26 12
發新話題

[認真] 點解可以咁黑仔?

點解可以咁黑仔?

我認我頭15年 得過且過 同舊垃圾無分別
好啦
屋企出事啦 生性啦
得運動好少少
一直練一直練
終於有機會考港青 考前一日練波 拉親個肩頭要去跌打
讀書? 會考炒左 唔想咁就一世
辛苦d 半工讀 朝早5點去街市做古喱 放學有時間去番多份part time
讀得辛辛苦苦 終於有張毅進証書
點知又係搵d牛工 唔服氣
繼續半工讀 讀ive
話我毅進5科標準 不是 佢要求既標準 結果 yr2 要我退學 (我果期係讀4年)
半桶水既能力 搵到第一份有關工作 結果只係做個小跑腿 學又無野學 經驗又無 人工個個月落袋得300
唯一死好命 有機會考政府工
做到啦 見識多左 又有能力儲到d錢 結果因工受傷
無得係前線做啦 英文又唔掂 結果走得
屋企人年齡大 身體又差
結果要做手術 一次用哂d積蓄
好啦
識到個女朋友仔 第一次認真去拍拖 對一個人好 計劃將來
點知原來佢鐘意去老蘭同朋友飲野 又鐘意打機
同佢講依d地方 佢去好危險 佢仲同我講上次差d出事 都走得到啦
我信佢 佢果d朋友都話 佢好乖 飲幾杯就番屋企
咁我未跟佢去一次睇下囉 點知 佢位朋友就出事了 比人落藥
佢仲唔知驚 同我講要繼續去 仲話唔要我陪 要同朋友傾自己野傾心事
咁唔陪你 你一個女仔去 緊係唔開心 會擔心你 又話煩
咁打機囉 識左一班男仔 成班好似未同過女仔打機咁
結果日日佢就係同果班男仔打機 得閒同朋友去飲野
我就兩星期左右見佢3 4個鐘啦

依排就經典啦
依頭失業 果頭考第二個
考到最尾 全世界都以為我得果時 收到封信 fail
轉下眼 一野落谷底
想個女友陪自己
要打機
佛都有火 問佢想點 當我臭四呀?
佢話要自由 忽你個腰 兩星期見幾個鐘 每日30句msg都無 叫無自由
最近仲呃我 話有野要忙 原來自己開個新ac 同班仔仔打機
最信果個人都咁 真係
成世人努力既野 次次都係去到尾先發現衰
或者我既故事 應該九把刀有興趣寫書

總結:
工又無 錢又無 條女又想走佬

純發洩

點解d女人 愈對佢好 愈當人臭四?
想食某d小食 我搵哂成個新界西比佢
都仲要比佢黑口黑面

真係 齊天大聖打飛機

你既人生經歷都算豐富啦
而且你都不屈服, 幾好哎

至於你女友就不值一提
飛左佢啦

係香港 人生經驗幾豐富都好
都係無出路
生命鬥士發生係香港 我諗而家係深水步行緊乞咋........

無錢連屋企人都睇自己唔起

老老實實..去玩既囡都唔係好野...玩 過就算啦
囡呢樣野..看透會對你有著數..
搵D興趣搵D目標玩下好過LA..

身邊d人都叫我放手
我又唔知做咩咁犯賤 咁鐘意佢
人生第一次咁
以前果d 咁西煩 我走左九世啦
依個我都唔知係唔係中降頭
帶哂比屋企人見
就哂佢 對佢勁好
換黎既就係食屎般既代遇
真係燒鵝既價錢 叉燒既味道

引用:
原帖由 Anonymous 於 17-5-2013 03:36 發表
係香港 人生經驗幾豐富都好
都係無出路
生命鬥士發生係香港 我諗而家係深水步行緊乞咋........

無錢連屋企人都睇自己唔起
都唔係呀
好似好多年前八仙嶺山火倖存者衡仔就係好例子了

引用:
原帖由 Anonymous 於 17-5-2013 03:55 發表

都唔係呀
好似好多年前八仙嶺山火倖存者衡仔就係好例子了
我可能就係差依d 咁不幸既事 發生係身上
(唔係抽佢地水 我好尊重佢地既意志)

引用:
原帖由 Anonymous 於 17-5-2013 03:09 發表
點解d女人 愈對佢好 愈當人臭四?
想食某d小食 我搵哂成個新界西比佢

都仲要比佢黑口黑面

真係 齊天大聖打飛機
因為...重點在於引導佢對你好,吸引佢追你而唔係你自己出手, 唔係既你同兵有咩分別?

女就飛左佢啦,工今時今日肯做的話就算學歷低極都仲有大把出路

鐘意佢呢種女如果過人世你應該個35歲中風
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 17-5-2013 07:38 發表
女就飛左佢啦,工今時今日肯做的話就算學歷低極都仲有大把出路

鐘意佢呢種女如果過人世你應該個35歲中風
35歲中風 。。。。正

飛9左佢啦。。。犯賤。。。有你緊張佢。。。。佢洗9緊張你。。。。飛佢啦。。。你唔飛佢係你唔憤氣姐!

有咁既女朋友真係食得屎..................

飛左佢啦依D女 對佢好既當係草.....我唔知佢有幾索唔知佢有幾惡但係可以同你講早飛早享受唔飛就攞黎受,到你D錢俾佢用埋你就真係今次XX了....仲有好明顯佢根本無當你係仔啦
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

天下興亡 匹夫有責

世界就是這樣難挨。

26 12
發新話題