發新話題

[KA] king arms gbb 彈匣問題

引用:
原帖由 JBL 於 28/2/2013 08:03 PM 發表
係呀!GP Pmag係正嫁,
各方面拍得住WA原裝匣.......
可惜我有2隻打左幾匣已流氣....BAD LUCK

你肯定pmag 拍得住wa原裝匣

各方面即係點

引用:
原帖由 JBL 於 28/2/2013 09:37 PM 發表

我兩隻牌子匣都有,無論氣化,音爆同後座力WA都係無敵,PMAG表現同WA極接近
同感,我都覺得氣化不錯,FULL AUTO不放可以打晒,可能因為得39飛的關係

竟然係咁

prowin,g&p 舊匣 pmag 同埋wa我都試過

我既感覺wa>舊匣,prowin>pmag

引用:
原帖由 seiko1 於 28-2-2013 22:03 發表
竟然係咁

prowin,g&p 舊匣 pmag 同埋wa我都試過

我既感覺wa>舊匣,prowin>pmag
咁有趣?
我睇網上comment
好多都勁讚gp pmag喎?

但wa mag係已經冇出架喇?

引用:
原帖由 JBL 於 28-2-2013 22:27 發表

有出,E何B及童工都有,要九百幾一隻.......
唔怪得冇人提.....

引用:
原帖由 gtoray 於 28-2-2013 22:29 發表

唔怪得冇人提.....
搵到9百幾算好....(可能日元跌左)
試過貴到上千

好彩,都執左3隻,不過WA都唔係一勞永逸,
但漏第一次之後執一次,真係有排先壞

暫時最易搞同性價比最好(包埋外觀,修理難易度,用料,耐用度),
我會選擇PRO-WIN
(其實,只不過係我唔鐘意金屬P-MAG而已,我份人係呢方面有D多餘的執著)

講起WA匣真係又愛又恨  
愛佢係原廠GBB匣穩定度始終最有保証(至少把槍唔順或有問題唔大機會關隻匣事)
恨又佢係殼唔靚同埋好貴....小弟玩過一隻最尾都放左,  而家SV版匣仲貴左,個價好難再入手...  
至於仿製WA的匣, 材質唔同和尺吋QC有折,唔會有原廠100%既氣化穩定度,
要接近或超越正廠只有再設計隻匣, 但巿面新設計既匣只有豬P PMAG &PGZ係較為成功,其它如醫B,GHX, ??PMAG,
望望個設計對比馬記,KSZ等等氣化好既匣,已經知唔太得...

如果VVA系統有KSZ個隻一體成型大氣室匣, 有望可減少WA匣通病漏氣和氣化再可提升
(VVA匣最大失誤係載彈50飛+"倒著打"令成個設計複雜化, 50飛對於普通體型大小既GBBR匣,氣化係支持唔到...
佢增加載彈設計&倒著打裝置會佔用左一部分載氣空間, 而匣下方又要設計分體式去就番多載彈量,所以成個設計變得複雜左,
KSZ正是裝40發唔洗就載彈量又冇"倒著打"直接簡化設計,咁樣可減低漏氣機會又提升載氣空間,
至於載氣空間有冇用,望望GBB1911同hicapa就明 )

其實最初唔少朋友都叫我買KSC或KJ
但我真係接受唔到KJ既C8匣同成支槍個FINISHING
而KSC就外觀而言我係勉強可以接受, 不過又因貨源問題買唔到..(呢幾日突然有返貨... )
GP又太多負評有D驚

而我又鍾情COLT M4A1
最後揀左外表唔錯, 平, 獲氣又比較細既KA

引用:
原帖由 4jai 於 1-3-2013 00:18 發表

搵到9百幾算好....(可能日元跌左)
試過貴到上千

好彩,都執左3隻,不過WA都唔係一勞永逸,
但漏第一次之後執一次,真係有排先壞

暫時最易搞同性價比最好(包埋外觀,修理難易度,用料,耐用度 ...
下次買隻PROWIN 試下先

BTW. 又問下如果打AUTO, 好偶然打到最後收雞一飛就會小便彈, 有咩解究呢?

引用:
原帖由 gtoray 於 2-3-2013 01:49 發表

下次買隻PROWIN 試下先

BTW. 又問下如果打AUTO, 好偶然打到最後收雞一飛就會小便彈, 有咩解究呢?
用咩牌子既彈打?
照計膠飛機,原裝bolt同原裝回膛彈,應該好少碎彈問題

引用:
原帖由 4jai 於 2-3-2013 01:53 發表

用咩牌子既彈打?
照計膠飛機,原裝bolt同原裝回膛彈,應該好少碎彈問題
KSC .25
又好似冇碎彈, 係AUTO收雞最後一飛有時係流出來

發新話題