發新話題

[KA] KA M4 GBB身, 點樣執齊內部件最抵玩

唔駛試了
KA最盡入到6mm diameter pin.
蛇肯定粗過呢個數.

回覆 146# 的帖子

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-6-2013 17:32 發表
KA D 散件太唔值, 好多係 亞鉛件, 就算係鋼, 表面處理同國產無分別
但價錢double

ka套pin 舊幾水, 我成個國產金身訂番黎連晒pin都係幾舊, 仲多個上身用
買左佢個firing pin座+buffer lock座, 有何b 八折都已經覺 ...
散砌一定貴過成鎗傢啦,
不過好多時成鎗無你想要的....還是會自組一番

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-6-2013 17:37 發表

老細永遠都係間密室度猛煲煙
我好憎煙味, 唔係有好多野其他鋪無/貴好多, 我都唔多想入去
還有毒氣空係不定是無人,試過有次未夠七點去到想買野...打算行一圈至返去買。
點知七點二返到去...等了又等個幾鐘都係無人close左,你真無佢修
peak hour 開左燈無人係鋪二三個鐘我唔係一二次我經歷

如果早知你要倒o甘多舊水落去,
我會賣成套agm俾你

不過到呢一刻都係唔明點解你條路o甘多伏
畢竟呢度見到的KA, 差不多支支都係自組槍

引用:
原帖由 loveless 於 27-6-2013 17:45 發表
如果早知你要倒o甘多舊水落去,
我會賣成套agm俾你

不過到呢一刻都係唔明點解你條路o甘多伏
畢竟呢度見到的KA, 差不多支支都係自組槍
我手上三支KA, 兩支KA MUR都係自組無伏過
而且都係百鳥歸巢

回覆 156# 的帖子

我都係, 早期剛開始玩DIY GBBR都係從KA開始,
又係聯合國散件, 見平就買, 不過都係呢度執執 果度執執就得
最煩只不過係早期既M4匣無一隻得
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 138# 的帖子

本身hammer pin同trigger pin都用gp
之後換咗anti-roll pin
我有set ka原裝pin多咗,全新嘅
你有無用…?

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-6-2013 18:45 發表

agm不如WOK/MOE KIT, OR 直接用番自己枝KA算啦...
見D師兄自砌都係直接上kit/GP/KA野, 咪少問題囉
1. KA同AGM上下身係最接近原裝WA
2. 我擺上黎o個支KA, 上下身pin/retension pin & spring/防塵蓋rod & c-clip/trigger guard pin/buffer stop座, selector pin & spring,  auto sear, 全部係agm直上. pin全部鋼制.

我唔係少問題, 係零問題.

PS. hammer同trigger pin 唔會用agm, 太易斷...

回覆 162# 的帖子

Oh
我無呀………

回覆 164# 的帖子

會唔會hammer spring太硬?
我不足100%照打得開pmag
M14愛好者

Guns don't shoot people,people shoot people.

發新話題