發新話題

[GHK] AKM......改改改..!

AKM......改改改..!

玩左咁耐槍真係從來未發過文,睇下問下野就有,不過凡事總有第一次今日就試下寫,寫得唔好唔好介意..
我第一支AK.唔記得幾多年了係LS出品AK74模型重要自己砌,從來都覺得AK一定要有木至似樣,你加條骨上去我真係接受唔到.
不過之前係台灣論壇見到一支.我覺得好靚好想自己都擁有一把,好開始搵料砌原來都唔係咁容易,終於又要麻煩呢個又要麻煩果個,總算買齊東西..開工...

先去買支AKM返嚟拆到得返幾件.

個環尾要小修如果唔係唔對位上唔到扣槍帶塊片,我用磨機一分鐘唔洗.

磨好試吓無問題..

個grip早前有Ching唔要所以我要左.

直上免修.

換LCT彈夾制同H牌保險制

尾通係台灣TAF出品.!

裝埋個尾托..

MI-AK骨,都係差不多裝法.

魚骨頂蓋佢每款頂蓋都要用指定瞄具,但點解中間有粒野裝唔到頂起左.

唔緊要我銼,但條骨咁靚我唔捨得

好落槍街走一轉,搵左幾個牌子T1都無坑. 終於比我搵到呢隻有坑OK比錢走人

買左條A牌鋼管開14mm反牙條回氣兩邊開4個孔,不過真係唔該晒H牌我真係唔好意思..搞搞震無幫襯.

個gas block都係TAF買返嚟,原本諗住用呢款但遲遲未到所以頂住先反左再換.

原本我用緊SAMOON不過為表支持買反套H牌.

搞好..收工..多謝收看.用手機影唔好介意..

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 好靚仔! 22-2-2013 01:06
  • gtoray 金錢 +30 好靚仔! 22-2-2013 01:06

流口水了,隻匣又靚,槍管又靚,條骨係邊度買呀師兄?^^
你的日子如何,你的力量也必如何

條骨正呀~
匣都係自改?

引用:
原帖由 怒人甲 於 22-2-2013 01:12 發表
流口水了,隻匣又靚,槍管又靚,條骨係邊度買呀師兄?^^
隻匣重改緊不過裡面磨到我想死.. ,但都差不多..條骨係美國訂返來..

隻匣好靚, 邊度買ga?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 22-2-2013 01:22 發表
隻匣好靚, 邊度買ga?
隻匣係個朋友比我又無包裝,佢話買左好耐..可能係KA

支鏡......真的吧

引用:
原帖由 longhei 於 22-2-2013 01:45 發表
支鏡......真的吧
佢話只得呢個牌子有坑,不過無名只係寫住T1..

嘩!好靚呀
特別係條骨

師兄你條回鏜彈弓桿做左D手腳

引用:
原帖由 聶風 於 22-2-2013 01:56 發表

佢話只得呢個牌子有坑,不過無名只係寫住T1..
像真度100%.........邊到買架師兄

引用:
原帖由 longhei 於 22-2-2013 10:04 發表

像真度100%.........邊到買架師兄
相信18樓或古代均有代售

綠色 coating 只有一個牌子嘅某一個型號有

引用:
原帖由 RCman 於 22-2-2013 09:56 發表
嘩!好靚呀
特別係條骨
都係多得你地唔小啦.. ..大出血..

引用:
原帖由 RCman 於 22-2-2013 10:00 發表
師兄你條回鏜桿做左D手腳
哈哈..條回鏜桿.係WE AK 用.唔關事...

發新話題