddddd甘話
所以好多師兄都話買....就買Mil Spec吧!

附件

30-1-2013 15:31

30-1-2013 15:31

引用:
原帖由 RCman 於 30-1-2013 15:25 發表

有師兄講過G36C及K係Gen1 內件,問題係存在的。
去到G36K Mil spec話入面火控改在少少.......會好dddddddd甘話
所以好多師兄都話買....就買Mil Spec吧!
師兄張相...好毒~
如果係壞既話,多數係壞邊到?
同埋想問師兄支鏡上面個紅點鏡邊到可以買到??

引用:

歪係指瞄線不水平? 可以成支拆出黎轉番正再裝過,

問題係佢裡面個彈弓太強,有歸唔到零既問題

呢支野,呢度個個都話買mil spec會好d ,

我個人其實唔建議買,就算特價都咁話,mil spec都係問題多多,

我完全唔可以想象ver1,2係有幾大鑊
signature oversize

引用:
原帖由 Terryimac 於 30-1-2013 22:03 發表

我個人其實唔建議買,就算特價都咁話,mil spec都係問題多多,

...
就係瞄線唔水平,如果可以拆出嚟裝過,起碼煩少樣先

引用:
原帖由 Terryimac 於 30-1-2013 22:03 發表

...
你上面講既都係鏡既問題,
GEN3 主要就係改左運作上既問題,即頂BOLT 爆BOLT
如果一般K版換左GEN3 內件,咁咪買一般版LOR!

引用:

...
其實性能我唔太介意,買得V記槍都係要佢個樣

31 123
發新話題