發新話題

鎗店人人自危

如何證明張單寫個枝就係買個枝

屋企個枝就係張單個枝
Exemplo ducemus
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 28-4-2013 17:44 發表
如何證明張單寫個枝就係買個枝

屋企個枝就係張單個枝
槍店只係盡量做好/保護自已本份, 証明槍械售出時合乎法例.
貨物出門後就係槍主責任.

出發點係自保, 但都算係好的第一步.

引用:
原帖由 loveless 於 28-4-2013 18:01 發表

槍店只係盡量做好/保護自已本份, 証明槍械售出時合乎法例.
貨物出門後就係槍主責任.

出發點係自保, 但都算係好的第一步.
不錯....肯做始終好過吾做.....
亦可以比買家一個較具体的数據,更了解支鎗的具体火力...WIN WIN 的

HAPPY SHOOTING!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 tango1997 於 28-4-2013 17:10 發表
如果我係佢度新買枝kj m700 。。。新紅腸。。。新36猪。。。一炮過機試完。。。。唔G佢他肯唔肯簽?。。。同會唔會自己報官呢?
要100%完善制度至行動, 就真係2067年都落實唔到, 盞大家攬住一齊死...

風頭火勢。。。。一定自保。。。。免得拖垮公司業務

部測速機唔知有無 Calibration呢?

希望各槍店負責人睇到此POST都有樣學樣咁大家都有一D保障(雖然未解決marcooo問題)

引用:
原帖由 tango1997 於 28-4-2013 18:09 發表
風頭火勢。。。。一定自保。。。。免得拖垮公司業務

部測速機唔知有無 Calibration呢?
大家..要..靈活處理o麻

記住!部初速機要一年兩次去公正行驗證!

小小off topic一問,
如果警方check槍
係會用134a,top gas,紅氣? (8kg,12kg,22kg)
又要用幾重既彈呢???

引用:
原帖由 ELSONQOO 於 28-4-2013 22:39 發表
小小off topic一問,
如果警方check槍
係會用134a,top gas,紅氣? (8kg,12kg,22kg)
又要用幾重既彈呢???
應該會用同時搜到, 所有相同既氣同彈

都不失為一個方法
鵰。豹。狸。獅。狒

老實講,買架掃把佬返嚟,車主跟手落場賽車。
唔通警察去車行代理拉人咩!

引用:
原帖由 B20_hk 於 28-4-2013 22:58 發表
老實講,買架掃把佬返嚟,車主跟手落場賽車。
唔通警察去車行代理拉人咩!
UM 同地肉依家就係咁...... (不過好似事前已經比放蛇中伏)

其實我覺得 wgc 咁做可以一定程度上保障雙方
而且係一個好明確既姿態, 係好的

其實維修之後都可以咁做。總之無論支鎗販賣定維修之後驗一驗,證明合法,咁買賣雙方都安樂又放心。
目標太多
彈藥太少

引用:
原帖由 siumingsiusiu 於 28-4-2013 17:02 發表
店鋪自保一招,不過店鋪自已要keep好多單據
一般做生意都要keep單七年,影響不大呀

發新話題