發新話題

[VFC] 真係來了...UMP

引用:
原帖由 4jai 於 24-2-2013 12:44 發表

吓,邊洗絕技咁嚴重?

你裝條回膛彈弓有冇加硬?(加硬左實出事,最好係100%,太硬既彈弓對支槍跟本冇幫助,連後座力都減埋!)
打咩彈匣(唔一定WA(有就最好,點樣裝加大後座力既零件都容易一雞清 ),其實PRO-WI ...
WA系統AGN槍&大陸匣都可以講係WA系統, 至於實際分別就

一雞順清>30飛定後WA系統無問題, 要清一匣50飛就放過佢啦  
要點搞用咩件不論港台已經好多舊post有硏究討論(08~13年都要重覆再討論就…)
G5就當佢落場槍算了, 不過比我簡, 簡KVVA,KSz,馬記個d黎安心落場 ,
好似離題

引用:
原帖由 4jai 於 24-2-2013 13:40 發表

但G5既效能,係咪全因為捨棄類近真槍既設計而得返黎?
BTW,G5真係一支乜都唔洗搞就落得場既槍

唯獨我唔滿意,就係真槍冇呢個款而已
你諗下 AR 系列版權太多既問題 , 再諗下你問既問題你就明

引用:
原帖由 4jai 於 24-2-2013 12:44 發表

吓,邊洗絕技咁嚴重?

你裝條回膛彈弓有冇加硬?(加硬左實出事,最好係100%,太硬既彈弓對支槍跟本冇幫助,連後座力都減埋!)
打咩彈匣(唔一定WA(有就最好,點樣裝加大後座力既零件都容易一雞清 ),其實PRO-WI ...
長篇大論 , 倒不如就你講果枝 WA 系統 M4 對 G5 , 你果枝唔夠佢好既話 , 點先 ?

引用:
原帖由 odaan 於 24-2-2013 21:53 發表

長篇大論 , 倒不如就你講果枝 WA 系統 M4 對 G5 , 你果枝唔夠佢好既話 , 點先 ?
講緊差4秒氣ja
除左個樣,好難好得過g5

引用:
原帖由 odaan 於 24-2-2013 21:50 發表

你諗下 AR 系列版權太多既問題 , 再諗下你問既問題你就明
呀頂,我忘記左晒把根

引用:
原帖由 4jai 於 24-2-2013 22:00 發表

呀頂,我忘記左晒把根
你要樣 , 人地要版權 , 就唔平
到人地唔平 , 你又嫌貴

廠唔會冒險唔傾版權 , 又平又好性能又好樣 , 同人黎個玉石俱焚

而且你話鋁 Bolt 輕 , 但磨損問題呢 ?

其實既然講講下講埋G5, 佢個效能&穩定性講到好勁,唔知會唔會好過KVVA槍如MP7,MP9?

同埋其實如果追求氣化效能而去接受無實物0仿真既GBB, 諗深一層會唔會好似有啲本末倒置左?
以前不少出得四不象既電槍負評被插,而家玩擬真既GBB無實物反而有不少人受咁奇怪現象?
(而家唔係冇又打得又唔貴又有實物既GBB選擇…)  
其實如退一步唔介意擬真度, 馬記仿實物電槍會唔會更適合追求效能穩定省心耐用精度既落場之選?

個人觀感而家風氣好似無乜底線要求,落場槍就唔理做得靚唔靚,有冇落誠意放落仿真&質感到,收藏槍就唔理打唔打得穩唔穩定,
但其實可以兩樣都相對同時擁有
如豬5路成功(個人感覺GBbox就係試水溫)未來風氣可能冇乜台廠再有誠意出又睇得+又打得既GBB玩了,只會著重偏向某一邊
(注意的是:會開發新槍種大部分都係台… )
因為自創出槍都有大錢搵,唔多會再點理其它乜乜行程/膠身材料/刻字/個殼外型尺吋比例,可能到時成個內構,匣,連bolt通用都變講得通…  
以上純個人觀感聽過就算無其它意思 , 最緊要每人自己鐘意去玩去簡就得
sorry離題不好意思

小弟來自台灣
第一次在貴論壇發言
語意若有不妥請見諒
KWA MP7小弟也有一把
比起G5不論後座力,氣化MP7不是對手
彈道從第一發到第四十發的穩定度不輸MP7
尤其AUTO射擊彈著密集度MP7甚至比不上
關於耐用度,只有一把G5試用槍在全台灣巡迴
2/12自今尚未回廠維修(已求證目前在高雄的店家)
以上是小弟對兩把槍性能的認知
至於外型就見仁見智了

引用:
原帖由 gainax 於 25-2-2013 00:26 發表
其實既然講講下講埋G5, 佢個效能&穩定性講到好勁,唔知會唔會好過KVVA槍如MP7,MP9?

同埋其實如果追求氣化效能而去接受無實物0仿真既GBB, 諗深一層會唔會好似有啲本末倒置左?
以前不少出得四不象既 ...
如果G5效能係源於佢隻新匣,我重可以揀pdw配G5匣

但槍都未正式出,台仔廠而家d marketing真係做得好落力,而事實往往產品失敗後買左無人可憐,

G5呢d無拉臣唔係金身,照計應長出長有,除非好心急想玩第一手先要訂吧
signature oversize

引用:
原帖由 gainax 於 25-2-2013 00:26 發表

以前不少出得四不象既 ...
識我既人都知 , 我一向都係打仔 , 無論 AEG GBB , 係咩款我從來無笑過
我 D 架生一向都係以 "抽得" 行頭

回上面師兄大大們
小弟無認為G5唔好打, 因佢以"落場槍"推銷, 如唔打得就唔會咁做吧...
只是小弟一直想帶出既意思係, 類近產品如KVVA槍既穩定性和強勁氣化夠落場有餘,
對比價格/品牌QC相信G牌冇優勢, 主要重點係始終一個有實物一個冇實物...

至於有冇實物支持重唔重要,每個人睇法和底線唔同,小弟睇法係如冇實物完全無得講擬真性,再會追求”落場槍”既心態,
真係玩番電槍會更好, 電槍一樣可以擬真,和性能&方便性上可以完全KO氣動, 唔洗咁麻煩咁多錢去玩叉氣…  
總之可以玩豬5又玩KVVA又玩其它, 但比我簡就唔會了, 寧缺勿濫,精益求精係小弟執著既底線
好似認真左sosad

回覆 127# 的帖子

vfc俾人講到垃圾咁.....
大部份人求打得,仿真要求唔高
vfc做得幾靚,幾有誠意,其實應該唔係個個都識欣賞
game友多,槍友未必多

只不過兩者差唔多時間出,價錢差唔多,先攞嚟比高下。其實兩者冇得比較,兩間廠,兩支槍,兩樣產品,鍾意UMP GBB嘅朋友都應該會買啦,乜重有其他牌子選擇咩?鍾意GHK嘅朋友挭係G5啦,質素好又穩定,但個人覺得同PDW換咗膠身無分別。所以鍾意就去買,不要錯過...enjoy the game!!

引用:
原帖由 sing106 於 26-2-2013 13:57 發表
只不過兩者差唔多時間出,價錢差唔多,先攞嚟比高下。其實兩者冇得比較,兩間廠,兩支槍,兩樣產品,鍾意UMP GBB嘅朋友都應該會買啦,乜重有其他牌子選擇咩?鍾意GHK嘅朋友挭係G5啦,質素好 ...
尋日見到G5實物
比想像中細支, 有D似MARUI BOY SERIES 咁

回覆 133# 的帖子

小弟都可算是 GHK 粉絲 , 由最早期AK GBB 74U, 74(放左) , 跟住新系統 AK 第一水2010-AKM , 2011-aims, 2012-105tactical, 105, 4 支AK 系 , 仲有兩支PDW,算粉絲掛  但呢次 G5 決定只入匣唔入槍, 好似樓上師兄甘講, GAME 友同槍友係唔同要求, 雖然我都有打GAME, 不過打GAME 對小弟只是想有地方開下槍玩下,
玩GBB 就是彷真, 冇真又何來彷?!  如順打GAME 要WIN 人就 AEG, 除非只是想單單玩BLOWBACK 就可以買既... 所以就決定入UMP, 唔入G5
不過各有要求, 各有愛好

你的日子如何,你的力量也必如何

發新話題