發新話題

[VFC] U記 G36 一問

引用:
原帖由 冰雪零度 於 30-1-2013 15:04 發表
小弟近期見到W豬屍做緊36特價
想入返人生第一支GBB長火
就係到想請教下各位師兄
對依支槍既評價同埋
對GBB保養有咩野要注意?

Thx
掛牆恩物
過年前我都入左支Mil spec

引用:
原帖由 冰雪零度 於 30-1-2013 15:15 發表

小弟都係想入Mil spec 版
(希望支鏡可以頂到支野咁震...

請問師兄
如果唔掛場落場實戰可以嗎?
有咩野要注意?
只係個人意見,落場都唔好買VXC....包括AR係

引用:
原帖由 garyyanykw 於 30-1-2013 15:17 發表

RC兄你嗰支個倍數鏡啲瞄準線有冇歪?我嗰支返到屋企先發現歪的
有少少.....唔知係視覺問題定係真係歪....水平的向左斜了少少
不過千幾蚊.....都無咩野要求了,做功係唔錯。
之前只係得個"想"字....到減左價個動力大左....所以入返一支供奉下。
彈匣都係買多左一個Gen3 only
不過都想買多一個WXC 換左A牌valve的匣試下。
不過同U記差價有成$50所以當時無買。
反而之前我買過MP5的A牌Valve版的MP5匣只係比U記貴十幾蚊,當時買左兩個。

引用:
原帖由 冰雪零度 於 30-1-2013 15:20 發表

開始理解到點解師兄神台
明白明白
有師兄講過G36C及K係Gen1 內件,問題係存在的。
去到G36K Mil spec話入面火控改在少少.......會好dddddddd甘話
所以好多師兄都話買....就買Mil Spec吧!

附件

30-1-2013 15:31

30-1-2013 15:31

引用:
原帖由 Terryimac 於 31-1-2013 08:55 發表

其實vfc咁多槍點解得呢個系列7折一定有佢原因,2千幾蚊買左中過伏既師兄見到宜家個價心裡面有咩感覺?

不過真心鐘意G36K,而外觀佢真係最佳選擇,見到個手槍價都想再搏多次,如果再中槍王我會欲哭無淚........;r ...
我支Mil Spec打過幾匣都還算好彩.....未做鎗王。
至於hop-up...係有問題,我未拆過...原過set鏡後....總有少少偏左。
不過當時買的心態都係當一支睇多過玩的鎗就接受左佢。
而且一支手鎗的價....之後有事就會DIY下佢羅.......
不過如果落場就真係唔好啦..........
但話事話....V社另一支MP5,我係第一水買,鎗買番來都係問題多多。
不過執順之後.....又無咩野事......幾好。

發新話題