58 1234
發新話題

約會

約會

1 當約會一位女仔出街時,不成功次數達5次
應否放棄追求她嗎?

2 知道一位女仔有對象時
  放棄追求她,是否正確?

1。。。。適當堅持。。。。代表有誠意
2。。。。鐘意人就理鬼佢有無男友咩。。。。同佢男友無關。。。。你只要表達自己意思就得。。。。50。。。。50。。。

引用:
原帖由 tango1997 於 8-2-2013 19:23 發表
1。。。。適當堅持。。。。代表有誠意
2。。。。鐘意人就理鬼佢有無男友咩。。。。同佢男友無關。。。。你只要表達自己意思就得。。。。50。。。。50。。。
1。。。贊成,誠意最能打動女人心
2。。。更加贊成
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

要視乎你手段, 淨有誠意唔係大晒
否則問完又問又再問推極都問問問, 換轉我係當事人只會覺得你好交义煩...

引用:
原帖由 loveless 於 8-2-2013 20:07 發表
要視乎你手段, 淨有誠意唔係大晒
否則問完又問又再問推極都問問問, 換轉我係當事人只會覺得你好交义煩...
所以禾話“適當既堅持“囉

樓主過份堅持
對象多次拒絕仍不放棄, 只會不斷推高對象的價值, 足以將你當做兵
你約佢時就等於五花大縛送上門, 重要睇佢心情想唔想與你出街
佢想約你時就幾乎必定成功
可以說已經輸了

引用:
原帖由 tango1997 於 8-2-2013 20:12 發表

所以禾話“適當既堅持“囉
人通常只睇到自己想睇既野

"誠意?我有喔. 師兄都支持我繼續問..."

唔係教樓主撬人墙腳。。。。。
只係如果條囡就咁比你講兩講就跟左你。。。。咁就真係把能
除非你真係有個人之“長“啦

以前D女軍醫絕對夠膽同您研究下,而家後生果d真係唔知佢地諗乜,唔敢教......
只能講:
1.盡人事,聽天命(緣份),堅持係好事,但學習接受結果更為要重要,堅持追求係浪漫,追唔到但係自己仍無怨無悔地関心、憶念佢嘅係無奈的浪漫(才是最浪漫的浪漫.....)
2:傾慕一個人就唔好理佢有冇男朋友,做好您自己就ok ,事事站少少係佢立場諗下,佢會feel到的.....但要先搞清楚自己係[ 傾慕 ]對方定係只是有好感呢.....?

愛情是什麼?是藝術......真的是藝術....考下您嘅藝術修養有幾高、對方又有幾高.....

祝成功!

Happy Chinese New Year shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

總之幸福係要自己爭取既。。。。。但有爭取幸福有時刀唔係必然

引用:
原帖由 T-800 於 8-2-2013 20:38 發表
以前D女軍醫絕對夠膽同您研究下,而家後生果d真係唔知佢地諗乜,唔敢教......
只能講:
1.盡人事,聽天命(緣份),堅持係好事,但學習接受結果更為要重要,堅持追求係浪漫,追唔到但係自己仍無怨無悔地関心 ...
我極贊同每一粒字

不過,乜叫好感,喜歡,愛???

大家講得岩
信 緣份 二字

引用:
原帖由 Anonymous 於 8-2-2013 23:15 發表
大家講得岩
信 緣份 二字
除左緣份,重要有D後天既...
否則一樣有緣無份

引用:
原帖由 Anonymous 於 8-2-2013 23:15 發表
大家講得岩
信 緣份 二字
好聽D係信緣份
難聽D係等運到....
引用:
原帖由 samsamyu 於 8-2-2013 23:31 發表

除左緣份,重要有D後天既...
否則一樣有緣無份
大個仔喇~~

引用:
原帖由 gtoray 於 9-2-2013 00:07 發表

好聽D係信緣份
難聽D係等運到....

(
所以在"聽天命之前還是必需要:" 盡人事..."

HAPPY SHOOTING!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

58 1234
發新話題