發新話題

懷舊雙星模型盒

懷舊雙星模型盒

記得嗰時雙星or孖星模型盒啲插圖同後面嘅原成品好靚!砌完死都唔肯揼個盒,好似阿婆咁搞到成個床邊都係盒〈窮嘛!我嘅主場祗有上格床邊,櫃頂位置。不過重好,瞓醒就見到我啲作品 〉尼盒突擊隊嘅盒我攬咗幾晚尼瞓

附件

Tamiya 1 A.jpg (68.63 KB)

12-7-2013 21:12

Tamiya 1 A.jpg

Tamiya 2 B.jpg (68.28 KB)

12-7-2013 21:12

Tamiya 2 B.jpg

我堆盒都仲係度...不過d模型有d唔知塞左去邊...
縮縮北行鳥 =口=

我又係。。。。不過多數係港龍!1:35

回覆 1# 的帖子

經典嘢!

附件

12-7-2013 23:21

引用:
原帖由 nishi 於 12-7-2013 22:38 發表
我堆盒都仲係度...不過d模型有d唔知塞左去邊...
大部份去咗填海

me 2

我keep過又扔左,不過影哂相

引用:
原帖由 MANKF 於 12-7-2013 23:23 發表

大部份去咗填海
有期特別鐘意half track
結果呢兩盒都係砌到一半!

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 kin200 於 13-7-2013 10:02 發表
Icon post 扣5分 & 5蚊 。。。。改改佢啦

以上所有兒時都有砌過...當然時過廿多年...已經無晒

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-7-2013 23:29 發表
me 2

我keep過又扔左,不過影哂相
睇尼好多軍品迷都係由砌軍事模型起家!

回覆 7# 的帖子

我同師兄一樣都好迷half track,師兄嗰盒20mm四連炮嘅冬季兵,係嗰時係一經典之作!好似係双星第一套冬装士兵

引用:
原帖由 MANKF 於 13-7-2013 11:36 發表
我同師兄一樣都好迷half track,師兄嗰盒20mm四連炮嘅冬季兵,係嗰時係一經典之作!好似係双星第一套冬装士兵
我果時見到佢大大盒又大減價就拿回來了, 只係65蚊
不過兵仔我始終唔多識油, 次次整都整到一PAT野咁所以淨係砌車算了...
加陣淨係張合照咋陰功! (得隻251係完成品)

附件

13-7-2013 12:37

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 12-7-2013 23:37 發表

有期特別鐘意half track
結果呢兩盒都係砌到一半!

讀小學時呢兩款我都有砌過,
不過當時年紀少只識乾掃法,
效果唔係太理想,現在還有很多完成品留在老媽家中。
現在要砌有噴筆及weathering kit會方便及效果理想好多。
我還有一台雙星的1:16 M26搖控坦克,也幫過朋友噴1:16的Tiger 1及King tiger
當時玩紅外線對戰都好好玩傢

附件

13-7-2013 12:50

引用:
原帖由 RCman 於 13-7-2013 12:50 發表

讀小學時呢兩款我都有砌過,
不過當時年紀少只識乾掃法,
效果唔係太理想,現在還有很多完成品留在老媽家中。
現在要砌有噴筆及weathering kit會方便及效果理想好多。
我還有一台雙星的1:16 M26搖控坦克,也幫 ...
1:16好巨型
weathering kit的確不錯, 不過我自己比較鐘意用mig出果d泥, 感覺很不錯啊~
車頭D泥漬冇記錯大部份係用MIG既泥整出黎

附件

13-7-2013 12:55

縮縮北行鳥 =口=

發新話題