發新話題

[KA] KA M4 GBB身, 點樣執齊內部件最抵玩

引用:
原帖由 F_Fillet 於 24-6-2013 16:24 發表
1-4倍鏡同13" trx都係我target...
骨係唔係20樓/啱咪不訂番來, 表面處理同marking如何
支鏡係vision king, 大概千頭人民幣吧, 呢支1X 做得好.
13吋骨買牛算吧, gas tube好易搞姐.
Extreme 要靠收緊筒身去固定, 高低對位就直接靠barrel nut既精確度.

Troy 停產呢款 Extreme而轉用Alpha 結構唔係冇原因的.

引用:
原帖由 RCman 於 24-6-2013 16:42 發表

Mag Catch 看來也有DIY了
唔搞根本上唔到匣

引用:
原帖由 loveless 於 24-6-2013 16:59 發表

唔搞根本上唔到匣
唔計修正公差,
係個外觀呀,我見外觀有三個位修入左半圓入去。

附件

24-6-2013 17:01

引用:
原帖由 RCman 於 24-6-2013 17:00 發表

唔計修正公差,
係個外觀呀,我見外觀有三個位修入左半圓入去。
應該只係燈光錯覺, 我鬼有o甘好手功乎

引用:
原帖由 loveless 於 24-6-2013 17:05 發表

應該只係燈光錯覺, 我鬼有o甘好手功乎
呢舊野好硬淨, 師兄用咩磨??
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 24-6-2013 17:09 發表

呢舊野好硬淨, 師兄用咩磨??
鴨記細細把的鋼銼,+蚊支幾好用.
我發覺自己越來越少用dremel

引用:
原帖由 F_Fillet 於 24-6-2013 17:12 發表

玩具無alpha都無計, extreme個簡約feel無得輸
依家果條MRF太厚重, 但我又鍾意長骨
你果枝個位好fit呀, 國產又平一半, 夠買多個prowin匣

vision king?
你連鏡身都噴左?  
我係諗緊佢枝1.25-5, 鍾意個r ...
條骨好似好fit係因為我足足裝左十幾次, 用咖啡罐切幼片逐次加厚佢內環位去試  

1.25X 冇意思o麻, 市面大把野平過佢又靚仔過佢.
但1X就唔同, 市面上千零蚊左右的貨色, 除左呢碌冇任何一支標1X既倍鏡係真正接近1X而又冇變型的.

btw, 呢碌用緊MRF, 邊重呢

回覆 128# 的帖子

回覆 87# 的帖子

A2 Buffer 哩隻都OK 好用.....

1x ~ 4x 28mm 鏡哩隻亦算OK,不過好重.....

引用:
原帖由 f22a 於 25-6-2013 21:16 發表
A2 Buffer 哩隻都OK 好用.....
一於跟你
Star o個條輕左些少..

回覆 131# 的帖子

Star/ Shooter 果條A2 Buffer 我都有買仲塞咗爛鐵入內加重
但舊白色Buffer 膠 好易打爛
哩條吉打A2 Buffer 本身內已有重物
話係Real Part 喎....
又試下有幾Real 喇...  

引用:
原帖由 f22a 於 25-6-2013 21:58 發表
Star/ Shooter 果條A2 Buffer 我都有買仲塞咗爛鐵入內加重
但舊白色Buffer 膠 好易打爛
哩條吉打A2 Buffer 本身內已有重物
話係Real Part 喎....
又試下有幾Real 喇...  
呢條之前E記有賣
可惜已經好耐未見過

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-6-2013 16:05 發表
我的中伏之路最新一集:

之前咪話個saph sear唔啱數
挖大左個窿, 又前後磨一大餐, 叫做鈎到個hammer
不過鈎唔實, 輕扣trigger會follow, 二連發
要大大力扣先無事

放棄, 買左個element sea ...
一支鎗入面,越多其他牌子,公差更易出現。
單係Anti-roll pin我都買過三個不同尺寸。

發新話題