發新話題

[VFC] U記 G36 一問

做緊特價,7號就完,
如果真係係要G36款既GBB,仲WE?
佢地個價好接近
如果冇記錯,有鏡就16XX,冇鏡就13XX
係就打電話上去問下啦,唔知仲有冇貨
希望門市有貸唔洗訂

引用:
原帖由 kenchan3037 於 30-1-2013 22:28 發表

你上面講既都係鏡既問題,
GEN3 主要就係改左運作上既問題,即頂BOLT 爆BOLT
如果一般K版換左GEN3 內件,咁咪買一般版LOR!
上面講開鏡我咪講鏡lor ,

我買過既mil spec,重有以下問題,

原裝hop up下壓唔係12點位,遠距離測試係有拉西同hopup太弱既問題,

ok,自已拆開整,要用專用工具拆,專登買條urx tool攪佢,hop up板一拆有8成機會斷腳,

佢自已說明書都咁講,無言..... hop up座設計有問題係會容易令下壓不保證在12點位,

盡量對好位亦換了魔膠,裝好後只比原裝改善了少許,不明顯;

最大問題係碎彈,每一匣都碎,成個槍鏜都係,個彈匣到ver3亦有漏氣問題出現,

呢d 問題係屋企打把都嫌煩,何況落場?

當初見支mil spec咁靚仔放左支we G36K換左佢,結果宜家一支G36 GBB都無
signature oversize

回覆 17# 的帖子

咁.....其實係我既要求係低既........
HOP-UP 果度,HOP UP 板我就冇問題,輕鬆拆出....
不過拆左就發現竟然唔見左老鼠屎
hop up座設計有問題係會容易令下壓不保證在12點位這點,是嗎?
HOP-UP有固定,只是下壓槓好似沒彈弓來減HOP-UP

換句話,落場我們比u記好?
想問我們牌後勤方面ok嗎?
對AEG慢慢失去興趣,改玩GBB及手拉~

引用:
原帖由 冰雪零度 於 30-1-2013 23:19 發表
換句話,落場我們比u記好?
想問我們牌後勤方面ok嗎?
改件同其他GBBR比算好少,但大部份零件壞左可以去軍軍軍買番
縮縮北行鳥 =口=

回覆 20# 的帖子

原裝件...W豬C都有V記原廠件野既........
有聞軍軍軍既原廠服務都唔係好好
但係我就冇軍軍軍訂件經驗

7折咁抵多數清舊貨, 買都只建議Gen3, 起碼最新零件同呎吋QC有保証過舊版
碎彈即係上彈運作出問題, 多數關槍膛,hopup,飛機上彈杆, 匣含彈嘴,單/雙排入彈呢幾點運作問題, 即係要自己研究修正….

總之V社每一款GBB, 出左有一段時間都存在小問題同QC批次一水水…, 需要玩家DIY修正…
佢其它款現貨唔做原價7,8折, 真係冇咩人幫清舊一水既版同清QC差果d批次…
鬼叫一年細分改幾版,QC批次唔穩定…  比唔到信心人dog衝佢既產品,
V社仍須努力吧…

引用:
原帖由 Terryimac 於 30-1-2013 22:03 發表

歪係指瞄線不水平? 可以成支拆出黎轉番正再裝過,

問題係佢裡面個彈弓太強,有歸唔到零既問題

呢支野,呢度個個都話買mil spec會好d ,

我個人其實唔建議買,就算特價都咁話,mil spec都係問題多多,

...
Gen1 聽講匣漏氣漏到要安排更換…
Gen2 小弟入過, 頂Bolt, 卡飛機, 匣入氣蕊會漏
Gen3 台灣邊評價氣化和後座力好(可能最靚QC批次益自己人) ,但仍會爆飛機金屬外殼&師兄們提及既毛病
所以Gen3係暫事最少問題既選擇,一係唔買等GEN4…

well i guess i shouldnt be tempted by the promotion and wait for gen4

引用:
原帖由 gainax 於 31-1-2013 00:26 發表
7折咁抵多數清舊貨, 買都只建議Gen3, 起碼最新零件同呎吋QC有保証過舊版
碎彈即係上彈運作出問題, 多數關槍膛,hopup,飛機上彈杆, 匣含彈嘴,單/雙排入彈呢幾點運作問題, 即係要自己研究修正….

總之V社每一款 ...
而家折緊既係Gen2?
得鏡版係Gen3?
對AEG慢慢失去興趣,改玩GBB及手拉~

回覆 25# 的帖子

3支都有折, 但而家過左優惠其實仲有冇折?
G36c,G36k平頂骨版係Gen2, 得G36k有鏡軍版先係Gen3
如果佢舊版都全用G3件, 代理實有講

另外GEN4更未來應該有, 或唔叫gen乜乜, 直接所有系列叫13年統一件版, 除非佢放棄市場,
估計醒目都會做番416 V3個類一體膠飛機同埋改善上彈毛病, 不過QC同毛病穩定左個價錢肯定貴番…
而家千幾蚊有鏡又最新版,執一執應該玩得過算抵… 買支KVVA 全自動手槍都咁上下…

GEN2就算吧… 可參考
http://www.arms-cool.net/forum/v ... 6&highlight=g36

引用:
原帖由 gainax 於 31-1-2013 00:39 發表

Gen1 聽講匣漏氣漏到要安排更換…
Gen2 小弟入過, 頂Bolt, 卡飛機, 匣入氣蕊會漏
Gen3 台灣邊評價氣化和後座力好(可能最靚QC批次益自己人) ,但仍會爆飛機金屬外殼&師兄們提及既毛病
所以Gen3係暫事最少問題既選 ...
其實vfc咁多槍點解得呢個系列7折一定有佢原因,2千幾蚊買左中過伏既師兄見到宜家個價心裡面有咩感覺?

不過真心鐘意G36K,而外觀佢真係最佳選擇,見到個手槍價都想再搏多次,如果再中槍王我會欲哭無淚........

黎緊咁多槍出留個錢玩新野算

回覆 27# 的帖子

二千幾新版果時可能QC好d未定, 最慘係正價買左舊版, 原裝QC問題多, 打又唔得又捱貴價…
所以小弟中伏後都一直唔敢再入手佢d未確實穩定完成既設計同QC…
平價當自己執下先有吸引力, 好唔好都只係千幾,未來有新版呢支當散件後備或多個款既kit 都ok,
只係會唔會再信多佢1次

引用:
原帖由 Terryimac 於 31-1-2013 08:55 發表

其實vfc咁多槍點解得呢個系列7折一定有佢原因,2千幾蚊買左中過伏既師兄見到宜家個價心裡面有咩感覺?

不過真心鐘意G36K,而外觀佢真係最佳選擇,見到個手槍價都想再搏多次,如果再中槍王我會欲哭無淚........;r ...
我支Mil Spec打過幾匣都還算好彩.....未做鎗王。
至於hop-up...係有問題,我未拆過...原過set鏡後....總有少少偏左。
不過當時買的心態都係當一支睇多過玩的鎗就接受左佢。
而且一支手鎗的價....之後有事就會DIY下佢羅.......
不過如果落場就真係唔好啦..........
但話事話....V社另一支MP5,我係第一水買,鎗買番來都係問題多多。
不過執順之後.....又無咩野事......幾好。

回樓上兩位師兄,可惜小弟係支mil spec一出貴買果批,

賣左支無問題既G39K,一心想換支完美既G36K,

對住佢真係有種恨鐵不成鋼既感覺

發新話題