23 12
發新話題

[KA] KA M4 GBB身, 點樣執齊內部件最抵玩

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-6-2013 16:51 發表
Matt兄講緊body定hammer pin...
因為我搵唔到有gp gbb body pin散賣,

rcman兄, 問題係似唔同規格多過公差
大家都係WA system
不過的確數係有分別.....
除左pin, barrel nut, tube nut個數KA/GP都係唔同。
太多相似但係未必入到的變數了

引用:
原帖由 2slow 於 27-6-2013 17:08 發表

我見vipertech有set body takedown pin, 唔知岩唔岩size呢? 有無人試過
蛇蛇又係另一條數,真係入過至知work唔work

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-6-2013 17:12 發表

巷仔毒氣室得番呢一種, 我唔多鍾意

佢好似好多野都無再入貨
我係佢度買過anti-roll pin, trigger guard ...
body pin點解唔買番KA?
依興趣卅14樓都好似有貨

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-6-2013 17:32 發表
KA D 散件太唔值, 好多係 亞鉛件, 就算係鋼, 表面處理同國產無分別
但價錢double

ka套pin 舊幾水, 我成個國產金身訂番黎連晒pin都係幾舊, 仲多個上身用
買左佢個firing pin座+buffer lock座, 有何b 八折都已經覺 ...
散砌一定貴過成鎗傢啦,
不過好多時成鎗無你想要的....還是會自組一番

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-6-2013 17:37 發表

老細永遠都係間密室度猛煲煙
我好憎煙味, 唔係有好多野其他鋪無/貴好多, 我都唔多想入去
還有毒氣空係不定是無人,試過有次未夠七點去到想買野...打算行一圈至返去買。
點知七點二返到去...等了又等個幾鐘都係無人close左,你真無佢修
peak hour 開左燈無人係鋪二三個鐘我唔係一二次我經歷

引用:
原帖由 loveless 於 27-6-2013 17:45 發表
如果早知你要倒o甘多舊水落去,
我會賣成套agm俾你

不過到呢一刻都係唔明點解你條路o甘多伏
畢竟呢度見到的KA, 差不多支支都係自組槍
我手上三支KA, 兩支KA MUR都係自組無伏過
而且都係百鳥歸巢

引用:
原帖由 gunka 於 23-8-2013 11:41 發表

C-hing, where can I find the kit? Cos i no see on ehobbies

thanks a lot
出廣華街都有
PS:如果英文唔係甘好不如打番中文人家會易明D

引用:
原帖由 gunka 於 23-8-2013 11:51 發表

thx q. any idea which shop is easy to get it with reasonable price?

ok i will write chinese @ home. by the way i just wanna make an easy way for ppl to read.. sorry my poor english.
其實Magpul版係低D,有匣跟而且有幾件Magpul件,
除非打算砌軍版......
Magpul GP 我見古代最平$19xx
M4版(無匣) 最平鳴鎗已賣曬,古代就好似%11xx

23 12
發新話題