發新話題

[KA] KA M4 GBB身, 點樣執齊內部件最抵玩

引用:
原帖由 RCman 於 24-6-2013 15:05 發表

AABB我見佢電鍍得好粗糙
後來E興趣上年八折時我買左GP電鍍啞銀色果條bolt。
我套大陸仔三連二年前買,裝左落支WOK M4上都ok用到,不過三連發時扣雞力度比一般要大力,唔知點解。
hammer semi 扣位肥左丁點?

引用:
原帖由 loveless 於 24-6-2013 15:18 發表

於Semi時扣雞深度正常下已能擊發,
但於burst時扣雞要再扣入多少少至能引至擊發。

引用:
原帖由 loveless 於 24-6-2013 15:18 發表

要大力應該係因為同時要釋放兩個扣掛
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 24-6-2013 15:38 發表

要大力應該係因為同時要釋放兩個扣掛
相信係,不過三連發真係幾好玩
RA相信質素會好好多,不過要比多一倍以上都係玩唔起,
平平地大陸仔玩到就算

引用:
原帖由 RCman 於 24-6-2013 15:23 發表

於Semi時扣雞深度正常下已能擊發,
但於burst時扣雞要再扣入多少少至能引至擊發。
如果只係要大力少少正常啊, 片 burst disconector 要扣住個 Cam.

咦slow兄好fast地講左了

引用:
原帖由 RCman 於 24-6-2013 15:48 發表

相信係,不過三連發真係幾好玩
RA相信質素會好好多,不過要比多一倍以上都係玩唔起,
平平地大陸仔玩到就算
o胡~ RA hammer, cam, trigger 冇事, 但disconnector照蝕, 冇散件賣到頭來一樣係廢

引用:
原帖由 loveless 於 24-6-2013 15:50 發表

如果只係要大力少少正常啊, 片 burst disconector 要扣住個 Cam.

咦slow兄好fast地講左了

不過呢組野無spare parts, 爛左/磨蝕就無得玩

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 24-6-2013 16:00 發表

不過呢野無spare parts, 爛左/磨蝕就無得玩
都未夠 PTS 套BAD lever o甘識揾錢既
人云亦云下好多人覺得要用BAD 就一定要用埋佢隻什麼"專用球拍"
我o個支用緊真BAD, 明明用幾分鐘磨薄任何球拍, 就不論真品玩具都用到(當然最好調一調相關彈簧去平衡番變動)

引用:
原帖由 loveless 於 24-6-2013 16:17 發表

都未夠 PTS 套BAD lever o甘識揾錢既
人云亦云下好多人覺得要用BAD 就一定要用埋佢隻什麼"專用球拍"
我o個支用緊真BAD, 明明用幾分鐘磨薄任何球拍, 就不論真品玩具都用到(當然最好調一調相關彈簧去平 ...
我覺得舊BAD有d阻訂~
反而想知你果舊fire selector邊樹有得買?

引用:
原帖由 2slow 於 24-6-2013 16:25 發表

反而想知你果舊fire selector邊樹有得買?
居然昆到o下人
DIY的, 求其揾隻selector, 銼完blue, 幾分鐘貨仔

引用:
原帖由 F_Fillet 於 24-6-2013 16:24 發表
AABB 電鍍carrier 我入到塊膠好順, 但問題係個內籠好闊
銀面係唔靚, 但銀BOLT來講佢係最平選擇, 一上就GP銀bolt貴好多
而且好似得佢係"令"面
比果個價買鋁煲, 我直上vltor金條, 條氣順D

loveless兄, 你支鏡同骨 ...
AABB carrire 內籠好闊, 唔怪得之佢既飛機比其它大啦...

我果條TRX 骨都係國產野, full marking好靚仔的, 之前賣左條11"的

引用:
原帖由 loveless 於 24-6-2013 16:38 發表

居然昆到o下人
DIY的, 求其揾隻selector, 銼完blue, 幾分鐘貨仔
Mag Catch 看來也有DIY了

引用:
原帖由 loveless 於 24-6-2013 16:38 發表

居然昆到o下人
比個like你
原本都有d懷疑係DIY喇, 未見過嘛

引用:
原帖由 2slow 於 24-6-2013 16:42 發表

AABB carrire 內籠好闊, 唔怪得之佢既飛機比其它大啦...

我果條TRX 骨都係國產野, full marking好靚仔的, 之前賣左條11"的

我有呢條的7.6" M7A1款,不過可能當時係第一批貨,
表而處理有少少偏籃色的。
後來,又買了一條Dytac 9"沙色,同樣有Gas tube位的。

附件

24-6-2013 16:48

發新話題