發新話題

約會

引用:
原帖由 T-800 於 9-2-2013 01:05 發表

慢慢一定會知...( 雖然到時可能已經太遲....但吾緊要的....)

最近軍醫跟一位朋友的對話如下:

最近有朋友人問我,說他認識的一位舊朋友感覺很奇怪....

>如何奇怪?

友人曰:這位朋友沒見很久了,但多 ...
噢,小弟有個傾慕既對像
真係唔知係唔係前世做過咩
但係其實對面理都唔理我,
我係佢心中隨時只係ON9仔一名
一直都冇溝通,但係又不停地傾慕
最後其實都冇咩可能
身邊朋友宦話冇可能,不要為一棵樹忘記一整個森林
我兒家依舊日日諗住佢,不過人地都唔理我,佢又有仔,人地又開開心心,仲可以係FACEBOOK打情罵肖
咁我又做到乜?
朋友提出紅顏知己E個詞
雖然我睇唔通睇唔透,但生活依舊,路一樣要走下去
缺憾美是少不得的,維有順其自然,等待下一個春天

引用:
原帖由 kenchan3037 於 9-2-2013 02:29 發表

噢,小弟有個傾慕既對像
最後其實都冇咩可能
身邊朋友宦話冇可能,不要為一棵樹忘記一整個森林 ...
年輕人通常特別多此等心態,
很好...継續傾慕下去吧,
不過也可以她表白一下,
小朋友,還未結婚説什麼不可能?不可能又如何...?
有機會表白一也無妨,反正沒有預期有什麼結果,亦不需要她認同您,只要給她知道就好了....
也無需要為她而忘記一整個森林...
但如果選擇暗暗"傾慕"的話亦可以,她將成為您的夢....
15年後看看她是否仍在您的夢中,不經意仰望繁星的時候,是否仍會為她送上一個祝福?
相信極有可能已經不是了,...
但如果仍是的話,那恭喜她吧!因為她真正成為了您的"傾慕"!
這時オ跟別人説:她是我的"傾慕"也未遅吧....如果不是的話,那15年前的只是"好感"、"好奇"....而並非 " 傾慕 "....。

HAPPY SHOOTING!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

I know that feel bro
我都追過一個女仔兩次
第一次成功、第二次失敗
我第一次成功後犯左d機本錯誤
咁都岩岩好一年啦
我都仲係好鍾意佢,但lost左contact
近日知佢入左大學之好快有男朋友
之前仲以佢作為目標努力考大學
一知道果時差d喊左出來
我果一刻想放棄,
到今日又多左個心儀對像,但對方又似有野又似冇野
我諗我都係玩AB plan

去年7月候我同一個女仔表白
佢拒絕左
諗番轉頭
我"喜歡"佢其實係因為佢人品好?因為佢靚?
因為覺得佢家庭背景可憐而想保護佢?
定只係我想拍拖而"喜歡"?
去到最後我搵唔到結論
只知自己三年前錯過左機會
慶幸佢仍然當我係朋友
佢開心 我都會為佢開心

By 另一個匿名人士

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-2-2013 00:45 發表

乜叫好感,喜歡,愛?我不明白它們的意思
我乜都講得出口
但到今日都從未對人講過個愛字.
只會講"妳比一切更重要"
一個有事冇事就掛在口邊既單字,一個再問就口啞啞既單字, 對我黎講係廢話...

引用:
原帖由 loveless 於 9-2-2013 09:42 發表

我乜都講得出口
一個有事冇事就掛在口邊既單字,一個再問就口啞啞既單字, 對我黎講係廢話...
女人同男人唔同啊
佢地唔興”心照”ga
我同意唔應該時時掛在口邊
但有時候,愛是要說出口的

引用:
原帖由 gtoray 於 9-2-2013 09:51 發表

女人同男人唔同啊
佢地唔興”心照”ga
我同意唔應該時時掛在口邊
但有時候,愛是要說出口的
insufficient data, does not compute

引用:
原帖由 gtoray 於 9-2-2013 01:00 發表

橙路/ORANGE ROAD/古靈精怪
係經典漫畫啊~~ 類似TOUCH果D 啦
我家中尚有完整一套vcd   ( 那年代沒有dvd 啦.. bluray 麻... )

引用:
原帖由 loveless 於 9-2-2013 09:42 發表

我乜都講得出口
講真女人真係一定要講出口... 男人唔開心:陪我隊酒! 係兄弟既唔好問!
女人唔開心:我好唔開心!想搵人傾計!

男人素來是自立的,自我照顧的,獨立就是男人的價值。
女人素來是以建立關係黎確立價值。

不過小弟都同師兄有一樣相近之處,師兄不說愛,小弟不說「永遠」,
因為對我來說是不能肯定的東東。
但愛字就只跟女朋友說,不會跟目標說,因為缺乏認識的愛,不過是迷戀,腦內ps 而已。
引用:
原帖由 kenchan3037 於 9-2-2013 02:29 發表

噢,小弟有個傾慕既對像
最後其實都冇咩可能
身邊朋友宦話冇可能,不要為一棵樹忘記一整個森林 ...
男人!唔好怕冇面,冇面你就唔好溝女。

好現實,你如果180 以上有錢靚仔渣車車,你賤賤格格的話都總有女埋身,
就算唔埋身,你都可以做到一個「有考慮價值的目標」,
如果你以上幾樣都冇,你就只可以真心,或者細心,或者玩心理戰,
又矮又醜又冇錢,你只可以慢慢搵第一桶金,有基本經濟能力,
之後等d 女臨近 30 又冇仔or 失戀執平貨。

sad but true

你話好銅臭?好現實? 冇真愛? 咁你去搵件又肥又醜又口臭講野大聲加八婆的女做女朋友黎表現真愛先講野吧。
男人尋大雨索女長髮小甜甜,就唔可以批評女人搵又型又高有錢道明寺...

愛好特別,你現實派又有數計,你感性派又有數計,隨得各人演繹,
有人尋安定經濟尋有個伴過日神,有人感情至上這就是我的小龍女,
各人不可以話對方不是 ( same as aeg vs gbb )

下面是小弟感想,女人的成長:
18:嫩,她的愛是真,但不夠現實
20:半生半熟,還是嫩
23:開始尋自己的夢,有自己社交,如果本身有男朋友,分手機會甚高。
25:懂得愛,但不懂得自己要甚麼,如果這時搵到一個好男人,她就是最幸福的女人
27:懂得愛,也知道自己要甚麼,但知道自己青春不再,難免在選擇條件上加上物質要求,不純了
29:倒數,擇偶條件大幅下降,而且目標會轉向結婚,拍拖三個月即閃婚最好
30 + :兩極化,一係極想結婚生仔最好,一係唔至在有冇仔,開始尋找名牌,hi tea ,闊太,靚錶的世界

真心講,未出黎社會做野的女仔,可以識,可以拍,但唔好一心諗住過人世。

當你有米!周身名牌!左手申一申!貴過條女全身!再楂架白馬或白Ben跑去接佢出入!出入馬會!一蚊都唔洗佢出!時不時出兩張機票去附近玩個weekend!

如此!佢應該唔會放你飛機唔出街!

引用:
原帖由 Anonymous 於 8-2-2013 20:17 發表
樓主過份堅持
對象多次拒絕仍不放棄, 只會不斷推高對象的價值, 足以將你當做兵
你約佢時就等於五花大縛送上門, 重要睇佢心情想唔想與你出街
佢想約你時就幾乎必定成功
可以說已經輸了
哈,師兄講到收兵,小弟即刻諗到呢首歌
http://youtu.be/OWt-7KDemnk

睇完成頁,覺得以前我只是一個浪漫的柒頭皮

現在我怕煩無去揾,,亦無衝動去揾,亦不知點揾

隨緣便是...可能前世欠人太多.

我幾like呢個story:
從前有個書生,交了一位女朋友,他非常喜歡這個女朋友,可是在三年之後,他女朋友卻嫁給了別人,書生受不了這個打擊就一病不起,他的家人為他去各地聘請名醫,可是都治不好,眼看著書生一天比一天嚴重,有一天來了個和尚,他對員外說:我可以治好令郎的病。員外心想,反正醫生都看不好了,就死馬當活馬醫。

和尚來到書生的床前,跟他說了一個故事:從前在海邊有一具女祼屍,
這時來了一個男的,那人看了那女屍一眼,就走了,
然後來了第二個男的,那人因不忍心女屍祼露,就把衣服脫下來蓋在女屍身上,也走了,
然後來了第三個男的,那人不忍女屍暴屍荒野,就挖了個洞,把女屍給埋了。

話一講 完,和尚用手指著書生(一邊指著對方)說:你~就是那第二個男的,而你的女朋友就是那具女屍轉世,她這世是來報恩的,因為你只是幫她蓋件衣服,所以她當了你三年的女朋友,而她真正要報恩的,則是那第三個男的,也就是她現在的老公。書生聽完這席話之後,沉思許久,想通之後,病也就好了。

引用:

我乜都講得出口
咁從明天起一定要試試改変這習慣了......信我,"我愛妳"對女人好重要的,真係比一切情話更重要....

happy shooting!
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

佢係浪子

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-2-2013 13:42 發表
睇完成頁,覺得以前我只是一個浪漫的柒頭皮

現在我怕煩無去揾,,亦無衝動去揾,亦不知點揾

隨緣便是...可能前世欠人太多.

我幾like呢個story:
從前有個書生,交了一位女朋友,他 ...
NO...您知否這故事未完的.....最精彩的在後面....

HAPPY SHOOTING!

發新話題